Klostret i Ystad

Gråbrödraklostret i Ystad grundades i mitten på 1200-talet av Franciskanerbröder. Byggnaden som i dag består av Klosterkyrkan och den östra klosterlängan är en av Sveriges bäst bevarade klosteranläggningar. Här finns sedan 1912 Ystads kulturhistoriska museum inrymt. Runt Klosteranläggningen ligger örtagården, rosariet, kålgården, samt pionträdgården intill klosterdammen.

 

 

Klostrets aktuella utställningar:

 Bronslur 
Foto: David John Lake

6 juni – 8 januari 2017  
Archæomusica - Musik så började det!
En vandringsutställning om ljud och musik från forna tiders Europa.

Utställningen tar besökaren med till musikens ursprung och utforskar hur vår äldsta musikhistoria lät - från stenåldern och Pompeji till medeltiden.

Det är en utställning för alla sinnen och med hjälp av modern teknik och hundratals återskapade instrument, får besökaren prova på, lyssna och uppleva Europas tidigaste ljudlandskap.

Det blir även konserter och andra musikupplevelser med gästartister och föreläsningar. En spännande helhetsupplevelse som innehåller något för alla, oavsett ålder. Läs mer här.

Del av ett EU-projekt

Utställningen är en del av ett EU-samarbete mellan sju europeiska länder och producerad i Italien. I Norden visas den endast på Klostret i Ystad. Projektet tar dig med på en resa till musikens ursprung och bjuder även på konserter, föreläsningar. Läs mer här.

 

 

 

 

 

 

 

                              

 

International

Kontakt

Museichef
Sebastian Goksör
0411-57 72 83
sebastian.goksor(at)ystad.se


Besöksadress
S:t Petri Kyrkoplan
Postadress:
Klostret i Ystad,
271 80 Ystad
0411-57 72 86
klostret(at)ystad.se

 


 

Följ oss på Facebook och Instagram!

Instagram