About: The Blank Pages

22 juni - 14 september

About: The Blank Pages

1:a vån

Konstnärerna EvaMarie Lindahl och Ditte Ejlerskov ifrågasätter konstencyklopedins speciella format och urvalsprocess i installationen About: The Blank Pages. Projektet handlar om bokförlaget Taschens Basic Art serie, men det kunde lika gärna ha handlat om vilket annat stort förlag som helst. Lindahl och Ejlerskov inledde sitt projekt genom att ställa följande fråga: Kan du namnge en kvinnlig konstnär som publicerats i serien Taschen Basic Art? Är ditt svar Frida Kahlo? Du har rätt, hon är en av fem kvinnor som Taschen publicerat i denna serie, som består av cirka 100 böcker.

Installationen består av nästan 200 böcker. De första 97 är publicerade i Taschens Basic Art och de följande 100 har tryckts av Ejlerskov och Lindahl och efterliknar Taschens böcker. De är alla liknande på utsidan men de som inte är publicerade av Taschen består av blanka sidor.

I sina respektive konstnärskap har EvaMarie Lindahl och Ditte Ejlerskov intresserat sig för encyklopedins format och funktion samt inom vilken struktur olika typer av kunskap arkiveras. Båda är utbildade vid Konsthögskolan i Malmö, Lindahl tog sin examen 2008 och Ejlerskov 2009. De bor och arbetar i Malmö.

Se hela listan över saknade konstnärer

Publicerad 2014-09-15, Uppdaterad 2024-01-04