Carmen (INSTÄLLT)

Carmen (INSTÄLLT)


Arena/Plats: Ystads Teater

Malmö Operas kammarversion av Carmen den 16 nov kl 19.00 på Ystads Teater är inställd pga sjukdom. Det blir inget nytt datum för föreställningen. Dock bjuder Malmö Opera på en timmes långt program ur Carmen, med både orkester och sångare till dem som köpt biljett. Detta program är gratis.

Biljetterna till Carmen återköps. De som köpt biljetter via internet (antingen Ystads teaters webbsida eller direkt från Eventim) får automatiskt pengarna tillbaka på det konto som pengarna drogs ifrån. Köparna behöver inte kontakta teatern för besked eller information.
De som köpt biljetter på antingen Ystads Turistbyrå eller i kassan på teatern ska gå till samma köpställe för mer information om utbetalning. Inga kontanter utbetalas.

Ystads riksteaterförening som är arrangör för kvällen beklagar å Malmö Operas vägnar och önskar alla välkomna till kvällens program trots allt.

Carmen är världens mest spelade opera och har en mängd berömda musikstycken. Den handlar om passionerad kärlek och våld i nära relationer. Vad händer i en människa när hon utsätts för krav hon inte kan möta då det enda hon vill är att känna sig fri? Vad händer i Carmens hjärta? 

I höstens turnerande kammaropera möter den frihetsälskande Carmen den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne.

Bizets Carmen var starten på den verklighetsförankrade operan som skildrar realistiska människor – och blev världens mest spelade opera med sina berömda musikstycken.

I danska regissören Anne Barslevs poetiska turnéversion tolkas Carmen av den prisade mezzosopranen Emma Sventelius, född och uppvuxen i Lund. Benjamin de Murashkin har gjort den musikaliska bearbetningen vars framförande leds av kapellmästaren och ackordeonisten Ida Løvli Hidle.

 

OPERA I FYRA AKTER

SPRÅK Svenska

UPPHOVSPERSONER

Musik Georges Bizet

Libretto Henri Meilhac, Ludovic Halévy

Musikalisk bearbetning & arrangemang
Benjamin de Murashkin

 

MEDVERKANDE

Översättning Anders Bodegård
Dramaturgi & bearbetning Anne Barslev, Boel Adler
Kapellmästare Ida Løvli Hidle
Regi Anne Barslev
Scenografi & kostym Stine Martinsen
Ljus Fredrik Glahns

ROLLER
Carmen Emma Sventelius
Don José Alexander Grove
Escamillo Aleksander Nohr
Mïcaela/Frasquita Sara Swietlicki
Zuniga Nils Gustén
Mercedes Katarina Lundborg
Dancaïro Jonas Samuelsson
Remendado Conny Thimander

MUSIKER
Ackordeon Ida Løvli Hidle
Cello John Löfgren
Klarinett Blagoj Lamnjov

INSPELAD Malmö Operakör


Boka biljett

Mat & dryck

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!

Här bokar du enkelt bord, mat & dryck i Teatercaféet!

Gäller endast till caféet.