Trettondagaftonskonsert med Marinens Musikkår & Elin Rombo

Trettondagaftonskonsert med Marinens Musikkår & Elin Rombo

Att inleda det nya året med en konsert på Ystads teater med Marinens musikkår är en 30 årig tradition. En konsert av högsta klass med traditionell nyårsmusik


Arena/Plats: YstadsTeater

Årets solist är Elin Rombo. Hon gjorde succé i Bernsteins operett Candid på Kungliga Operan och sågs senast på Malmö Opera i Systrarna.  

Elin Rombos unika röst och intelligenta interpretation har tagit henne till de flesta av europas ledande scener, där hon erövrat stora delar av den lyriska sopran repertoaren. Hon har även rönt stora framgångar i nutida musik, senast som Régine i Primadonna på Kungliga Operan i Stockholm. Redan 2013 utnämndes Elin Rombo till hovsångerska och hon har även tilldelats H.M. Konungens medalj Litteris et Artibus.

 

Marinens Musikkår består av 30 heltidsanställda yrkesmusiker och är stationerad i världsarvsstaden Karlskrona. Musikkåren har anor sedan 1680-talet, och har verkat i obruten linje sedan dess.
Marinens Musikkår genomför varje år ca 150 framträdanden genom medverkan vid officiella statsbesök, kungliga audienser, högvakter, förbandsspelningar, tattooer och konserter. Musikkåren har deltagit vid utlandsmissioner i bland annat Bosnien, Kosovo och Afghanistan med såväl ceremonimusik som musikunderhållning i personalvårdande syfte.

Med sin långa tradition och musikaliska arv är Marinens Musikkår en viktig ambassadör för militärmusikens bevarande och utvecklande. Musikkåren har kontinuerligt samarbete med etablerade dirigenter och solister, och med sin erkänt höga internationella nivå, är Marinens Musikkår idag en av de ledande ensemblerna av sitt slag i världen.

Skånska luftvärnskårens kamratförening är arrangör av Trettondeaftonskonserten sedan 1998, då traditionen övertogs från regementet, som lades ner 1997.

Konserten varar i 2 timmar inklusive paus. Efter konserten serveras nyårsbuffé i teatern café.


Boka biljett