Mårten Nilsson

24 maj – 7 september

Mårten Nilsson

Spaced Light Ground

2:a vån

Installation 

Natur och växtlighet är ord som kan användas i beskrivningen av Mårten Nilssons två stora installationer som breder ut sig i rummen på Ystads konstmuseums 2:a vån under sommaren. Installationerna är speciellt anpassade efter de rum som de visas i.

I det nya verket ”Spaced light ground” har Mårten Nilsson använt virkade och knypplade dukar som han har hittat på loppmarkander. Han klipper, färgar och formar. Bitar binds ihop och bildar en organisk installation som kryper från taket ner i rummet. ”Thorns” heter den andra stora installationen, som är gjord i papper som har formats till mängder av taggiga törnliknande delar. ”Thorns” har tidigare visats som en vägginstallation på bl a Galleri Ping Pong i Malmö och på Mors mössa i Göteborg. Här visas en helt ny konstruktion där törnarna ser ut att växa upp från golvet.

De konstnärer som ställer ut på 2:a vån under 2014 inbjuds att möta någon konstnär ifrån Konstmuseets samling. Mårten Nilsson har valt ut fyra grafiska blad av den äldre kollegan CO Hultén som i utställningen samspelar med delar av installationen ”Thorns”.

 Mårten Nilsson bor och arbetar i Malmö.

Publicerad 2014-09-11, Uppdaterad 2024-01-04