Arkiv 2018

I Juletid 2017

Arena/Plats: Ystads Teater

För femtonde året i rad kommer vi ge oss ut på julturné med ett program som vi kallar ’I Juletid’. Varje år har vi med oss en gästartist. Genom åren har det varit namn som Lill-Babs, Cyndee Peters, Sten Nilsson, Sonja Aldén, Uno Svenningsson, Viktoria Tolstoy m fl.

Vi är Sveriges till antalet konserter största julturné (förra året gjorde vi 65 konserter varav 61 helt utsålda och 2 nästintill slutsålda). 

Ständiga medlemmar är trumpetaren Magnus Johansson och pianisten Marcos Ubeda. Magnus var fram till i början av 2000-talet orkestermusiker och spelade med världsartister som exempelvis Diana Ross, Stevie Wonder och Tom Jones. De senaste åren har Magnus satsat på sin solistkarriär och har bland annat varit en av artisterna i Diggiloo-turnén som ju turnérar i Sverige varje sommar. Marcos Ubeda är kanske mest känd som kapellmästare för SVT:s musikfrågesportprogram Doobidoo.

Och varje år har vi som sagt med oss en gästsångsolist. Förra året var det Christer Sjögren som var gästsolist, och för första gången någonsin kommer vi ha med samma solist en andra gång, det blir alltså Christer som åker med i år igen. Förutom Christer, Magnus och Marcos har vi vanligtvis också med oss en lokal kör. Repertoaren är i huvudsak traditionell julmusik.

Vidare information om turnén och finns på www.ijuletid.se

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 90 min + paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Ken Ring - en musikalisk resa

Arena/Plats: Ystads Teater

På min senaste turné hände något inuti mig. Jag gick igenom något jag aldrig hade gjort förut, det var mitt livs absolut starkaste musikaliska resa.

Det var verkligen med en speciell känsla jag klev upp på scenen när jag åkte runt i vintras på min akustiska turné. Den mäktiga känslan av en helt slutsåld konserthall kröp in på mig och jag blev helt tagen. Helt plötsligt spelade mina texter en roll. 

Jag insåg kanske det jag undrat mest över genom hela min karriär. Och det var om ni verkligen lyssnade och förstod det jag försökte säga. Ni bemötte mig med den största kärleken en artist kan få. Och historierna ni delade med mig rörde verkligen mitt hjärta. Och ni fick mig att inse att min musik faktiskt är viktig för många av er. Den är en del av samhället och många livsöden där ute. Och i dagens samhälle kanske den är viktigare än någonsin. Budskapet i vad man säger.

Därför har jag nu bestämt mig för att själv arrangera den största turnén i mitt liv. Jag vill sätta ihop en uppsättning som ger utrymme för mig att verkligen tömma mig och ge er exakt det som behövs just nu. Kärlek, respekt och en stund att få rannsaka sig själv. Både ni och jag.

Så i samband med att jag nu börjar inspelandet av mitt andra akustiska album som kommer heta 'Musiken' så har jag tillsammans med George Massi och Masa Music nu nöjet att presentera en sverigeturné från norr till söder: Ken Ring - en musikalisk upplevelse 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Info kommer
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Trollkarlen från Oz

Arena/Plats: Ystads Teater

Dorothy vaknar upp efter en häftig tyfon som lyft upp hela huset och fört det ända till landet Oz. Där hamnar hon mitt bland Lilleputtarna och den goda häxan Östan. Men för att komma hem måste hon få hjälp av den mäktiga trollkarlen i Oz.

På sin vandring till Trollkarlen träffar hon Plåtmannen, Fågelskrämman och Lejonet och på de råkar ut för flera upplevelser. Den onda häxan Västan vill nämligen komma åt de magiska skorna som Dorothy har på sig.

Kultkompaniet från Borås visar en av de mest klassiska sagorna. Det blir ett härligt äventyr med massa härlig sång och spänning. Naturligtvis med klassikern ”Ovan regnbågen”.

Kultkompaniet turnerar över hela Sverige med sina produktioner. Under 2017/2018 är det förutom Trollkarlen från Oz även ytterligare två föreställningar på turné. Det är ”Pippi på de sju haven” och uppe i Norrland spelas ”Ronja Rövardotter”. 

Rek ålder: Från 4 år 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 1 timme och 45 min inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Godspell

Arena/Plats: ystads Teater

Välkommen till en färgsprakande show med ett glatt budskap! Godspell är en musikal i samma anda som Hair och Jesus Christ Superstar, med musik av den mångfaldigt Grammy- och Oscarsvinnande Stephen Schwartz känd för bland annat musikalerna Wicked och Pippin. Det är en tidlös berättelse om vänskap, lojalitet och kärlek, med några av Sveriges bästa unga artister.

Handlingen i Godspell är baserad på en rad liknelser ur framför allt Matteusevangeliet. En grupp unga människor hjälper Jesus att berätta olika kända bibliska historier genom att lekfullt blanda olika upptåg, berättarsätt och en stor dos komik. I vår uppsättning befinner vi oss i en hotellkällare där det sjuder av liv. En städare hämtar handdukar, en piccolo tar på sig arbetskläder, säkerhetschefen pausar med en kopp kaffe, någon övar på en gitarr. Plötsligt går en propp och det blir kolmörkt. 

Därefter blir inget sig likt. Guds röst talar ur mörkret, Jesus släntrar in som en hotellgäst, Johannes Döparen döper alla i ett gammalt badkar. Bibelcitat blandas med nutida referenser till dagens idoler, TV och Instagram. Det är en färgsprakande show med mycket musik, alltifrån vaudeville till rock n’ roll, pop, soul och gospel. 

En ensemble med några av Sveriges bästa unga popröster levererar Godspells filosofi: Att vi i vårt framgångs- och pengafixerade samhälle behöver en pånyttfödelse av budskapet om vänlighet, tolerans och kärlek. 

Den prisbelönte koreografen och regissören Roine Söderlundh tar sig an denna musikal och lovar att iscensättningen blir en fröjd för både öra och öga. På Malmö Opera har Roine tidigare koreograferat både Billy Elliot och Top Hat. 

Broadwaysuccén Godspell, en rockmusikal om vänskap, lojalitet och kärlek med några av Sveriges bästa unga artister!
- Idé och originalregi av John-Michael Tebelak, 
- Musik och nya texter av Stephen Schwartz (kompositören bakom "Wicked" och "Pippin")

Roller och musiker 
- Jesus: Jonathan Tufvesson Larsson  - Johannes Döparen: Andreas Gyllander 
- Christopher: Christopher Ek, bas 
- Efraim: Efraim Törnfeldt, gitarr 
Emmie: Emmie Asplund  
- Fredrik: Fredrik Vahlgren 
- Joel: Joel Mauricio Isabel Ortiz 
- Kajsa: Kajsa Borg  
- Linda: Linda Pritchard 
- Mathilda: Mathilda Fritzell, gitarr 
- Niklas: Niklas Thelin, cover gitarr 
- Per: Per Svenner, trummor 
- Stina: Stina Nordberg  
- Thomas: Thomas Bay, kapellmästare vid pianot 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


King of the Blues

Arena/Plats: Ystads Teater

Hyllning till BB King med Claes Janson och Arnesen Blues Band

Att BB King är en av de absolut största i bluesens historia håller nog de flesta med om. En legend redan under sin livstid med ett unikt sound och själfullt artisteri. Här hyllas han av Claes Janson tillsammans med Arnesen Blues Band.
Det blir ett underhållande program där favoritlåtar ur BB Kings repertoar varvas med berättelser och anekdoter ur hans liv.

Claes Janson behöver väl knappast någon närmare presentation. Med sin omisskännliga röst har han synts och hörts i otaliga sammanhang genom åren. Arnesen Blues Band går i år in på sitt fjortonde år som grupp. Konceptet har hela tiden varit detsamma - en något modernare approach, variation i arrangemangen, uttrycksfulla solister och en solid rytmsektion. Resultatet blir en ensemble som kan leverera ett omutligt sväng av alla sorter. Med två keyboardister på Hammondorgel och piano ges dessutom möjligheten till en dynamik som sträcker sig från det avskalade till det näst intill storbandsliknande.

Arnesen Blues Band består av
- Claes Janson: Sång
- Thomas Arnesen: Sång, gitarr
- Andreas Hellkvist: Hammondorgel
- Björn Lundquist: Bas
- Ola Ragnar: Trummor

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 2 timmar inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Wizex

Arena/Plats: Ystads Teater

I samband med orkestern Wizex 40 års-jubileum föddes tanken på en förställning, för sittande publik, där den Svenska Folkparken skulle stå i fokus. 
- ’Vi känner oss otroligt privilegierade som fått vara del av denna historia och kan inte tänka oss något bättre sätt att betala tillbaka’, säger bandets kapellmästare Eric Iversen.

Eric Iversen fortsätter:
- ’Vi startar resan på 40-talet och lotsar publiken fram till idag, via Alice Babs, Snoddas, Frank Sinatra, bakmaskiner, nylonstrumpor, Carola, rockringar och en massa annat. Självklart blickar vi tillbaka på Wizex egen karriär, där den hör hemma i den här historien’.

Föreställningen som heter ’I Fokparkens tjänst’ har gjort stor succé och publiken har enats om att detta är en nostalgitripp utöver det vanliga. Wizex sångerska, Anna Sköld, berättar att omställningen från att spela för dansande publik till att plötsligt ha en salong sittande publik framför sig, inte var helt självklar.

- ”’Visst var vi nervösa men upptäckte snabbt att det var något som passade oss’ säger Anna och fortsätter:
- ’Äntligen får vi leva ut den show-ådra vi haft inom oss hela tiden. Att få sjunga, dansa och även gestalta komiska figurer är underbart. Detta ger mersmak’.

Detta visade sig ganska snabbt då Wizex i julas turnerade med en egen julshow som drog fulla hus på flera teatrar i södra Sverige. Nyligen släppte Wizex sitt 28:e studioalbum, ”Game Set & Match”, som innehåller låtar från kända låtskrivare som Lasse Holm, Camilla Läckberg, m.fl. 
- ’Vi är också stolta över att hälften av låtarna är våra egna’ säger Eric.

Framtiden då? Eric Iversen:
’I Folkparkens tjänst är en show som kan leva länge till, vi har bara spelat i södra Sverige och siktar på att under 2017 ta föreställningen norrut. Dessutom har vi startat nästa projekt som jämte dansbandsspelningar och teaterframträdanden kommer bli Wizex tredje ben. Wizex spelar I Folkparkens tjänst i Osby, Bromölla, Eslöv och Markaryd under hösten.

Om föreställningen
Wizex frontfigurer, Anna Sköld och Thomas Lindberg briljerar med sång och dans, snabba klädbyten och inte minst komiska inslag. Wizex Kapellmästare Eric Iversen står för den röda tråden och lotsar publiken genom en uppsjö av gamla minnen. Tillsammans med ett oerhört kompetent band bestående av, utöver de redan nämnda, gitarristen och saxofonisten Tommy Karlsson, trumslagaren Allan Dittrich och basisten Thomas Wennerström blir detta en oemotståndlig nostalgitripp. En minneskavalkad med garanterad igenkänningsfaktor!

Några publikreaktioner:
- ’Det känns som jag är ung på nytt’
- ’Jag sjöng med i varenda låt’
- ’Det bästa vi sett, och vi har varit på allt’
- ’Jag skrattade och grät och skrattade igen’
- ’Detta borde visas på TV’

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Ankomsten

Arena/Plats: Ystads Teater

En lekfull, ömsint och gripande berättelse om att tvingas lämna allt och börja om på nytt.

Tillsammans med Teateri och ett internationellt team har regissören Thaddeus Phillips skapat en gränsöverskridande föreställning av ALMA-belönade Shaun Tans bildroman.

”Ett vemodigt och vackert mästerverk.” Dagens Nyheter
”Det är suggestivt, knyckigt välspelat och fyllt av finurliga lösningar” 
Svenska Dagbladet

Ankomsten är uttagen till Scenkonstbiennalen 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=gUPHDeomPhQ

Efter en kylslagen båtfärd kliver en man ut i en främmande stad. Han är ensam i en värld där språket är obegripligt och de sociala koderna svårtolkade. Allt han äger är resväskan i handen och fotografiet i kavajfickan, ett kort på familjen han tvingats lämna. Trevande börjar mannen ta sig fram i den nya miljön. Sakta lär han sig kommunicera, hittar ett jobb och får vänner men längtan att återvända hem till familjen växer sig allt starkare.

Historien framförs av skådespelarna på ett helt eget språk med fysiskt spel och dockor samt musik av Juan Gabriel Turbay, allt i en magiskt föränderlig scenografi skapad av Lars Jansson. 

Ystads riksteaterförening i samarbete med Ystads Allehanda.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 1 timme, 15 min, ej paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé - Mimi Terris

Arena/Plats: Ystads Teater

Jazzvokalisten och kompositören Mimi Terris bjuder på låtar ifrån sin nya platta 'Den Stora Skalan', som beskrivs som en resa med rötter i den svenska jazzens historia, från swing och framåt och med en tydlig kärlek till den svenska vistraditionen. Med sin ärliga röst och med melodin i centrum sjunger Mimi sina mycket personliga texter om kärlek, ljus, mörker, liv och längtan.

När Mimi Terris släppte sitt första album 'Flytta Hemifrån' var kritiken översvallande positiv och hon omnämndes i Sydsvenska Dagbladet som 'en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor'. 
År 2016 mottog hon Malmö Stads Kulturstipendium. 

Medverkande
- Mimi Terris: Sång
- Mårten Lundgren: Trumpet
- Mattias Carlsson: Sax
- Måns Persson: Gitarr
- Johan Olsson: Piano
- Mats Ingvarsson: Bas
- Kristoffer Rostedt: Trummor

Max 60 pers, alla bordsplaceras. 

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller 
teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Be bop a luba

Arena/Plats: Ystads Teater

Peter Jezewski kommer tillbaka med den topprecenserade och hyllade showen Be bop a luba.

Showen har fått lysande kritik som den bästa 50- 60 talsshow som är på turné.

En härlig blandning av låtar med Elvis, Paul Anka, Chuck Berry, Buddy Holly, Lesley Gore, Alma Cogan Supremes m fl.


En 3 timmar show och en nostalgisk resa tillbaka i tiden med kläder, frisyrer, smink och självklart absolut största hitsen.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: 3 timmar

Läs mer...


Boka biljett


Piano Unlimited – Dagskort fredag

Arena/Plats: Ystads Teater

Ystads Teater köpte en ny Steinwayflygel 2017. Ett instrument, som många pianister gärna vill spela på. Vi startat därför denna pianofestival. Det är en festival där pianister från olika genrer möts med pianot i centrum. 

Det är möjligt att köpa biljetter till enskilda konserter men det är också här möjligt att köpa dagskort till rabatterat pris. Mycket nöje!

Dagskort till tre konserter, fredag 25 maj

Palle Dahlstedt Solo kl 17.00

Bobo Stenson Solo kl 19.00

Peter Jablonski Solo samt i möte med Bobo Stenson kl 21.00

 

Läs mer...


Boka biljett


Piano Unlimited – Dagskort lördag

Arena/Plats: Ystads Teater

Ystads Teater köpte en ny Steinwayflygel 2017. Ett instrument, som många pianister gärna vill spela på. Vi startat därför denna pianofestival. Det är en festival där pianister från olika genrer möts med pianot i centrum. 

Det är möjligt att köpa biljetter till enskilda konserter men det är också här möjligt att köpa dagskort till rabatterat pris. Mycket nöje!

Dagskort till tre konserter, lördag 26 maj

Tina Ahlin Solo kl 17.00

Tania Naranjo Solo kl 19.00

Monica Dominique Solo samt i möte med Tania Naranjo kl 21.00

Läs mer...


Boka biljett


Second Line Jazzband – Traditional Jazz from Gothenburg

Arena/Plats: Per Helsas gård

Niklas Carlsson – trombone, vocals

Olof Skoog – saxophone, clarinet, vocals
Jesper Albrektsson – trumpet, vocals
Anders Wasén – banjo
Per Bach – bass
Johan Horner – drums

Vänner av klassisk jazz får en högtidsstund när det svenska New Orleans-bandet Second Line Jazzband inleder festivalen. Bandet, som bildades 1989 och sedan dess har spelat på klubbar och festivaler samt i radio- och tv-sammanhang både i Sverige och utomlands, har etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella jazzband. Second Line Jazzband, med fjorton album i bagaget, lever i symbios med den rytm som är fundamentet för traditionell jazz och utgår från dess ursprung i tidigt nittonhundratal. Samtidigt är bandet rebelliskt och ägnar sig då och då åt en betydligt modernare repertoar. Resultatet är en mycket attraktiv och avskalad variant av klassisk jazz framförd av mångsidiga musiker.

Läs mer...


Boka biljett


Miss Sway feat. Mårten Lundgren – The Great Swing Era + Martin Berggren Trio

Arena/Plats: Ystads Teater

Miss Sway feat. Mårten Lundgren
Sara Ahlcrona – vocals
Anna Pauline Andersson – vocals
Mirjam Ekespong – vocals
Mårten Lundgren – trumpet, flügelhorn
Mats Nilsson – piano
Kristian Rimshult – bass
Pelle Trazan Jonasson – drums

Martin Berggren Trio
Martin Berggren – piano
David Andersson – bass
Andreas Baw – drums

Vokaltrion Miss Sway har en sammansvetsad klang och utstrålning som når långt. Sångarglädjen är stor och de tre medlemmarna har hjärtligt roligt på scen. Med järnkoll genomför de sitt program som ibland bjuder på hisnande avancerade arrangemang. Klassiker ur The Andrews Sisters repertoar samsas med arrangemang ur The Great American Songbook.

Martin Berggren Trio inleder vipeftermiddagen. Martin Berggren, pianist, arrangör och kompositör, har samarbetat med musiker runtom i världen i internationella tvärkonstnärliga projekt.

Läs mer...


Boka biljett


Cécile McLorin Salvant

Arena/Plats: Ystad Arena

Cécile McLorin Salvant (US) – vocals
Aaron Diehl (US) – piano
Paul Sikivie (US) – bass
Kyle Poole (US) – drums

Den unga amerikanska vokalisten Cécile McLorin Salvant är en spännande stjärna på den internationella jazzscenen. Hon belönades med en Grammy 2016, vid 26 års ålder, för sitt album For One to Love som blev bästa vokala jazzalbum. Lovorden haglar över henne: ”Att en sådan sångare kommer fram händer en gång under en generation eller två.” Den amerikanske trumpetaren Wynton Marsalis. Med en nästan provocerande lätthet framför hon sina nummer med inlevelse, känslighet och kraft. Dessutom kan hon undslippa sig humoristiska utspel med överraskande vändningar. Ja, hon äger scenen och rummet.

Läs mer...


Boka biljett


Cécile McLorin Salvant + The Manhattan Transfer

Arena/Plats: Ystad Arena

Dubbelkonsert!

Se Cécile McLorin Salvant och The Manhattan Transfer till ett rabatterat paketpris för en helkväll av fantastisk musik.

Läs mer...


Boka biljett


The Manhattan Transfer

Arena/Plats: Ystad Arena

Alan Paul (US) – vocals
Cheryl Bentyne (US) – vocals
Janis Siegel (US) – vocals
Trist Curless (US) – vocals

En gudomlig aura omger The Manhattan Transfer. Att ägna sig åt gruppens historia och omfattande musikproduktion är en himlastormande upplevelse. Vokalensemblernas världsmästare har studerat och omsatt varje aspekt av de många genrer som de utforskat. Arrangemangen är genomtänkta och ofta överraskande, alltid med en knorr. Slumpen har ingen plats här. Kanske kan man tänka på precisionen hos Max Raabes Palast Orchester fast med mer värme. Vi är många som hört Chanson D’Amour och Operator, båda megahittar. Nog talat – lyssna bara.

Läs mer...


Boka biljett


Merit Hemmingson – Folklorious – Alla tiders låtar

Arena/Plats: S:ta Maria Kyrka

Merit Hemmingson – organ, vocals
Ola Hultgren – drums, vocals

Kvällens artistduo, med stöd av ljuddesignern Anton Sundell, framför såväl färska som gamla melodier från Merit Hemmingsons långa karriär, som sträcker sig över hisnande fem decennier. Trumslagaren Ola Hultgren spelar sedan fem år tillbaka med Merit Hemmingson. Tillsammans har de utvecklat ett säreget sound genom dynamiskt och smått telepatiskt samspel. Deras album Hommage till Jan från 2014, en hyllning till Jan Johansson, Grammisnominerades. Albumet Merit 2016 är Merit Hemmingsons första skiva med uteslutande eget material.

Läs mer...


Boka biljett


Ellen Andersson Quartet – Personal Standards

Arena/Plats: Per Helsas gård

Ellen Andersson – vocals

Anton Forsberg – guitar
Hannes Jonsson – bass
Sebastian Brydniak – drums

Ellen Andersson Quartet rör sig sömlöst mellan intimt och storslaget, allvarligt och lekfullt, komponerat och improviserat – hela tiden med ett rikt mått musikalisk integritet. Debutalbumet I’ll Be Seeing You hyllades av recensenterna och belönades i april 2017 med OrkesterJournalens pris Gyllene skivan för årets bästa svenska jazzutgivning. Med den amerikanska standardrepertoaren som språngbräda låter Ellen Andersson Quartet tradition möta nutid i personliga arrangemang präglade av nytänkande och möten mellan lekfullhet och stort allvar. I oktober 2017 tilldelades Ellen Andersson Quartet Sveriges Radio P2:s pris Jazzkatten i kategorin Årets nykomling.

Läs mer...


Boka biljett


Ellen Andrea Wang – Blank Out

Arena/Plats: Ystads konstmuseum

Ellen Andrea Wang (NO) – vocals, bass
Andreas Ulvo (NO) – keyboards
Erland Dahlen (NO) – drums

Ellen Andrea Wang presenterar i denna konsert, tillsammans med sina medmusiker, valda delar ur sitt senaste album Blank Out. I Konstmuseets intima scenrum får publiken ta del av en värld med poetiska, filosofiska texter som vilar på ett kraftfullt rytmiskt fundament. Ellen Andrea Wangs fjäderlätta stämma svävar över ensemblen och väcker både undran och längtan. Det är en suggestiv upplevelse: detta är en artist och en grupp som berör och bjuder på starka känslor. I den drömska låten Accord de Paris levererar Ellen Andrea Wang ett basintro som har liknats vid Charlie Hadens spel. Alla kompositioner är Ellen Andrea Wangs och texterna har Martin Hagfors skrivit, i några fall tillsammans med kompositören.

Läs mer...


Boka biljett


Gunnar Eriksson & RilkeEnsemblen – Människans dagar - Lars Gullin 90

Arena/Plats: S:ta Maria Kyrka

Gunnar Eriksson – conductor

RilkeEnsemblen
Choir with 17 vocalists

Georg Riedel – bass
Jan Allan – trumpet
Joakim Rolandsson – alto sax
Mats Eriksson – guitar

RilkeEnsemblen med Gunnar Eriksson är en sjuttonhövdad kör med ett tydligt nordiskt klangfält. Lyssna – det är andlöst vackert. Att kören tar sig an Lars Gullins musik är en lycka. På 1960-talet, efter att ha följt jazzlegendaren länge, sökte Gunnar Eriksson efter texter till Lars Gullins kompositioner. Han fastnade för några bibliska ställen i Gamla testamentet. Gullin visade sig vara bekväm med detta och först ut blev texten till I’ve Seen, hämtad från Predikaren. Denna skulle följas av många fler. Musikerna Jan Allan och Georg Riedel har båda spelat med Lars Gullin.

Läs mer...


Boka biljett


John Venkiah Trio – Elevation

Arena/Plats: Hos Morten Café

John Venkiah – piano
Simon Petersson – bass
Kristoffer Rostedt – drums

Låt oss presentera John Venkiah Trio med en pressröst: ”Ett säkert grepp om traditionen, fräscha, personliga idéer, briljant teknik, delikat anslag, utvecklat harmonisinne och en frasering med verklig auktoritet – i John Venkiah har vi en rikt, för att inte säga komplett utrustad ung jazzpianist.” Sven Bjerstedt var begeistrad efter trions konsert på Ystad Sweden Jazz Festival (Ystads Allehanda 3/8 2014). Nu gästar John Venkiah Trio åter Ystad och bjuder denna gång på musik från sitt senaste album Elevation, som släpptes i höstas. Förra gången, 2014, väckte den kritikerrosade konserten genklang i såväl DownBeat som Wall Street Journal. Trions sound växer fram ur Venkiahs vackra kompositioner präglade av nordisk melankoli med lekfulla, påhittiga inslag och kryddas med influenser från jazzens stora som Ella Fitzgerald och Duke Ellington samt pianogiganterna Keith Jarrett och Brad Mehldau.

Läs mer...


Boka biljett


Ellen Andrea Wang – Blank Out

Arena/Plats: Ystad konstmuseum

Ellen Andrea Wang (NO) – vocals, bass
Andreas Ulvo (NO) – keyboards
Erland Dahlen (NO) – drums

Ellen Andrea Wang presenterar i denna konsert, tillsammans med sina medmusiker, valda delar ur sitt senaste album Blank Out. I Konstmuseets intima scenrum får publiken ta del av en värld med poetiska, filosofiska texter som vilar på ett kraftfullt rytmiskt fundament. Ellen Andrea Wangs fjäderlätta stämma svävar över ensemblen och väcker både undran och längtan. Det är en suggestiv upplevelse: detta är en artist och en grupp som berör och bjuder på starka känslor. I den drömska låten Accord de Paris levererar Ellen Andrea Wang ett basintro som har liknats vid Charlie Hadens spel. Alla kompositioner är Ellen Andrea Wangs och texterna har Martin Hagfors skrivit, i några fall tillsammans med kompositören

Läs mer...


Boka biljett


Youn Sun Nah Quintet

Arena/Plats: Ystads Teater

Youn Sun Nah (KR) – vocals
Frank Woeste (FR/DE) – piano, Fender Rhodes, Hammond organ
Brad Christopher Jones (US) – acoustic bass
Tomek Miernowski (US) – guitars
Dan Rieser (US) – drums

Känsla och stor upplevelse väntar publiken i Ystad när jazzsångerskan Youn Sun Nah gästar festivalen för tredje gången. Att lyssna på henne är som att föras in i ett landskap av lummig skog och djupa raviner. Hennes röst svävar över naturen och förmår fylla varje vrå. Det är märkvärdigt att hennes sång, som ofta har en tillbakahållen intensitet och rent av är berättande, gör ett så överväldigande intryck. Youn Sun Nahs senaste album She Moves On, släppt 2017, ger en fin introduktion till artisten, och flera av musikerna som medverkar kommer också att spela i Ystad. Youn Sun Nahs samarbete med basisten Brad Christopher Jones känns särskilt helgjutet.

Läs mer...


Boka biljett


Omer Klein

Arena/Plats: Klosterkyrkan

Serien med solopianister i full frihet fortsätter i år med en sällsynt begåvad musiker, Omer Klein. En sökare, en mångbottnad artist, en predikare kommer till kyrkans kor. Det är en överraskande och intensiv upplevelse att få ta del av Omer Kleins musikaliska värld. I ena stunden sveps lyssnaren in i en lugn, monoton bris, i nästa ett kaos som övergår i ordnad flykt. Allt är vackert sammanvävt. Lyssna gärna på hans komposition Niggun (en hebreisk sång). Omer Klein är en sammansatt, intellektuell artist som gärna kommenterar Beethovens korrespondens! Vi kan förvänta oss en intressant och även rolig beskrivning av den store kompositörens musik. Stor underhållning väntar.

Läs mer...


Boka biljett


Monty Alexander – Legend in Jazz

Arena/Plats: Ystads Teater

Monty Alexander (JM/US) – piano
Hassan Shakur (US) – bass
Obed Calvaire (US) – drums

Nu blir det drag! En musikalisk storm närmar sig med obeveklig kraft. Det verkar som om de återkommande tropiska ovädren i Karibien, sensommarens gissel med orkanvindar, har inspirerat den här gruppen. Kanske har en form av moteld mobiliserats i den medryckande och rytmiskt fulländade musiken. Monty Alexander Trio levererar bland annat välkända succéer av Beatles, Frank Sinatra och Bob Marley som i händerna på Alexander får ny gestalt. Enkla, innerliga och odödliga teman får liv i spännande och överraskande versioner. Med en inte så liten portion av The Great American Songbook samt en droppe Joaquín Rodrigo görs konsertupplevelsen komplett – och väl värd att stanna uppe till.

Läs mer...


Boka biljett


Jan Sigurd All Stars – Me, Myself & Mose

Arena/Plats: Per Helsas gård

Jan Sigurd – piano, vocals
Per Melin – drums
Mats Ingvarsson – bass
Krister Jonsson – guitar
Tomas Trulsson – sax
Erik Tengholm – trumpet

Guests:
Sébastien Charlier (FR) – diatonic harmonica
Anna-Lena Brundin – vocals
Anders Bergcrantz – trumpet

Jan Sigurd är ett musikaliskt snille med fyrtio udda år på scenen. Han har en underbart avväpnande humor, lyssna bara på hans korta men kärnfulla Skaldjurskantat. Sedan 18-årsåldern har Jan Sigurd skrivit text och musik för en rad artister. I detta program hyllar han två viktiga personer i sin karriär: Monica Zetterlund och Mose Allison. Jan Sigurd skrev musiken till Monica Zetterlunds sista album, Det finns dagar och var den som introducerade Mose Allisons musik i Sverige på 1990-talet.

Läs mer...


Boka biljett


Phronesis

Arena/Plats: Ystads konstmuseum

Jasper Høiby (DK) – bass
Ivo Neame (UK) – piano
Anton Eger (SE/NO) – drums

Denna anglo-skandinaviska grupp har blivit beskriven i brittiska tidskriften Jazzwise med orden: ”den mest spännande och fantasifulla pianotrion sedan EST”. Visst gör gruppen skäl för detta omdöme. Den ständigt pågående dialogen mellan gruppens medlemmar, särskilt bas och piano i en musikalisk väv, är en stor upplevelse. De är alla virtuosa solister. Phronesis har turnerat intensivt i Europa och Nordamerika samt fått flera stora utmärkelser. Gruppen har nu sju album utgivna.

Läs mer...


Boka biljett


Magnus Lindgren – Stockholm Underground

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

Magnus Lindgren – flutes
Special guest: Ida Sand – vocals, piano
Daniel Karlsson – piano/Rhodes
Henrik Janson – guitar
Lars ”Larry D” Danielsson – bass
Per Lindvall – drums

Jan Håfströms skulptur Vem är Mr Walker? står i Järnvägsparken nära Stockholms central, sju meter hög och härligt gäckande. Den finns också på omslaget till Magnus Lindgrens senaste album, Stockholm Underground. Ett gott val. För den här gruppen kittlar oss med en rejäl dos med funk och groove i en bluesig blandning. Flöjten som ibland kan ge associationer till indisk ormtjusare skapar en kontrast till den bakomliggande ensemblens kraftfulla puls. Man undrar förstås när kobran blir synlig! Albumet, som gavs ut i september 2017, är en hyllning till Herbie Mann och den legendariska utgåvan Memphis Underground från 1969. Om denna, en av de största succéerna genom tiderna, skrev musiktidningen Rolling Stone: ”Memphis Underground är ett stycke musik-alkemi, en underbart komplex kombination av Memphis sound och jazzlyrik.” Ida Sand ger ett storartat bidrag till bandet med sin stilfulla stämma, fylld av blues.

Läs mer...


Boka biljett


Trinity

Arena/Plats: Hos Morten Café

Karl Olandersson – trumpet
Andreas Hellkvist – Hammond B3
Ali Djeridi – drums

I den här konserten får vi kraftfullt bevisat att även gamla slagdängor kan få ett nytt liv. Så som Trinity tar sig an det enorma biblioteket av välkända nummer i The Great American Songbook kan man förutsätta evigt liv för denna attraktiva genre. Förnyelse av gammalt känt är formeln. Lyssna gärna på hur den melankoliska Misty i ett rasande tempo får en helt ny framtoning. Spontanitet och lekfullhet är omdömen som ofta och välförtjänt fälls om bandet. En kommentar värd att tillägga är tätt och uppfinningsrikt samspel. Trion bildades 2005 och har nu tre album bakom sig. 

Läs mer...


Boka biljett


Phronesis

Arena/Plats: Ystads konstmuseum

Jasper Høiby (DK) – bass
Ivo Neame (UK) – piano
Anton Eger (SE/NO) – drums

Denna anglo-skandinaviska grupp har blivit beskriven i brittiska tidskriften Jazzwise med orden: ”den mest spännande och fantasifulla pianotrion sedan EST”. Visst gör gruppen skäl för detta omdöme. Den ständigt pågående dialogen mellan gruppens medlemmar, särskilt bas och piano i en musikalisk väv, är en stor upplevelse. De är alla virtuosa solister. Phronesis har turnerat intensivt i Europa och Nordamerika samt fått flera stora utmärkelser. Gruppen har nu sju album utgivna.

Läs mer...


Boka biljett


Jan Lundgren & Hans Backenroth meet Ratinger Kammerchor & Dominikus Burghardt

Arena/Plats: Ystads Teater

Jan Lundgren – piano
Hans Backenroth – bass

Ratinger Kammerchor
Chamber choir with 21 vocalists

Här ett synnerligen fruktbart möte mellan två kontrasterande genrer. Vackert är det så ögonen tåras och infallsrikt med Jan Lundgrens och Hans Backenroths unika signum. Redan 2007 gjorde Jan Lundgren tillsammans med Gustaf Sjökvists Kammarkör en inspelning som blev albumet Magnum Mysterium. Musiken var då delvis hämtad från verk av renässansmästaren Orlando di Lasso och den tidiga barockens Claudio Monteverdi. Projektet presenterades på den första jazzfestivalen i Ystad 2010. Konserten, som togs emot med stor entusiasm, innehöll en sofistikerad blandning av stram konstmusik återgiven efter noter och tämligen lössläppt improvisation. Konceptet har nu utvecklats med den klassiska musikens mästare från 1700-, 1800- och 1900-talet, såsom Albinoni, Bach, Chopin och Rachmaninov. Samarbetet med Ratinger Kammerchor inleddes hösten 2017 och nu blir det premiär för det utvidgade konceptet.

Läs mer...


Boka biljett


Trinity

Arena/Plats: Siriushuset

Karl Olandersson – trumpet
Andreas Hellkvist – Hammond B3
Ali Djeridi – drums

I den här konserten får vi kraftfullt bevisat att även gamla slagdängor kan få ett nytt liv. Så som Trinity tar sig an det enorma biblioteket av välkända nummer i The Great American Songbook kan man förutsätta evigt liv för denna attraktiva genre. Förnyelse av gammalt känt är formeln. Lyssna gärna på hur den melankoliska Misty i ett rasande tempo får en helt ny framtoning. Spontanitet och lekfullhet är omdömen som ofta och välförtjänt fälls om bandet. En kommentar värd att tillägga är tätt och uppfinningsrikt samspel. Trion bildades 2005 och har nu tre album bakom sig. 

Läs mer...


Boka biljett


Goran Kajfeš Tropiques

Arena/Plats: Solhällan, Löderup

Goran Kajfeš – trumpet,
Moog synthesizer
Alexander Zethson – organ, piano, Korg MS 20 synthesizer
Johan Berthling – base
Johan Holmegard – drums and percussion

Proteströrelsen mot dagens stressiga klicksamhälle har fått en nationalsång. Det enda spåret i albumet Tropiques vill lotsa lyssnaren till ett mer reflekterande tillstånd. Tanken är att verket ska leka med vårt tidsbegrepp och leda oss in i musikalisk trans. En variant av hypnojazz. Låter det avancerat? Javisst, men det blir fullt begripligt när man vågar ge sig in i detta märkvärdiga musikstycke som har repetitivt rytmiska element och hämtar inspiration från minimalism, tysk electronica, spirituell jazz och, inte minst, modern dans. Gruppen bildades nämligen inför en föreställning med danskompaniet Vindhäxor.

Läs mer...


Boka biljett


Martin Tingvall

Arena/Plats: Klosterkyrkan

Ytterligare en ensam pianist i serien får vi njuta av denna sena timme i klostret. Martin Tingvalls toner når oss i en meditativt flytande ström. Vi kan luta oss tillbaka och bara ta till oss den vackert klingande musiken, som vågskvalp på en sandstrand. Här och var avslöjar han intryck av såväl barockmästare som 1800-talsromantiker, men även bluesen får plats. Allt vävs samman till ett originellt och personligt uttryck. Så får en hektisk dag en värdig avslutning.

Martin Tingvall, som är född 1974, utbildade sig vid Musikhögskolan i Malmö. Han tog sin examen 1999 efter studier i jazzpiano, komposition och improvisation, också vid universitetet i Groningen, Nederländerna. Kort därefter flyttade Martin Tingvall till Hamburg. Sedan dess har han arbetat som musiker och kompositör inom en rad olika genrer med i Tyskland välkända artister, bland andra Udo Lindenberg, Gunter Gabriel och Inga Rumpf. Han bildade Tingvall Trio 2003, en konstellation som nu har gett ut sju album och blivit prisbelönad. 2015 släppte han sin andra soloskiva, Distance. Martin Tingvall uppträdde med sin trio på den första jazzfestivalen i Ystad 2010.

Läs mer...


Boka biljett


Avishai Cohen with Bohuslän Big Band

Arena/Plats: Ystads Teater

Vad är musicerande om inte möten? Här, i en av jazzfestivalens intressantaste konserter, möter en utåtriktad orkester, som gärna citerar Håkan Hellström med hjälp av vokalgruppen Solala, en strävsam och allvarsam solist. Kontrasterande komponenter. Avishai Cohen är en fascinerande instrumentalist som utforskar sitt inre landskap. Att hitta in dit ställer krav på oss lyssnare. I en musikalisk labyrint får vi leta oss fram. Väl i dess mittpunkt blir vi belönade med medaljer av ädlaste slag. Vad vore jazzen om det inte fanns artister som vågade utmana konventionerna? Det är ju i just konventionerna som genren tar sitt avstamp, i protest mot dem eller som en spegling av dem.

Avishai Cohen (IL) – trumpet

Bohuslän Big Band
Trumpet:
Lennart Grahn
Samuel Olsson
Jan Eliasson
Trombone:
Niclas Rydh
Christer Olofsson
Hanne Småvik
Saxophone and woodwind:
Joakim Rolandson
Martin Svanström
Mikael Karlsson
Alberto Pinton
Rhythm section:
Yasuhito Mori
Göran Kroon

Läs mer...


Boka biljett


Trudy Kerr Quartet with special guest Jukka Perko – Sing a Song of Paul Desmond

Arena/Plats: Per Helsas gård

Trudy Kerr (AU/UK) – vocals
Jukka Perko (FI) – alto sax
Tom Cawley (UK) – piano
Geoff Gascoyne (UK) – bass
Sebastian de Krom (NL) – drums

I många år har Trudy Kerr beundrat altsaxofonisten Paul Desmonds spel. Hans ton är ren och klar och hans spel melodiskt med en känsla för mellanrummen och historieberättandet. Hans lyriska solon hyllas med texter (vocalese) och Trudy Kerrs tolkningar är enkla men hjärtknipande. Här får hon hjälp av Jukka Perko för att understryka det autentiska Desmondsoundet.

Läs mer...


Boka biljett


Elin Larsson – Crossing Borders

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

Elin Larsson – saxophone
Tini Thomsen (DE) – baritone saxophone
Susana Santos Silva (PT) – trumpet
Lisa Stick (DE) – trombone
Fanny Gunnarsson – piano
Ida Hvid (DK) – bass
Anne Paceo (FR) – drums

En konstellation av sju orkestermusiker med solistkapacitet har skapats för just denna festival. När man lyssnar på musikerna var för sig – avtryck finns det gott om – slås man av den stora spännvidden. I gruppen finns uttryck för avantgarde, vackra ballader, enkla visor, kraftfull och ösig musik. Musikerna förekommer i såväl små som stora ensembler och alla gör tydliga och intressanta insatser. Det här blir spännande!

Läs mer...


Boka biljett


Christian Bekmulin Quartett

Arena/Plats: Hos Morten Café

Christian Bekmulin (DE) – guitar
Stefan Abel (DE) – saxophone
Lutz Krajenski (DE) – Hammond organ
Nathan Ott (DE) – drums

Det blir snudd på nostalgisk hänförelse när Christian Bekmulin Quartett står på scenen på denna intima innergård. Femtiotalsjazzen står i fokus i en energifylld konsert. Vi får uppleva ett härligt dynamiskt och kraftfullt framträdande, inte minst genom Christian Bekmulins fascination för Wes Montgomery.

Christian Bekmulin Quartett är en ensemble i två generationer. Christian Bekmulin själv studerar vid musikhögskolan i Hamburg och Nathan Ott har en färsk masterexamen från samma lärosäte. Stefan Abel och Lutz Krajenski är äldre etablerade musiker med lång erfarenhet från den tyska jazzscenen. Gruppen levererar en säregen och högkvalitativ ljudbild där gitarren möter hammondorgeln. Lyssna i tillbakalutat läge, ta in allt och dröm er åter till femtiotalet. Det blir fint och vackert.

Läs mer...


Boka biljett


Wolfgang Haffner Band – Kind of Spain

Arena/Plats: Ystads Teater

Wolfgang Haffner (DE) – drums
Christopher Dell (DE) – vibraphone
Frank Chastenier (DE) – piano/keyboards
Christian Diener (DE) – bass

Albumet Kind of Spain gavs ut i augusti 2017. Det har stark anknytning till den spanska musiktraditionen och speglar också hur denna tradition tolkats av andra. Chick Corea har till exempel bidragit med kompositionen Spain. Albumet är enastående och eftermiddagens konsert kommer garanterat att bjuda på en stark upplevelse. Förflyttningen till Iberiska halvön sker vid första tonen. Kompositioner som Recuerdos de la Alhambra och Concierto de Aranjuez ges nya, spännande tolkningar som letar sig in i hjärtat. Kom och njut av denna högklassiga konsert.

Läs mer...


Boka biljett


Anna-Mia Barwe – Jazz from the Deep Deep South of Sweden

Arena/Plats: Solhällan, Löderup

Anna-Mia Barwe – vocals
Kiki Desplat (FR/SE) – cornet
Mattias Carlson – tenor sax, clarinet
Sven Erik Lundeqvist – piano
David Andersson – bass
Hannes Olbers – drums

Vilken härlig kombination: en underbar sångerska, en av de främsta kornettisterna i den klassiska genren, en utmärkt saxofonist och en riktig mästare på piano samt basist och trummis som tillhör de bästa som går att uppbringa i denna del av världen. Allt tillsammans med en vacker, omväxlande repertoar. Musiken bygger till en del på The Great American Songbook men innehåller även svensk originalmusik. Vi får dessutom höra en och annan standard översatt till skånska. Det blir en konsert för njutare av vackert framförd jazz som dessutom svänger så det är svårt att sitta still.

Läs mer...


Boka biljett


Andreas Schaerer & A Novel of Anomaly

Arena/Plats: Ystads Teater

Andreas Schaerer (CH) – vocals
& mouth percussion
Luciano Biondini (IT) – accordion
Kalle Kalima (FI/DE) – guitar
Lucas Niggli (CH) –drums

Världsmusik, kan det vara en beskrivning av denna udda och märkligt förtjusande ensembles musik? Den är i sanning svår att definiera, ena stunden är den ett rytmiskt myller som påminner om afrikansk folklore för att i nästa hysa en antydan till finsk tango. Kontrasterna binds ihop av Andreas Schaerers stämma, som tycks komma från en okänd punkt i rummet. Han tänjer och använder hela sitt omfångsrika register från ett klagande till utrop av extatisk lyster. Sedan använder han sina resurser för att åstadkomma akrobatiskt rytmiska accenter – oefterhärmligt. Efter en vacker balladinledning uppstår plötsligt kontrapunktisk duett med ensamt dragspel i slingrande figurer. Det är andlöst spännande. Konsertens rubrik är bandets namn. Det senaste albumet kom i februari i år.

Läs mer...


Boka biljett


The Sammy Rimington International Band – A Tribute to the New Orleans Legends

Arena/Plats: Klosterkyrkan

Sammy Rimington (UK) – clarinet, saxophone, flute, vocals
Philippe de Smet (BE) – trombone
Emile van Pelt (NL) – piano
Wouter Nouwens (NL) – banjo, guitar
Gregory Boyd (US/DK) – drums, vocals

Sammy Rimington är ett välbekant namn för dem som gillar New Orleans-musik. Han har gjort en lång rad konserter runt om i landet och spelat med flera svenska jazzmusiker i sin ensemble genom åren, bland andra Lars Ivar Edegran och Sven Ståhlberg. Att spela på jazzfestivalen är dessutom som att komma hem för Sammy Rimington: hustrun Louise kommer från Ystad. Denna internationella ensemble representerar det kanske allra bästa i genren. Sammy Rimington var länge medlem i Chris Barber Band och har gjort över trehundra inspelningar. Han har uppträtt med Henry ”Red” Allen, Jim Robinson, ”Kid” Thomas Valentine, Thomas Jefferson, John Lewis, Trummy Young för att nämna några få av många och blev tidigt inspirerad av George Lewis och Captain John Handy. Sammy Rimington har varit professionellt verksam sedan 1960.

Läs mer...


Boka biljett


Sisters of Invention – En rymd av färg

Arena/Plats: Biografteatern Scala

Karolina Almgren – saxophone
Malin Almgren – drums

En spännande upplevelse väntar oss på den klassiska biografen, en lämplig plats för intima konserter som denna. Duon Sisters of Invention gör skäl för namnet med en uppfinningsrik repertoar fylld av överraskningar. Karolina och Malin Almgren medverkade på jazzfestivalen 2017 i gruppen Karolina Almgren Projekt. Publiken njöt oreserverat. Systrarna Karolina och Malin Almgren började i tidig ålder spela och skriva musik tillsammans. Bandnamnet Sisters of Invention uppkom när de 12 år gamla började spela in sin musik i föräldrahemmets källare. Våren 2013 släppte de debutalbumet Om & om igen. 2015 kom album nummer två, Navigating. Sedan den första turnén med Bohuslän Big Band 2015 har de spelat runt om i landet. De representerade även Sverige i tävlingen Euroradio Jazz Competition 2016 och blev Best Group. Musiken beskrivs som modern, men inte svårlyssnad. Den är innovativ, nyfiken, spännande och blickar framåt. Vid sidan om Sisters of Invention arbetar både Malin Almgren och Karolina Almgren som frilansande musiker och kompositörer i Göteborg respektive Malmö. Sisters of Invention har samarbetat med en rad svenska framstående artister, till exempel Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Ida Sand och Jonas Kullhammar.

Läs mer...


Boka biljett


Paolo Fresu Devil Quartet – Carpe Diem

Arena/Plats: Ystads Teater

Paolo Fresu (IT) – trumpet, flügelhorn
Bebo Ferra (IT) – guitar
Luca Bulgarelli (IT) – bass
Stefano Bagnoli (IT) – drums

Med Stefano Campus geniala teckningar presenterar Paolo Fresu Devil Quartet sitt senaste album Carpe Diem. På blad efter blad strömmar bilder från dagen ut. Ett fönster med utsikt, en macchinetta, dagen tar form under hans stift. Musiken som en eftertänksam monolog får en sagolik lyster och drömmen om meningen med dagen blir verklighet. Se videoklippet på Youtube. Paolo Fresu Devil Quartet, ett av Paolo Fresus många projekt, har funnits i tolv år och producerat album såsom Stanley Music! och Desertico. Repertoaren spänner över ett brett musikaliskt fält. Vad sägs om titlarna Ballata per Rimbaud, Secret Love och Human Requiem? Visst blir man nyfiken? Lika fantasieggande titlar finns i de tidigare albumen, som vi kommer att få smakprov på. En ytterst intressant konsert utlovas.

Läs mer...


Boka biljett


Nils Petter Molvaer

Arena/Plats:

Nils Petter Molvaer (NO) – trumpet

I denna gryningskonsert vid mytomspunna Ales stenar slås reveljen av Nils Petter Molvaer. Så får den forntida skeppssättningen besök från norska fjordar och Hardangervidda en förtrollad morgon i soluppgången på branten mot Östersjön. Här har vi en trumpetare som förmår väcka vår slumrande fantasi. Människorna på Kåsehuvud kommer till oss som dansande skuggor. Vi rycks med i en svävande långdans som slingrar sig mellan och runt de 59 stenarna. I dans, toner och närvaro hyllar vi Sveriges största och bäst bevarade skeppssättning. En hälsning från järnåldern i Skandinavien.

Läs mer...


Boka biljett


Claire Martin feat. Jim Mullen – Celebrating the Music of Wes Montgomery

Arena/Plats: Per Helsas gård

Claire Martin (UK) – vocals
Jim Mullen (UK) – guitar
Magnus Hjorth – piano
Thomas Ovesen (DK) – bass
Kristian Leth (DK) – drums

Wes Montgomery var endast 45 år gammal vid sin död 1968. Han intar en särställning bland jazzens främsta gitarrister. Under sitt korta liv hann han med ett stort antal skivinspelningar och har därigenom utövat betydande inflytande på efterföljande gitarrister. Claire Martin med Jim Mullen hyllar i denna konsert en enastående livsgärning med bland annat klassiska Montgomerykompositioner som Full House, Road Song och Bumpin’.

Läs mer...


Boka biljett


Bill Evans/Ulf Wakenius Band

Arena/Plats: Ystad Saltsjöbad

Bill Evans (US) – tenor and soprano sax
Ulf Wakenius – guitar
Per Mathisen (NO) – bass
Keith Carlock (US) – drums

Mästarmöte på ”Saltan” – nu får havet dra tillbaka sina vågor, lägga sig platt och erkänna sig besegrat. Ty två av världens främsta jazzmusiker på sina respektive instrument går ihop och bygger ointagliga vågbrytare. Lyssnar man på var och en av dem inser man snabbt att kombinationen kommer att slå gnistor. Bill Evans gör sin första konsert i Ystad medan Ulf Wakenius gästat festivalen tidigare, senast 2016.

Läs mer...


Boka biljett


Almaz Yebio Twist-n-Shout – Notebook

Arena/Plats: Hos Morten Café

Almaz Yebio – vocals
Karl-Martin Almqvist – tenor sax
Mattias Hjorth – bass
Peter Nilsson – drums

Almaz Yebio Twist’n’Shout bildades 1996. Gruppen har gjort en lång paus, sedan år 2000, men är nu samlad igen och inriktar sig på eget material och låtar som stått emot tidens tand. Albumet Notebook spelades in i januari 2017 och innehåller fina spår som Leonard Bernsteins Some Other Time och Hellsingska, en omtumlande samling av Lennart Hellsings associationsrika och absurda poesi. Almaz Yebios fint modulerade röst omsluts av tenorsaxens och basens slingor. Det är underbart vackert. Koreografin fulländas i Faltando um Pedaço. Det är finsmakarnas eftermiddag på Gåsegränd. Välkomna!

Läs mer...


Boka biljett


Filip Jers with Monday Night Big Band

Arena/Plats: Solhällan, Löderup

Filip Jers och Monday Night Big Band, en oslagbar kombination, kommer igen i år efter succén förra sommaren på Solhällan. En favorit i repris och kanske också inledningen på en tradition? En unik munspelare spänner sitt spel mot ett drivet storband och bjuder dessutom på humoristiska kommentarer. Det slår gnistor om Filip Jers och Monday Night Big Band! Som virtuos med stort internationellt genomslag har Filip Jers medverkat till att munspelet tagit plats i finrummen. Han har uppträtt med en imponerande samling musiker ur svensk jazzelit och turnerat över stora delar av världen.
Monday Night Big Band är kanske främst känt för sina tolkningar av Thad Jones kompositioner och arrangemang. Bandet startades 1988 av Jörgen Nilsson. Numera ger Monday Night Big Band konserter på Malmö Live en gång i månaden. Konserten presenteras i samarbete med Folk o Rock.

Filip Jers – harmonica

Saxophone:
Håkan Caesar
Ulf Holmström
Pernille Bévort
Dan Holmström
Peter Wilgotsson
Trumpet:
Gert-Inge Persson
Mårten Lundgren
Niklas Fredin
Fredrik Davidsson
Trombone:
Ola Nordqvist
Anders Larsson
Ola Åkerman
Björn Hängsel
Rhythm section:
Sven Erik Lundeqvist – piano
Jan Karlsson – bass
Karsten Bagge – drums

Läs mer...


Boka biljett


Lizz Wright – Grace

Arena/Plats: Ystads Teater

Lizz Wright (US) – vocals
Martin Kolarides (US) – guitar
Bobby Sparks (US) – keyboards
Nicholas D’Amato (US) – bass
Brannen Temple (US) – drums

Det är svårt att motstå Lizz Wrights utstrålning – och varför skulle man ens försöka? Hennes mörka alt har en ”groove” som tillsammans med en gospeltränad stil utgör en kraftfull enhet. När hon växlar till ballad får rösten en annan, mer intim ton som tar sig in i hjärtetrakten. Ytterligare en variant är den berättande texten i andra låtar. Här får vi ta del av en saklig föredragshållare. Det tar inte slut där, utan Lizz Wright förfogar över ytterligare stilar. Den som lyssnar på henne får uppleva känsloyttringar i tvära kast. Man undrar: Vad väntar oss bakom nästa hörn eller när en ny dörr öppnas? Det är intressant – och aldrig enformigt. En stor artist med tydlig och klar diktion – varje stavelse får sin beskärda del av uppmärksamhet.

Läs mer...


Boka biljett


Nils Landgren & Jan Lundgren with friends

Arena/Plats: Ystad Arena

Plats på scen för en grandios samling artister i festivalens grand finale. Nils Landgren Funk Unit, Jan Lundgren Trio och Musica Vitae sammanstrålar med tre av Europas främsta jazzmusiker, Paolo Fresu, Wolfgang Haffner och Jukka Perko, i en musikalisk kavalkad av sällan hört slag. Det blir en genreöverskridande resa där musik från olika håll får möjlighet att interagera med jazzen.

Nils Landgren – trombone, vocals
Jan Lundgren – piano

Funk Unit:
Jonas Wall – sax, flute
Andy Pfeiler – guitar
Petter Bergander – keyboards
Magnum Coltrane Price – bass, vocals
Robert Ikiz – drums

Jan Lundgren Trio:
Mattias Svensson – bass
Zoltan Csörsz – drums

Special Guests:
Paolo Fresu (IT) – trumpet, flugelhorn
Wolfgang Haffner (DE) – drums
Jukka Perko (FI) – alto sax

Musica Vitae:
Dorota Siuda – violin
Mårten Sundén – violin
Matthijs Van Gestel – violin
Henrik Gårsjö – violin
Vladimir Iourtchik – violin
Marco Mazzeo – violin
Erika Sävström Engman – violin
Edith Westerholm Kiendl – violin
Daniel Eklund – viola
Jenny Augustinsson – viola
Marie Ring – viola
Daniel Tengberg – cello
Anders Aldéng – cello
Joel Larssong – bass

Läs mer...


Boka biljett


Shakespeare's Globe – seriebiljett

Arena/Plats: Ystads Teater

Shakespeare´s Globe i London tillhör världens främsta tolkare av Shakespeares verk. Förutom att spela i den egna teatern på South Bank gör de turnéer. Det är en stor ära att få stå som värd för deras besök i Sverige för fjärde gången. Ystads Teater är The Globes speciella favorit då den passar till deras format. Denna gång kommer de med tre välkända pjäser av Shakespeare så det har blivit naturligt att göra det till en festival. Den fjärde föreställningen kommer publiken, på något sätt, få välja vilken av de tre pjäserna som skall spelas.

Biljett till alla fyra föreställningar med Shakespeare's Globe 800 kr!

Köpmannen i Venedig aug 16 kl 19.00

Så tuktas en argbigga aug 17 kl 19.00

Trettondagsafton aug 18 kl 15.00

Publikens val aug 18 kl 19.00

Läs mer...


Boka biljett


Shakespeare's Globe – Köpmannen i Venedig

Arena/Plats: Ystads Teater

Shakespeare´s Globe i London tillhör världens främsta tolkare av Shakespeares verk. Förutom att spela i den egna teatern på South Bank gör de turnéer. Det är en stor ära att få stå som värd för deras besök i Sverige för fjärde gången. Ystads Teater är The Globes speciella favorit då den passar till deras format. Denna gång kommer de med tre välkända pjäser av Shakespeare så det har blivit naturligt att göra det till en festival. Den fjärde föreställningen kommer publiken, på något sätt, få välja vilken av de tre pjäserna som skall spelas.

Under föreställning kommer varje scen att beskrivas på svenska på textmaskin.

The Merchant of Venice
In Venice, the epicentre of consumption, speculation and debt, Bassanio borrows money from his friend Antonio to finance his attempt to win the hand of Portia, a wealthy heiress. Antonio, in turn, takes out a loan from the moneylender Shylock. The loan will be repaid when Antonio’s ships return to the city. But if they should fail, and the money cannot be repaid, Antonio shall give to Shylock a pound of his own flesh. And they do fail. And Shylock will have his ‘bond’.

In some of his most highly-charged scenes, Shakespeare dramatizes the competing claims of tolerance and intolerance, justice and mercy, while in the character of Shylock he created one of the most memorable outsiders in all theatre.

2 tim 20 minuter inkl paus.

Klicka på Boka biljett-knappen nedan för att boka biljetter till alla fyra föreställningar inklusive Publikens val, till förmånlig paketpris.
För att boka till endast Köpmannen i Venedig, klicka här 

Läs mer...


Boka biljett


Shakespeare's Globe – Så tuktas en argbigga

Arena/Plats: Ystads Teater

Shakespeare´s Globe i London tillhör världens främsta tolkare av Shakespeares verk. Förutom att spela i den egna teatern på South Bank gör de turnéer. Det är en stor ära att få stå som värd för deras besök i Sverige för fjärde gången. Ystads Teater är The Globes speciella favorit då den passar till deras format. Denna gång kommer de med tre välkända pjäser av Shakespeare så det har blivit naturligt att göra det till en festival. Den fjärde föreställningen kommer publiken, på något sätt, få välja vilken av de tre pjäserna som skall spelas.

Under föreställning kommer varje scen att beskrivas på svenska på textmaskin.

The Taming of the Shrew

Two wealthy sisters in Padua must be married off. The modest, demure Bianca has no shortage of suitors, but who on earth will take the wild, ungovernable, ‘shrewish’ Kate? Perhaps the gold-digging Petruchio, as maddeningly strong-willed and perverse as Kate herself, will be equal to the task of bullying her to the altar.

Shakespeare’s outrageous comedy introduces one of theatre’s great screwball double-acts, a couple hell-bent on confusing and outwitting each other right up to its controversial conclusion.

2 tim 20 minuter inkl paus.

Klicka på Boka biljett-knappen nedan för att boka biljetter till alla fyra föreställningar inklusive Publikens val, till förmånlig paketpris.
För att boka till endast Så tuktas en argbigga, klicka här 

Läs mer...


Boka biljett


Shakespeare's Globe – Trettondagsafton

Arena/Plats: Ystads Teater

Shakespeare´s Globe i London tillhör världens främsta tolkare av Shakespeares verk. Förutom att spela i den egna teatern på South Bank gör de turnéer. Det är en stor ära att få stå som värd för deras besök i Sverige för fjärde gången. Ystads Teater är The Globes speciella favorit då den passar till deras format. Denna gång kommer de med tre välkända pjäser av Shakespeare så det har blivit naturligt att göra det till en festival. Den fjärde föreställningen kommer publiken, på något sätt, få välja vilken av de tre pjäserna som skall spelas.

Under föreställning kommer varje scen att beskrivas på svenska på textmaskin.

Twelfth Night

In the household of the Countess Olivia, two campaigns are being quietly waged - one by the lovesick Duke Orsino against the heart of the indifferent Olivia; the other by an alliance of servants and hangers-on against the high-handedness of her steward, the pompous Malvolio. When Orsino engages the cross-dressed Viola to plead with Olivia on his behalf, a bittersweet chain of events follows.

Filled with a cast of unforgettable characters, Twelfth Night combines cruelty with high comedy and the pangs of unrequited love with some of the subtlest poetry and most exquisite songs Shakespeare ever wrote.

2 tim 20 minuter inkl paus.

Klicka på Boka biljett-knappen nedan för att boka biljetter till alla fyra föreställningar inklusive Publikens val, till förmånlig paketpris.
För att boka till endast Trettondagsafton, klicka här 

Läs mer...


Boka biljett


Shakespeare's Globe – Publikens val

Arena/Plats: Ystads Teater

Shakespeare´s Globe i London tillhör världens främsta tolkare av Shakespeares verk. Förutom att spela i den egna teatern på South Bank gör de turnéer. Det är en stor ära att få stå som värd för deras besök i Sverige för fjärde gången. Ystads Teater är The Globes speciella favorit då den passar till deras format. Denna gång kommer de med tre välkända pjäser av Shakespeare så det har blivit naturligt att göra det till en festival. Den fjärde föreställningen kommer publiken, på något sätt, få välja vilken av de tre pjäserna som skall spelas.

Shakespeare's Globe ger makten till publiken!

Det är ni som får välja vilken av de tre föreställningarna ni vill se denna kvällen:

Köpmannen i Venedig

Så tuktas en argbigga

eller

Trettondagsafton

Läs mer...


Boka biljett


Vortice Dance – HOME 2.0

Arena/Plats: Ystads Teater

Inspirerad av Dr. Phyllis J. Johnsons ”Hemma i rymden”, HOME 2.0 rör ett nära förhållande mellan astronauten och jorden, naturen och känslor. Han finner sätt att överbrygga frånvaron av dessa och återskapa ett nytt hem i upptäckten av rymden... ”Hem är där astronauten är”. En föreställning som via multimediekomponenten kastar oss in i framtiden, in i beboeligheten av nya planeter i multiversum.

Läs mer...


Boka biljett


1 2 3 Schtunk – Ett drömspel

Arena/Plats: Ystads Teater

1 2 3 Schtunk presenterar ETT DRÖMSPEL, inspirerad av August Strindberg

”Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Tid och rum existera icke; på en obetydlig verklighetsgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster: en blandning av minnen, upplevelser, fria påhitt, orimligheter och improvisationer.” August Strindberg

1 2 3 Schtunk är tillbaka med Strindbergs, enligt honom själv, bästa pjäs.
I händerna på Schtunkarna blir det en vacker, vemodig och hoppfull föreställning.
Som vanligt kryddas det hela med clownernas nyskrivna musik och denna gång utlovas även lite dans! Och naturligtvis – en massa skratt. Välkomna!

Medverkande: Josefine Andersson, Lasse Beischer och Dick Karlsson
Text: August Strindberg
Bearbetning: 1 2 3 Schtunk
Musik: 1 2 3 Schtunk
Scenografi och kostym: 1 2 3 Schtunk
Koreografi: My Josefsson, 1 2 3 Schtunk
Regi: 1 2 3 Schtunk

Föreställningens längd: Ca 2 timmar och 30 minuter, inlk paus. 15 minuters Schtunk-flex åt båda håll.

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé – Sinne Eeg/Jakob Christoffersen

Arena/Plats: Ystads Teater

På höstens första Jazzcafé får vi höra en dansk duo bestående av vokalisten Sinne Eeg och pianisten Jacob Christoffersen.Sinne Eeg har under sina turnéer gjort stor succe på de klassiska jazzscenerna och nu etablerat sig som en av Danmarks största stjärnor internationellt. Med sin exceptionella sångteknik kombinerat med värme och djup tolkar hon sånger från den amerikanska sångboken på ett avslappnat och naturligt sätt. I duo med sin pianist Jacob Christoffersen skapas ett följsamt och dynamiskt samspel som alltid svänger rytmiskt och ofta bjuder på hisnande scatsolon.

Sinne Eeg-sång, Jacob Christoffersen- piano

Föreställningens längd: 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé – IDKA JAZZ

Arena/Plats: Ystads Teater

Kvartetten IDKA JAZZ startades 2017 och utgår från Ida Karlssons kompositioner.
IDKA JAZZ spelar nordisk jazz med tydliga rötter i 1950-talet där Lars Gullin och Dexter Gordon är några av inspirationskällorna. Ida utgår även från sin egen uppväxt och man kan höra spår av  körsång, gospel och pianoklinkande ur psalmboken. Musiken växlar mellan finstämt samspel och energiskt sväng, mjuka innerliga ballader och flippade ylande solon.

Saxofon och klarinett: Ida Karlsson
Piano: Martin Juteus
Trumset: Pontus Häggblom
Kontrabas: Zacharias Holmkvist 

Föreställningens längd: 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé: Vi bjuder på oss själva – The Musical

Arena/Plats: Ystads Teater

"Vi bjuder på oss själva - the musical" är en hejdlöst svart och rolig minimalistisk musikal om terapeuten Liz, som bestämt sig för att testa sin egen terapimetod "TDTB-metoden" på åtta klienter.
Men hon borde nog ha bearbetat sina egna problem först...

På scen: Christer Jönsson och Stina Sturesson Svansjö

Manus & musik: Stina Sturesson Svansjö

Regi: Eva Ekengren

Ljus & film: Martin Svansjö

Foto: Rasmus Jansson

Om de medverkande:

Stina Sturesson Svansjö är manusförfattare, sångerska, kompositör och scenartist. Hon började sin bana på Studioteatern i Malmö och jobbar med både teater - och TV. Har bl.a skrivit den kritikerrosade SVT-serien "Godmorgon alla barn", som Jens Jonsson regisserade, där bl.a Reine Brynolfsson spelade en av huvudrollerna.
Hon är även sångerska/låtskriverska i banden Diadem och A Great Romance.

Christer Jönsson är sångare och skådespelare. Efter teaterlinjen på Fridhems folkhögskola, medverkade han i flertalet musikaler runtom i Skåne. Sjunger i Diadem. Tillsammans med Stina har han bandet A Great Romance.

Eva Ekengren är regissör, skådespelerska, manusförfattare och pedagog, utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och Biskops Arnös dramatikerutbildning. Hon har jobbat med TV, film och på scen bl a Helsingborgsstadsteater och Sagohuset, och är verksam i Spect scenkonst och Malmö improvisationsteater.

Läs mer...


Boka biljett


Lögnen

Arena/Plats: Ystads Teater

En komedi om otrohet i goda vänners lag. Paul och Alice har bjudit in sina vänner Michel och Laurence på middag. Alice berättar för Paul att hon sett Michel kyssa en annan kvinna på stan. Ska de berätta eller inte? Då ringer det på dörren …

Den hyllade franske romanförfattaren och dramatikern Florian Zeller (född 1979) har översatts till många språk och hans pjäser sprids över världen. Han räknas enligt The Guardian till ”Den mest spännande nya dramatikern i vår tid”.

Regissören Viktor Tjerneld är utbildad vid Statens Scenkonstskola i Köpenhamn. Han har gjort flera framgångsrika uppsättningar i Sverige, Norge och Danmark. Nu senast den kritikerrosade Den gyllene draken på Uppsala Stadsteater. Han har även regisserat på Göteborgs stadsteater (senast Skymningsrök 2016) och Helsingborgs stadsteater (senast Ett dockhem 2017).

Läs mer...


Boka biljett


Glenn Miller Orchestra

Arena/Plats: Ystads Teater

Den världsberömda orkestern med det unika jazzsoundet återkommer till Ystads Teater. Orkestern består av 17 musiker samt sångarna Jens Berggren och Samuéla Burenstrand samt sångkvartetten Moonlight Serenaders. Ur repertoaren, som består av fler än 1500 musikarrangemang, har ett program satts ihop bestående av både hits och mindre kända nummer.

Glenn Miller Orchestra Scandinavia under ledning av trombonisten Jan Slottenäs spelar med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A. Orkestern, som utgår från Stockholm, turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland och inkluderar flera yngre musiker ur Sveriges jazzelit.

Mer info: www.glennmillerorchestra.se

Facebook: www.facebook.com/GMOScandinavia/?ref=ts

Instagram: www.instagram.com/glennmillerorchestra/

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 2,5 timme inkl paus
Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!
Teatercaféet 0411-57 77 50 eller teatercafe@ystad.se

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé – Camilla Ringquist

Arena/Plats: Ystads Teater

”Vivre en Bleu - ett liv i blått”

 

CAMILLA RINGQUIST sjunger franskt ackompanjerad av ELIAS RINGQUIST. 

Ett musikaliskt möte mellan mor och son. Piaf, Brel, Barbara, Ferré, Bécaud, Hörberg, egna sånger och personliga reflektioner. Tankar kring kärlek och uppbrott. 

Chanson på franska och svenska.               

 

Sångerskan, kompositören och dramatikern Camilla Ringquist har de senaste åren gjort stor succé med sina föreställningar ”Mon Amour Bleu” - en hyllning till Edith Piaf, ”Historien om Camille Claudel”, ”La Brodeuse”, ”Jane Avril och Oda Krohg - två liv” samt ”Paris Midi, Paris Nuit”, som getts på en rad scener. Camillas känsliga och starka tolkningar av de franska klassikerna har fått stående ovationer. Hon har även framträtt flera gånger i Paris. Camilla har i tio år samarbetat med pianisten, sångaren, skådespelaren och sonen Elias Ringquist. Hans kreativa bana började tidigt, som barnskådespelare i flera kända svenska filmer och TV-serier. Elias har skrivit över 200 sånger och gett ut flera album och singlar

Detta blir tredje gången Camilla och Elias gästar Ystads Teater! 

De har tidigare gett föreställningarna ”La Brodeuse” och ”Mon Amour Bleu”.

Lyssna här från Confidencen Ulriksdals Slottsteater september 2017:

”Franskt medley”

https://www.youtube.com/watch?v=Je-LCpKwraI&feature=youtu.be

”Maintenant” (Bécaud)

https://www.youtube.com/watch?v=hPf8wpEY7EU 

Tidigare recensioner: 

”Camilla sjunger franska ballader så det ryser i kroppen” (Bärgslagsbladet) 

”Hon har en aning av Édith Piaf i rösten” (Ystads Allehanda)

”Här finns både ”joie de vivre” - livsglädje - samtidigt som andra dörrar 

till mörkare rum öppnas….”(LT Östersund)

”Hon är hundra-procentigt hängiven för att inte säga passionerad…” (SvD)

”Vilken känsla, vilken inlevelse! Helt enastående! (Cercle Suédois, Paris)

För mer info besök: 

www.camillaringquist.com 

www.facebook.com/camillaringquistartist 

 

www.shymusic.com 

www.facebook.com/eliasringquistartist 

Föreställningens längd: 90 min + paus

Läs mer...


Boka biljett


Operettsingalong

Arena/Plats: Ystads Teater

– Sjung och bli glad!

Nu har du chansen att sjunga med i kända operetter och musikaler tillsammans med proffs! Vi guidar publiken genom röstuppvärmning och sång och garanterar en rolig stund längs minnenas estrad. Sjung med i klassiker som "Du är min hela värld" och "Lippen schweigen" eller sitt bara och lyssna.

Med endast ett texthäfte i handen blir du stjärnan i vår operett.

Välkommen till en oförglömlig stund tillsammans med oss!

Lisa Löfqvist, sopran – Henrik Lagercrantz, tenor

Vid flygeln Frederic Schöning

www.operettsingalong.com

100 min inkl paus 20 min

Läs mer...


Boka biljett


Musikalörhängen med Amiralens Storband

Arena/Plats: Ystads Teater

Med solisterna Hannah Svensson och Petri Soikkeli

Ett specialprogram med välkända swingpärlor uppblandade med melodier hämtade ur diverse mer eller mindre kända musikaler.

Amiralens Storband består av 17 man plus sångsolister. Bandet bildades redan 1971 och är en direkt fortsättning på de populära, och vid det här laget legendariska, orkestrar som leddes av Harry Arnold och Leif Uvemark på danspalatset Amiralen i Malmö. Några av medlemmarna är faktiskt kvar sedan starten, och musiken är i mångt och mycket densamma nu som då. Swingklassiker i långa banor alltså, varvade med klassiska alster ur Harry Arnolds originalrepertoar. Under Ystadkonserten kommer man att presentera ett specialprogram med välkända swingpärlor uppblandade med melodier hämtade ur diverse mer eller mindre kända musikaler. Och givetvis kommer allt att serveras på Amiralens Storbands alldeles egna, och mycket svängiga, sätt!

Läs mer...


Boka biljett


Simon & Garfunkel Revival Band

Arena/Plats: Ystads Teater

Mycket få artister njuter av ett så gott rykte som Simon & Garfunkel Revival Band. Oavsett var de framträder, ger dessa mycket sympatiska fullödiga musiker ett bestående och starkt intryck på publiken och får översvallande recensioner. I år kommer hyllar de minnet av den ursprungliga duons 60-årsjubileum. De kommer att framföra kultduons vackraste låtar från de senaste 60 åren.

Du kommer att få höra underbara och passionerade ballader som ”Scarborough Fair” eller ”Bright Eyes” och klassiker som Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water, El Condor Pasa, The Boxer, Cecilia och deras genombrott: The Sound of Silence.

Men det räcker inte att bara spela låtarna! För att framkalla den rätta känslan för musiken och många musikaliska finesser behöver du förstklassiga musiker. Bandet, som består av Michael Frank (sång och gitarr) Guido Reuter (sång, violin och piano) och ytterligare tre musiker, är framgångsrik för att de uppnår en delikat balans mellan den perfekta inramningen och den individuella tolkningen av den ursprungliga duon. Publiken fångas av de rytmiska och emotionella låtarna som framkallar minnen.

Gränserna mellan originalet och kopian upplöses i denna konsert. Dessa konserter är noggrant orkestrerade till perfektion. Rösttyperna är så nära originalet som möjligt och oslagbara i sin äkthet. Musikernas instrumentella färdigheter är lika imponerande som deras scennärvaro. Resultatet är en perfekt show utan att ta till några spektakulära effekter.

“Some nights are magnificent, some just defy explanation, in The Simon and Garfunkel Revival Band, the music was just glorious, a real pleasure.”
Liverpool Sound & Vision (UK)

“It is a night of brilliant entertainment that any Simon and Garfunkel fan would not regret attending.”
North West End (UK)

“Standing ovations already in the break!”
Westfälische Nachrichten (GER)

“The strength of Simon and Garfunkel; pretty demure and sweet-voiced songs, sung flawlessly.”
De Gelderlander (NL)

"It's not Paul and Art on stage. But very close. Simon & Garfunkel Revival Band offers excellent interpretations of the duo's most beloved melodies. * * * * "
Ystads Allehanda (SWE)

Läs mer...


Boka biljett


Perikles

Arena/Plats: Ystads Teater

med gästartisterna Anna-Hanna och Glenn Wish.

Redan bäddat för en succékonsert med mycket högt tempo av den populära och berömda Ystadorkestern Perikles som tillsammans med Anna-Hanna och Glenn Wish träffas för första gången på Ystads teaterscen.

Den berömda frågan kommer att ställas av Perikles ’var skall vi sova i natt?’ och nästa fråga blir, kommer taket på teatern att hålla när Anna-Hanna och Glenn släpper loss tillsammans med  Perikles? 

Dörrarna öppnas kl 20.00

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD: Ca 70 minuter

Läs mer...


Boka biljett


nära Sabina Ddumba

Arena/Plats: Ystads Teater

Exklusiv höstturné för Sabina Ddumba

– Det här är något extra som jag vill ge till mina lyssnare.

Vårens konserthusturné drog fulla hus med en publiksiffra långt över 13 000 och under sommaren har Sabina Ddumba uppträtt på våra största festivaler. Nyligen kunde även hundratusentals radiolyssnare ta del av hennes ”Sommar” i P1. Men nu väljer Sabina Ddumba att toppa sitt succéår med en helt annan typ av upplevelse – en serie exklusiva spelningar på ett antal intima scener. Vi är vana att se kritikerrosade Sabina Ddumba på de största scenerna, men den här gången ska det kännas som att ta del av en privat spelning hemma i sångerskans vardagsrum.

– Förutsättningarna för den här turnén möjliggör en helt annan typ av möte och jag tror att det kommer kännas lika intimt för mig som för publiken.

Uppbackad av tre musiker – bestående av Emmanuel Hailemariam, Mats Sandahl samt Djara Erlandsson Sow – är det Sabinas stora röst som står i centrum när hon under hösten kommer till ett antal noga utvalda teatrar och intima spelställen. Höstens turné blir även sista chansen att få lära känna sångerskan Sabina Ddumba i det närgångna och avskalade formatet – då hon står inför en stor USA-lansering, där hon har kontrakt med storbolaget Warner Bros.

nära är en konsertserie där artisten möter publiken i ett avskalat framträdande med stor närvaro och närhet mellan artist och publik.

Läs mer...


Boka biljett


Toddyspexet – Picasso

Arena/Plats: Ystads Teater

Toddyspexarna sätter upp det klassiska spexet Picasso på Ystads Teater den 3:e november. Vi får här följa Pablo Picassos väg mot att bli känd konstnär, vilken kantas av kulörta färger, komplicerade familjerelationer, animalrealism och en kanske-inte-så-jättehälsosam mängd absint. Följ med oss på en tafflande färd över Atlanten, i detta helkvällsnöje.

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé – Elisabeth Melander Kvartett "Blå toner i den blå timmen"

Arena/Plats: Ystads Teater

Elisabeth Melander är en kreativ artist kryddad med klokhet och mycket känsla. I hennes scennärvaro finns en lätthet och livsglädje, ett allvar och stänk av sorgsenhet. Det griper tag, införlivar och gör publiken delaktig.

En stämningsfull repertoarblandning där norrländsk ton, folkvisa, blues och jazz varvas med originalkompositioner. En blå palett av upplevelser och minnen från dåtid till nutid.

Elisabeth Melander – sång, Håkan Rydin – piano, Inge Petersson – sax, David Andersson – bas

Föreställningens längd: 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


nära Moneybrother

Arena/Plats: Ystads Teater

AKUSTISK TURNÉ, HÖSTEN 2018

Moneybrother har en given plats i den svenska rockhistorien för den eufori han injicerade i musiksverige under 2000-talet. Nu är det dags för nästa kapitel i berättelsen. Efter Så Mycket Bättre och med ett nytt album som ser dagens ljus inom kort åker nu Anders ”Moneybrother” Wendin ut på en akustisk turné i trioformat runt Sverige i höst. Med på turnén följer också den erkände fotokonstnären Jakob Felländer, som med hjälp av projektioner kommer ge showen ett starkt visuellt uttryck. Det kommer att bli intimt, men som alltid med Moneybrother, inspirerat och besjälat.

”För många år sen gjorde jag en akustisk turné. Det finns något starkt i att det inte låter så starkt. På nåt sätt kommer man närmare publiken. De nya inspelningarna är på svenska. En del av texterna är ganska långa och berättande. Det känns bra att åka ut och förklara vad man sjunger om, som en lång releasefest.”

– Anders Wendin, September 2018

Under det tidiga 2000-talet blåste en vind över rocksverige. Inte en sådan där ljum bris, utan något som kanske bäst beskrivs som en orkan. Det var eufori, svett och soul. Det var blås, Springsteens 70-tal och Dexys Midnight Runners. En av förgrundsgestalterna för denna extroverta vändning var Anders ”Moneybrother” Wendin. En punkare från Ludvika som hade upptäckt att han älskade Motown lika mycket som han någonsin älskat The Clash och som därtill lyckades med konststycket att kanalisera soulens energi utan att slipa bort de vassa hörn som punken gett honom. Musiken fick såväl kritiker som publik att gå upp i en brygga som varade i många år. Och där hade historien kunnat sluta, som ett fantastiskt kapitel i den svenska rockhistorien. Moneybrother var dock långt ifrån färdig. 2015 släppte han som Anders Wendin skivan ”Dom ska få se vem dom roat sig med” och det visade sig att modersmålet tog fram andra aspekter av hans artistskap. Det var ordrikt, personligt och försiktigt. Ett par år senare, 2017 närmare bestämt, var det dags för den breda massan att lära känna Anders ”Moneybrother” Wendin i programmet Så Mycket Bättre. Där framförde han med sin sedvanliga själfulla uttrycksfullhet sina tolkningar och sjöng sig därmed än djupare in i de svenska vardagsrummen.

Nu är det dags för nästa steg. Ett nytt album ser dagens ljus inom kort och i höst åker Moneybrother på en akustisk turné i trioformat. Den internationellt erkände fotokonstnären Jacob Felländer står bakom turnéns stage design och kommer gästa konserterna för att från scenen med hjälp av projektioner ge showen ett starkt visuellt uttryck. Det blir nya och gamla låtar, det blir hits och tolkningar och som publik kommer man än närmre den alltid inlevelsefulla artisten som trots otaliga spelningar i ryggen fortsätter sjunga med en debutants hunger.

nära är en konsertserie där artisten möter publiken i ett avskalat framträdande med stor närvaro och närhet mellan artist och publik.

Läs mer...


Boka biljett


Trelleborgs Musikkår & Trelleborgs Storband med Joachim Bäckström

Arena/Plats: Ystads Teater

Konsertens gästartist Joachim Bäckström, Tenor

Joachim Bäckström kommer också från Trelleborg och har redan sen debuten i januari 2010 som Don José på Operan i Köpenhamn, hunnit med en hel del inom operans värld. Hoffmann i Hoffmanns äventyr vid Musiktheater im Revier, Don José i Carmen på GöteborgsOperan och Det Kongelige Teater i Köpenhamn , Hertigen i Rigoletto vid NorrlandsOperan, följt av Tamino i Trollflöjten vid Operan i Genève och rollen som Laertes i Thomas Hamlet vid GöteborgsOperan, Tamino vid Operan i Köpenhamn, Finlands Nationalopera i Helsingfors, på Malmö Opera och på Opera Østfold i Norge. Han har sjungit Atis i Joseph Martin Krauss Proserpin i Potsdam Sanssouci och hans många roller vid Malmö Opera innefattar Tamino, des Grieux i Massenets Manon, Rodolfo i La Bohème och Romeo i Gounods Romeo och Julia, Pinkerton i Madame Butterfly, Steva i Jenufa och Cavaradossi i Tosca i en kammarversion på turné i södra Sverige m.fl. Denna säsong har Joachim inlett på Metropolitan Opera där han varit cover för rollen som Tamino. Under våren har Joachim framträtt som Den falske Dmitrij i Boris Godunov och Theseus i Monster in the Maze på GöteborgsOperan vilket följs av Don José i Carmen vid Wuppertaler Bühnen. Kommande säsong sjunger Joachim Erik i Den flygande holländaren på Finlands Nationalopera och Turiddu i Cavalleria Rusticana på Göteborgs Operan.

Joachim Bäckström medverkade i årets tv sända Trettondagskonserter från Berwaldhallen, tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Ville Matvejeff.

Joachim Bäckström har mottagit en rad stipendier såsom Birgit Nilsson, Christina Nilsson, Jussi Björling Society, Oscar Crawford, Odd Fellow och Idella Foundation.

Nu skall han ta sig an storband och musikkår, en spännande kombination.

Läs mer...


Boka biljett


Claes Malmberg - Mr Universum

Arena/Plats: Ystads Teater

Estradören och komikern Claes Malmberg är ”Mr Universum”

Efter sina tidigare jättesuccéer med "Live" föreställningarna kommer nu Claes i en helt nyskriven föreställning som tar med oss på en sanslös resa bland galaxer och atomer. Från uppväxten på Kosmosgatan till livet efter döden. Om vetenskap och tro, kvantfysik och multiversu. En skrattfest från Big Bang till Domedagen. 

Pressröster efter premiären i okt/18.
”Bohuslänningens Ulf Blomgren är lyrisk, älskar den här underhållningen - viker sig av gapskratt”!

Läs mer...


Boka biljett


Sven-Bertil Taube – Så länge skutan kan gå

Arena/Plats: Ystads Teater

Efter publiksuccén på Dramaten i vintras, med ett tiotal slutsålda konserter, åker Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl på landsomfattande turné. Föreställningen bygger på succéföreställningen SÅ LÄNGE SKUTAN KAN GÅ med text och musik av Evert Taube. Sven-Bertil Taube sjunger sin pappas sånger och berättar oförglömliga historier om minnen från barndomen och hur det gick till när Evert Taube skrev sina största klassiker. Konserten ackompanjeras av arrangören och producenten Peter Nordahl.

Längd: ca 2 timmar inkl paus

Läs mer...


Boka biljett


Carmen (INSTÄLLT)

Arena/Plats: Ystads Teater

Malmö Operas kammarversion av Carmen den 16 nov kl 19.00 på Ystads Teater är inställd pga sjukdom. Det blir inget nytt datum för föreställningen. Dock bjuder Malmö Opera på en timmes långt program ur Carmen, med både orkester och sångare till dem som köpt biljett. Detta program är gratis.

Biljetterna till Carmen återköps. De som köpt biljetter via internet (antingen Ystads teaters webbsida eller direkt från Eventim) får automatiskt pengarna tillbaka på det konto som pengarna drogs ifrån. Köparna behöver inte kontakta teatern för besked eller information.
De som köpt biljetter på antingen Ystads Turistbyrå eller i kassan på teatern ska gå till samma köpställe för mer information om utbetalning. Inga kontanter utbetalas.

Ystads riksteaterförening som är arrangör för kvällen beklagar å Malmö Operas vägnar och önskar alla välkomna till kvällens program trots allt.

Carmen är världens mest spelade opera och har en mängd berömda musikstycken. Den handlar om passionerad kärlek och våld i nära relationer. Vad händer i en människa när hon utsätts för krav hon inte kan möta då det enda hon vill är att känna sig fri? Vad händer i Carmens hjärta? 

I höstens turnerande kammaropera möter den frihetsälskande Carmen den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne.

Bizets Carmen var starten på den verklighetsförankrade operan som skildrar realistiska människor – och blev världens mest spelade opera med sina berömda musikstycken.

I danska regissören Anne Barslevs poetiska turnéversion tolkas Carmen av den prisade mezzosopranen Emma Sventelius, född och uppvuxen i Lund. Benjamin de Murashkin har gjort den musikaliska bearbetningen vars framförande leds av kapellmästaren och ackordeonisten Ida Løvli Hidle.

 

OPERA I FYRA AKTER

SPRÅK Svenska

UPPHOVSPERSONER

Musik Georges Bizet

Libretto Henri Meilhac, Ludovic Halévy

Musikalisk bearbetning & arrangemang
Benjamin de Murashkin

 

MEDVERKANDE

Översättning Anders Bodegård
Dramaturgi & bearbetning Anne Barslev, Boel Adler
Kapellmästare Ida Løvli Hidle
Regi Anne Barslev
Scenografi & kostym Stine Martinsen
Ljus Fredrik Glahns

ROLLER
Carmen Emma Sventelius
Don José Alexander Grove
Escamillo Aleksander Nohr
Mïcaela/Frasquita Sara Swietlicki
Zuniga Nils Gustén
Mercedes Katarina Lundborg
Dancaïro Jonas Samuelsson
Remendado Conny Thimander

MUSIKER
Ackordeon Ida Løvli Hidle
Cello John Löfgren
Klarinett Blagoj Lamnjov

INSPELAD Malmö Operakör

Läs mer...


Boka biljett


Olof Röhlander – Omstart

Arena/Plats: Ystads Teater

Omstarta som ett proffs - Olof Röhlander gör föreläsningsshow

Aldrig har begreppet omstart varit viktigare än nu. Vi möter ständiga förändringar i vår vardag och behöver hela tiden anpassa oss till nya situationer. Förr eller senare kommer vi alla till en punkt där vi behöver göra en omstart. I den nya föreläsningsshowen ”Omstart” ger Olof Röhlander oss de nycklar vi behöver och visar med inspirerande exempel hur vi lär oss omstarta som riktiga proffs.

Olof Röhlander är licensierad mental tränare, författare och en av Sveriges mest populära föreläsare. Han har blivit utnämnd både till Årets föreläsare (2009) och till Årets talare (2011 och 2015). Hans populära böcker Det blir alltid som man tänkt sig, Bli en vinnarskalle och Konsten att njuta av livet har sammanlagt sålt i över 150 000 exemplar.

Läs mer...


Boka biljett


Några av oss

Arena/Plats: Ystads Teater

En sann historia om ett osannolikt mod.

Petr Ginz är 14 år när han anländer till gettot och koncentrationslägret Theresienstadt strax norr om Prag. Tillsammans med en grupp andra pojkar inkvarteras han i Hem 1. I hemlighet utropar pojkarna sin sovbarack till demokratisk republik och Petr Ginz åtar sig uppdraget att bli redaktör för dess tidning, Vedem. Under två års tid bidrar hundratalet skribenter med reportage, teckningar och dikter till tidningen, som kommer ut i 83 nr innan Theresienstadt slutligen blir befriat. I uppsättningen följer vi fyra av dessa modiga skribenter, Petr, Kurt, Jirka och Hanus, som med risk för sina liv rapporterar sakligt och gripande om livet i Theresienstadt. 1944 förs Petr Ginz och hans vänner, 16 år gamla, till gaskamrarna i Auschwitz. En av pojkarna i redaktionen gömmer tidningarna bakom smedjan i Theresienstadt. Så bevaras texterna för framtiden och nu blir de teater.

Pojkarna i Theresienstadt lyckades i det yttersta mörkret mobilisera sin kreativitet till motstånd, medmänsklighet och meningsskapande. I en tid då Europa är nära att glömma sitt förflutna hjälper Petr Gintz oss att justera vår mänskliga kompass.
En del av Riksteaterns långsiktiga satsning Demokratins gränser.

Medverkande: Mårten Andersson, Per Burell, David Lenneman och Peter Perski

Manus: Eva-Maria Dahlin
Regi: Måns Lagerlöf
Scenografi och kostymdesign: Johanna Mårtensson
Komposition och ljuddesign: Hampus Norén
Maskdesing: Anna Olofson

Läs mer...


Boka biljett


Herkules

Arena/Plats: Ystads Teater

Sommarteatern lämnar iskallt havsvatten och förflyttar oss till varmare breddgrader.  Där får vi följa en pojke som inte riktigt är som alla andra. Denna pojke heter Herkules. Enda sedan barnsben har han vetat om att han är annorlunda, men det är inte förrän en alldeles speciell födelsedag som han får veta vad detta beror på. Herkules är halvgud. Med en mänsklig mamma och en gudomlig pappa tvingas han konfrontera sig själv på ett sätt han aldrig behövt förut. Men kommer Herkules behålla stadigt fotfäste på marken, eller kommer hans resa leda honom lite för nära solen?


I föreställningen får publiken följa Herkules på hans livs största äventyr. Tillsammans med honom kommer de kämpa med frågor om att passa in, och till vilket pris. Även vikten av att vara sann mot de i sin omgivning och mot sig själv. På resan kommer de träffa antikens största gudar och gudinnor, samt utforska allting mellan himmel och underjord. 


I 20 år har Sommarteatern i Ystad kämpat för att framföra högklassig underhållning med samhällsaktuella budskap för en publik i alla åldrar. Herkules är en helt nyskriven musikal med rykande färsk musik, som inte kommer svika denna tradition. Den måste helt enkelt upplevas.

Läs mer...


Boka biljett


nära Frida Hyvönen

Arena/Plats: Ystads Teater

Frida Hyvönen är en spännande och uppskattad singer-songwriter. Hon har givit ut 6 album, varav den senaste, Kvinnor och Barn var hennes första på svenska. Hon har uppmärksammats mycket och bl. a med två Grammisar, erhållit DN:s kulturpris, Guldäpplet och Nöjesguidens musikpris. Frida blir den 7:e i raden i Ystads teaters nära-serie.

nära är en konsertserie där artisten möter publiken i ett avskalat framträdande med stor närvaro och närhet mellan artist och publik.

Läs mer...


Boka biljett


Julkonsert med Romeo & Julia Kören

Arena/Plats: Ystads Teater

I århundraden har tonsättare inspirerats av Marias historia och skrivit några av våra mest fantastiska musikstycken på temat.

I Julkonsert tar Romeo & Julia Kören med oss tillbaka till historien om barnet, modern och mannen. Med musik av bland annat Schubert, Händel, Bach och Verdi får vi uppleva resan vi återkommer till varje jul. En och annan tomtenisse följer också med på färden.

Ystad Teater välkomnar Romeo & Julia Kören för tredje året i rad.

Läs mer...


Boka biljett


Jubileumskonsert, Musikkår möter gitarr – 70 år i musikens tjänst

Arena/Plats: Ystads Teater

Frivillige Bergnings-Corpsens Musikkår, V:e avdelning, tillika Hemvärnets Musikkår Ystad fyller 70 år och ger tillsammans med den välkända gitarristen Janne Schaffer en stämningsfull jubileumskonsert på pampiga och anrika Ystads Teater. 

Musikkåren har en mångårig tradition i staden och har sedan starten 1948 varit ett framträdande inslag i Ystads musikliv. Kåren kan ofta ses spela i Ystad flera gånger under året i parader och på konserter runt om i staden, från konserter i Mariakyrkan till sprutmönstringen på Stortorget. Musikkåren är också värd för Ystad International Military Tattoo sedan starten år 1999. 

Kvällens gästartist är Janne Schaffer, en av de främsta musikerna i landet. Han har en lång meritlista som gitarrist och har spelat med artister som ABBA, Ted Gärdestad och Electric Banana Band under flera decennier. Janne Schaffer är även medlem i Frivillige Bergnings-Corpsens IV:e delning - Räddnings-Compagniet.

Under konserten bjuds det på en musikalisk blandning av musikkårens repertoar från de gångna åren sedan starten 1948 i en härlig mix med låtar ur Janne Schaffers breda repertoar.
En musikalisk resa i tiden från 70 år i musikens tjänst.

Varmt välkomna!

Beräknad speltid ca 100 min + 20 min paus.

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé – Cennet Jönsson Quartet – el Viaje

Arena/Plats:

Cennet Jönsson räknas till en av landets främsta saxofonister och efter att ha bott en tid i Spanien är han tillbaka i Sverige med en ny kvartett. Repertoaren är inspirerad av kubansk musik, flamenco och inte minst galicisk folkmusik. Konsertprogrammet som går under namnet ”El Viaje” skildrar en imaginär, musikalisk resa i ett tropiskt landskap, med upptäckter av mystiska varelser och spännande uppenbarelser.

Cennet Jönsson – saxofon, Oscar Johansson – piano, Johnny Åman – bas och Peter Nilsson-trummor

Föreställningens längd: 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


Smith & Thell

Arena/Plats: Ystads Teater

Smith&Thell brukar beskrivas som Sveriges bäst bevarade musikaliska hemlighet. Efter ett antal spelningar och turnéer i USA och Europa är det nu dags att möta den svenska publiken. I gitarrcaset har Smith&Thell packat bandets största låt hittills med superhitten ”Forgive Me Friend” (i skrivande stund topp-10 på Spotify och på radiolistan).

- Vi har gjort två spelningar på Sverigeturnén hittills och båda har varit magiska. Vilken underbar publik, sen att spelningarna varit utsålda är mest en för tidig julklapp, säger Maria Jane Smith.

- Vi har nånstans gjort allt lite baklänges i bandets karriär i Sverige. Vi hann spela Berlin, New York och Los Angeles innan vi besöker Sverige. Men det gör det ännu roligare att besöka Ystad och möta publiken. Många har sett oss på Allsång På Skansen och Lotta På Liseberg men ibland koppar de inte låtarna till just oss. Vi längtar efter att få publiken att koppla ihop allt, säger Victor Thell.

Läs mer...


Boka biljett


STRÖMSTEDT – Ett ljus i mörkret

Arena/Plats: Ystads Teater

- Den enda julkonsert du behöver

Stora snöflingor faller lätt som puder och gör gatorna vintervita. Ljus från skyltfönster, gatlyktor och juldekorationer speglar sig i våra ögon. Vi åker land och rike runt för att förverkliga mina vildaste julfantasier. En turné med en och annan sång om tomtar, renar och klappar blandat med mina egna mest kända låtar.

Det skymmer tidigt om vintern, så vi kan alla behöva ett ljus i mörkret.

Varmt välkomna,

Niklas Strömstedt

Se hela turnéplanen och läs mer på www.krall.se/stromstedt

Konserten pågår ca 90min, ingen paus.

Läs mer...


Boka biljett


Opera i midvintertid

Arena/Plats: Ystads Teater

När julens klassiska konsert lyfts till oanade höjder!

Operafabriken presenterar en kavalkad av glödande operarior, stämningsfulla julsånger, smäktande pianotoner och röster som inte lämnar någon oberörd! Upplev en stämningsfull nordisk galakonsert med både gamla och nya favoriter. Från Winterstürme till O helga natt, till Casta diva, Jerusalem och Ave Maria, inleder vi juletidens fröjder med en härlig dos underbar musik!

Lämna vintermörktet bakom dig och stig in i en värld full av frid, värme och skönhet. Låt musiken omfamna dig och lyfta dig på sina vingar och upplev julens sanna magi!

MEDVERKANDE

Med oss har vi danske hovsångaren Stig Fogh Andersen, internationellt känd tenor som firat succér med sina tolkningar ur den Wagnerianska repertoaren, i roller som Siegfried i Nibelungens ring samt titelrollerna i Parsifal, Lohengrin och Tannhäuser. Han har även sjungit Herodes i Salome, titelrollen i Peter Grimes, Canio i I pagliacci och många flera. Stig har stått på scener som Metropolitan Opera, Covent Garden, Paris Opéra-Bastille och andra välbekanta operahus runt om i världen.

Ett glatt återseende är även barytonen Bengt Krantz, som under sin 40-års långa karriär kreerat över 100 roller, som titelrollerna i Falstaff och Macbeth, Swedenborg i Hemligheter, Amonasro i Aida, Rance i La Fanciulla del West, Giorgio Germont i La Traviata, Scarpia i Tosca, Iago i Otello, Barnaba i La Gioconda och många fler, och som sjungit både på nationella och internationella scener som exempelvis Kungliga Operan, Folkoperan, Norrlandsoperan, Malmö Opera, Opera Royal du Cheateau de Versailles, Opera Hedeland, Leith Theater i Edinburgh, Landestheater i Linz samt flera andra.

Leena Malkki, Operafabrikens drivande kraft, är sopranen som banat sig väg i den svenska operavärlden med sina tolkningar av roller som Desdemona i Otello, titelrollen i La Gioconda, Vitellia i La clemenza di Tito, Elisabetta i Maria Stuarda, titelrollen i Norma och några flera. Hon är även ofta verksam i konsertsammanhang och brinner för att presentera storslagna operaupplevelser med kvalitet och innehåll!

Vi har även äran att presentera den begåvade unga mezzosopranen Johanna Fiskaali, som just nu studerar vid Musikhögskolan i Malmö och som tidigare sjungit som solist i exempelvis Bachs Juloratorium och Johannespassionen, Pergolesis Stabat Mater och Mozarts Requiem. I år har Johanna sjungit med stor bravur rollen som Clotilde i Operafabrikens uppsättning av Bellinis Norma. En lovande talang som bara måste upplevas!

De fyra operasolisterna ackompanjeras av skickliga konsertpianisten Ilpha Kozhabekova, som varit verksam på exempelvis Den Konglige Opera i Köpenhamn och Malmö Opera. I hennes program kan man ofta urskönja en modern tolkning av den klassiska musiken, med känsla, virtuositet och passion.

RECENSION AV OPERAFABRIKENS KONSERT

”Vinterkonsert med operabravur! Riktigt stämningsfullt blev det när fyra sångstjärnor framträdde inför en välfylld teaterparkett med en varierad blandning av klassiska operaarior och traditionella julsånger” (Kristianstadbladet / Ystads Allehanda)

RECENSIONER AV MEDVERKANDE

”Leena Malkki sjunger titelpartiet som hon bemästrar imponerande med klara spintokvaliteter och stor spännvidd i sin sopran, som i mellanläget har tät, vacker klang.”

(Tidskriften Opera)

”Bengt Krantz dundrande succé får definitivt inte undanhållas läsarna: ingenstans på jordens rund lär man uppleva maken till rolltolkning. Med sin tordönsstämma – den mäktigaste sedan Joel Berglunds dagar – får han publiken att äta ur handen på sig.”

(Svenska Dagbladet)

"Pianisten Ilpha Kozhabekova gav upphov till be- och förundran över sin kapacitet. Här fanns den prydligaste och mest tveklösa fingerfärdighet och temperaments­fullt bett i exekutionen" (Sydsvenskan)

ARRANGÖR

Operafabriken

Läs mer...


Boka biljett


Helga Natt

Arena/Plats: Ystads Teater

Helga Natt är Ystads egen julkonsert på Ystads Teater. För ett antal år sedan framfördes Helga Natt på Stortorget i Ystad och återkommer nu i ny produktion på teatern. Årets konsert hålls den 19 december och på scenen står en lokal konferencier, en 20-mannakör och Helga Natt-bandet. Tillsammans med ett antal kända artister framförs alla de traditionella men även nyskrivna julsångerna som får oss att njuta av julens förberedelser 

Helga Natt blir förhoppningsvis Ystads nya jultradition där publik och artister skapar en varm och fantastisk julstämning Evenemanget arrangeras och produceras av Evenemang Ystad i samarbete med Ystads Teater.

Medverkande:

Lars-Åke Kristensson, Frida Green, Hannah Svensson, Anna Hanna Rosengren samt Lollokören

 

Orkester

Gitarr: Jörgen Sevebring

Trummor: Magnus Wilhelmsson

Bas: Robert Djordjevic

Keyboard/Piano: Roland Andersson

 

Ljud: Ola Glans

Ljus: Thomas Jönsson

Produktion: Evenemang Ystad

 

Föreställningens längd ca 2 tim inkl 20 minuters paus

Läs mer...


Boka biljett


Julefrid 2018 – Grevlunda manskör

Arena/Plats: Ystads Teater

För åttonde året i rad ger Grevlunda Manskör med gäster en välgörenhetskonsert på Ystad teater.

Under ledning av Annika Stoltz, Gustaf Brandt vid pianot och vår presentatör Marcus Hadriz och gästande artister ger vi er en kväll med både skönsång och humor.

Gästartister: Frida Green, Karin Tingne, Boel Adler, Johan Wikström, Anders Hane, Carolina Wierup, Lars-Åke Kristensson m.fl.

Behållningen från kvällens konsert går oavkortat till Läkare Utan Gränser.

Föreställningens längd: ca 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


Marinens musikkår med Jeremy Carpenter

Arena/Plats: Ystads Teater

Traditionsenligt inleder Marinens Musikkår konsertåret 2019 med en sprakande konsert då kåren, under ledning av Alexander Hanson, gästas av barytonen Jeremy Carpenter. Denna fina tradition att Marinens Musikkår gästar Ystads teater under trettonhelgen, har pågått i mer än ett kvarts sekel!

Jeremy Carpenter är bördig från England men har verkat och bott i Sverige sedan många år tillbaka. Han är en flitigt anlitad opera- och konsertsångare med en bred repertoar och har hela världen som sitt arbetsfält. Jeremy kan bl a ses i titelrollen i Mozarts ”Don Giovanni” på Kungliga Operan senare i vår.

Ur programmet:

Benjamin Britten – Courtly Dances ur ”Gloriana”
Gustav Mahler – Lieder eines Fahrenden Gesellen

Medverkande:

Jeremy Carpenter - baryton
Alexander Hanson – dirigent
Marinens Musikkår

Konsertens längd: ca 2 timmar med paus

Läs mer...


Boka biljett


I Juletid 2018

Arena/Plats: Ystads Teater

med Christer Sjögren, Magnus Johansson, Marcos Ubeda

Nu innevarande år 2018 firar Christer Sjögren 50 som artist!
Och som del i detta firande deltar Christer Sjögren återigen som gästsolist i Sveriges största julturné I Juletid. Övriga ensemblemedlemmar är som vanligt Magnus Johansson och Marcos Ubeda.
Det blir alltså både jubileums- och julstämning denna speciella julturné!

Det kan påpekas att även om Christer är gäst i år igen, så är det en ny show med nytt innehåll.
Eller som vi brukar säga: Samma gran, men med nya kulor!

Läs mer...


Boka biljett


Ystadrevyn "Tänt varé här!"

Arena/Plats: Ystads Teater

Ystadrevyn utlovar massor av skratt och galenskaper i sin nya revy ”Tänt varé här!” Tokigheter och skämt varvas med komiska texter och inte minst färgstarka och finurliga kostymer. Ystadrevyn är en revy med finess och glamour där avståndet till skratt ligger nära. Efter förra årets dundersuccé är vi nu tillbaka med ännu en högoddsare. Ystadrevyns föreställningar är för många en kär återkommande tradition på Ystads Teater. Vi önskar såväl nya som gamla besökare välkomna till ännu en revyfest.

www.ystadrevyn.se

Från förra årets revy:

YouTube

YouTube

YouTube

Ystadrevyns Facebooksida

Personal
Producent Lars-Åke Kristensson
Regissör Nils Gunnar Snygg
Scenograf/regiass Lars Rhenett
Koreograf Carl Johan de Neergard
Teknisk chef/Ljus Thomas Jönsson
Ljud Ola Glans

Orkester
Gitarr Jörgen Sevebring
Bas Robert Djordjevic
Trummor Magnus Wilhelmsson
Keyboard/Piano Roland Andersson
Repetitör/Keyboard Gustaf Brandt

Ensemble
Lars-Åke Kristensson
Nils Gunnar Snygg
Malin Stenkilsson
Ulrika Conradsen Häggel
Christoffer Almqvist
Marcus Hadriz
Miranda Christiansson
Maria Persson
Maria Gunnarsson
Rebecca Erlandsson

Övrig produktion
Scenmästare Wieslav Osodoba
Scenarbetare Nikodemus Juhlin
Spotskötare Jonas Jönsson
Videoproducent Kaj Persson
Fotograf Bass Nilsson
Fotograf Johan Kristensson
Videokamera Christopher Persson
Videokamera Tim Englén

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Lina Nyberg Band

Arena/Plats: Ystads Teater

Lina Nyberg är en av landets högst uppskattade jazzsångerskor och kompositörer. Sedan debuten med Esbjörn Svensson 1993 har hon producerat 17 album i eget namn med gräddan av våra svenska jazzmusiker. När hon gästar oss denna kväll är det med sitt eget ”Lina Nyberg Band” som spelat ihop i ett decennium och tillsammans skapar ett närmast telepatiskt och lekfullt samspel.

Lina Nyberg-sång, Cecilia Persson-piano, David Stackenäs-gitarr, Josef Kallerdahl-bas, Peter Danemo-trummor

Läs mer...


Boka biljett


Mr Morfar med Allan Svensson

Arena/Plats: Ystads Teater

Hur är är det att vara morfar idag? Du är i din bästa ålder, har ett bra jobb och är klar med uppfostran av barnen. Nu äntligen (jävlar!) kan du börja leva livet. Njuta av livets efterrätt. Hitta punkten. Lugnet. Meningen.

Men nä. Plötsligt blir det ännu mer att göra. Familjemedlemmar ska skjutsas hit och dit, olika tekniska problem ska lösas, svärsöner och svärdöttrar har tagit över all kontroll och ens röst har tappat sin pondus. Frugan ska resa kors och tvärs mellan alla världsdelar och lära sig nitton språk. Varannan vän tuppar av och telefonterrorister från Fonus ringer dagligen.

Hur ska man kunna hitta sitt Zen i denna röran?

Se Allan Svensson spela Mr. Morfar och känn igen dig. Eller din man. Eller din pappa. Eller din bror. Eller din mamma.

Barnbarn är som hyrbilar. Man hämtar upp dem, rena och fina. Med full tank. Och sen lämnar man in dem efter några dagar, lortiga och tomma. - Mr. Morfar

Allan Svensson är en av landets mest aktade skådespelare.

Som julälskande brevbäraren Gustav i Svensson, Svensson nådde han in i alla svenskars hjärtan och har gjort massvis av roller i såväl filmer, tv och på landets största scener.

Mr. Morfar är baserat på den internationella succéföreställningen The Grandad som har spelats i många länder världen över och till och med blivit långfilm.

Mr. Morfar av Bjarni Haukur Thorsson

Regi: Bjarni Haukur Thorsson
Längd: 120 minuter
Producent: Karin Thorsson & Bjarni Thorsson
Översättning: Ylva Hellerud
Scenografi: Finnur Arnar
Ljud: Frank Hall
Ljus: Bjarni Haukur Thorsson

Läs mer...


Boka biljett


Sånger till Friheten – En hyllning till Björn Afzelius

Arena/Plats: Ystads Teater

Det har nu gått 20 år sen Björn Afzelius gick bort efter sviterna av cancer.  Björns minne kommer under 2019 hedras av några som stod honom mycket nära. Olle Nyberg, Mikael ”Nord” Andersson och Göran ”Guran” Blomgren – var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.  

Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

Under 2015 –16 reste vi med turnén ”Tusen bitar” runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné́ känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin.
På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på̊ vägarna, på̊ scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två̊ och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång)
är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på̊ turnén med föreställningen ”Tusen bitar”. Mikael ”Nord” Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelar piano och orgel på̊ mänga av hans skivor.

RECENSIONER

”De har glimten i ögat konstant, och är naturligtvis oerhört skickliga musiker.”

Göteborgs posten

”Tillsammans åstadkommer de en värdig hyllning till Afzelius.”

Norra Skåne

”Insikten om hur öppet och utan omskrivningar han sjöng om sin egen bakgrund, om hålen och smärtan i sitt eget liv slår mig”.

Nils Hansson DN

Läs mer...


Boka biljett


Verdi, Wagner, Widqvist

Arena/Plats: Ystads Teater

Välkommen till en konsert med en unik orkester! Torgny Hanson Wind Orchestra är en symfonisk blåsorkester som hämtar sina medlemmar från hela landet, och även från andra länder. 

Orkestern leds av förre försvarsmusikinspektören Torgny Hanson, född i Ystad och uppväxt i Malmö. Bland medlemmarna finns musiker från de stora institutionsorkestrarna och militärmusikkårerna, frilansmusiker, musiklärare, musikstudenter och hängivna amatörer.

Våren 2019 gästar THWO Ystad, och vid denna konsert ägnar vi oss åt tonsättare på V och W. Giganterna Verdi och Wagner bidrar med pärlor ur operans värld, och marschkungen Widqvist (han med Under blågul fana) med taktfast elegans. Från Ralph Vaughan-Williams får vi folkmusikinspiration, och filmmusikgeniet John Williams illustrerar både jubel och lidande. Stor konst i litet format får vi också av ytterligare V- och W-tonsättare

För första gången har vi en gästsolist, och det är ingen mindre än violinisten Milos Kalla, tidigare en av Malmö Symfoniorkesters konsertmästare. Tillsammans med oss spelar han temat ur filmen Schindler’s List.

Finstämt och pampigt, lyriskt och rytmiskt, och allt med den humor, virtuositet och känsla som utmärker vår orkester. Varmt välkommen!

Läs mer...


Boka biljett


Emil Jensen – En gemensam galning

Arena/Plats: Ystads Teater

Emil Jensen är tillbaka med ny föreställning, nytt album och stor turné.

Efter sina hyllade liveföreställningar och sommar– och vinterprat i radio, är Emil Jensen tillbaka i höst med nytt album och ny föreställning med titeln ”En gemensam galning”.

– Det känns viktigare än någonsin att ingjuta lite hopp, mod och mänsklig värme och försöka sprida lite yttrandetrygghet. Varje dag är en valdag och varje promenad är en prideparad, säger Emil själv om föreställningen.

Emil Jensens liveframträdanden är just som sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga mellansnack, komik och allvar, i en helt egen blandning.

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd.

Förra succéföreställningen ”Flyktpotatis” lockade över 20 000 besökare över hela landet och avslutades på ett fullsatt Cirkus i Stockholm. Emil har fått ta emot mängder med priser genom åren och fick senast 2017 Evert Taube-priset för sitt låtskrivande. Just nu är han artist in residence på Vara Konserthus, han hörs på söndagar i ”Godmorgon, världen!” i Sveriges Radio och återkommande i ”Tankar för dagen”. Eller ”Tvångstankar för dagen” som Emil själv kallar det.

Läs mer...


Boka biljett


Hits of the 60's

Arena/Plats: Ystads Teater

Svenne Hedlund, Clabbe af Geijerstam, Lennart Grahn & Janne Önnerud gör gemensam sak, ett unikt samarbete där dom lirar de gamla hitlåtarna från tiden när dom var med i Sveriges populäraste popband under 60-talet!

The Hep Stars med Svenne Hedlund

Låtarna som låg på topplistorna är det få som har glömt, Cadillac, Farmer John, Bald Headed Woman, Sunny Girl, Wedding m.fl.

Hep Stars är det enda band som innehaft 1:a, 2:a & 4:e plats på ”Tio i Topp” samtidigt då Farmer John var etta, Cadillac tvåa och A Tribute To Buddy Holly fyra. Det var ett band från Liverpool som hette The Beatles som lyckades slå sig in på 3:e plats med ”Ticket To Ride”.

Lennart Grahn

Frontmannen och sångaren från The Shanes

”Cara Mia Why”, ”Can I Trust You”, ”Chris Craft no 9”, ”Vem får följa dig hem?” ”Hi-Lili Hi-Lo” var stora hit´s med Lennart Grahn & The Shanes. Lennart hade stora framgångar i början av 2000-talet med ”Idolerna” där även Svenne Hedlund, Lalla Hansson & Tommy Blom ingick.

Claes ”Clabbe” af Geijerstam

Ola & The Janglers gitarrist och kompositör, DJ, programledare, producent mm.

Claes var den musikaliska motorn i Ola & The Janglers, han skrev ”Alex is the man”, ”Julia”, ”Love Was On Your Mind”, m. fl.

Ola & The Janglers var det första svenska bandet att ligga på ”The American Billboard Hot 100” med ”Let´s Dance”.

Clabbe har även haft stora framgångar med sitt radioprogram ”Rakt över disc” men även som programledare i TV´s ”Oppopoppa”, ”Lite Grand i örat” m. fl.

Janne Önnerud

Janne startade sin karriär som trummis och sångare i popgruppen The Hounds. Vem minns inte ”The Lion Sleeps Tonight”, Sealed with a kiss” och ”Exodus”? 

Efter att The Hounds upplöstes 1968 hade Janne stora soloframgångar med bl. a ”Kärlekens Hus”, ”Tommy”, ”Häng Med På Party” m.fl.

Janne turnerade flitigt under 70 – 80 & 90 -talet med sitt band Janne Önnerud & Co. Under tre säsonger på 1980-talet var Janne Önnerud programledare för Svensktoppen.

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Calle Bagge Trio – Plays Bill Evans

Arena/Plats: Ystads Teater

Calle Bagge gjorde en succéartad premiär när hans pianotrio tolkade Bill Evans musik på Fasching under våren 2018 och vi är nu stolta att kunna presentera hans fantastiska trio i denna vårens jazzcaféserie.

Som ledare för Ekdahl & Bagge Big Band och som pianist i Isabella Lundgrens kvartett har Calle Bagge etablerat sig i det svenska jazzetablissemanget på allvar. Basisten Palle Danielsson, känd från flertalet historiska jazzsammanhang, och trumspelaren Chris Montgomery gör kvällen till ett jazzcafé med högsta stjärnstatus.

Läs mer...


Boka biljett


På dejt med – Jessica Andersson

Arena/Plats: Ystads Teater

Ja, alltså jag kommer ju på dejten precis som jag är, så du behöver inte göra dig till med en blomma eller så, bara ta med dig din biljett och kom som du är. I Like Natural Charm :)
Jag ska försöka vara så ärlig och öppen som möjligt och berätta om mig själv... sjunga en hel del, och bjuda på några oväntade överraskningar ;)
Sen hoppas jag att du liksom jag har humor och gillar att skratta, och att kemi uppstår  så att vi får feeling och kanske till och med vill dansa!
Känns spännande..  Vi ses!/Jessica

Jessica Andersson har bl.a.
Medverkat i melodifestivalen 7 gånger och vunnit en av dessa med duon ”Fame” tillsammans med Magnus Bäcklund - Fått en Guldmask för bästa kvinnliga huvudroll i musikalen Little Shop of Horrors 2008 - Skrivit den självbiografiska boken ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var” (2009) som sålt i över 120.000 exemplar - Legat 98 veckor i sträck på Svensktoppen med låten I did It For Love, som även blev utsedd till årets låt 2010 - Vunnit Let’s Dance (TV4) 2010 - Som förlängning till den självbiografiska boken släppt albumet 40.14.4, som hon skrev tillsammans med Peter Le Marc och Marit Bergman (2013) - Medverkat i sommarturnén Diggiloo i hela 14 av 16 säsonger - Varit programledare för Ensam mamma söker (TV3) i två säsonger varav den senaste kommer att sändas parallellt med denna turné (2019)

Detta blir Jessica Anderssons första konserthusturné i eget namn
Turnén sträcker sig över hela landet ifrån Ystad till Luleå och besöker 35 städer.

Konsert med liveband 90 min. utan paus
Se hela turnéplanen och läs mer på: www.krall.se  

Läs mer...


Boka biljett


Peter Jezewski – Still Rocki’n

Arena/Plats: Ystads Teater

Peter Jezewski blev känd för svenska folket som medlem i det kultförklarade bandet The Boppers. Gruppen hade många hits under sin storhetstid som tex Kissing in the moonlight, Jeannie`s coming back, Gonna find my angel och nådde stora framgångar både inom Europa och Asien. Peter lämnade senare gruppen 1993 och har sedan dess varit verksam som soloartist, frontman i Peter and the chiefs och Peter and the Bopmachine. 

Peter har tidigare turnerat med succéshowen Bebopaluba, men kommer nu med en ny show:
Still Rocki'N – en 50-60-talsshow med en och annan Boppershits.

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé: Mikael Neumann – Herre med gitarr

Arena/Plats: Ystads Teater

En musikalisk enmansshow med skratt och allvar

Efter över 50 år i nöjesbranchen bjuder Mikael på en föreställning med egen musik, nya och äldre texter samt monologer och historier ur ett långt liv på scenen.

Läs mer...


Boka biljett


Magnus Carlsson – Från Barbados till Gamla Stan

Arena/Plats: Ystads Teater

Under våren 2019 åker Magnus Carlsson tillsammans med en dansensemble ut på stor Sverigeturné med föreställningen "Från Barbados till Gamla Stan”. I denna färgsprakande show bjuds du på en hitkavalkad utan dess like, med låtar från såväl Barbados som Alcazar - och självklart även nyare hits från hans gedigna solokarriär.

Magnus Carlsson har tidigare bland annat tävlat i Melodifestivalen hela åtta gånger, både som sångare i Barbados, Alcazar och som soloartist. Med närmare 40 guld- och platinaskivor, tre Grammisar och en mängd andra utmärkelser, programledarjobb och musikalroller har han nått ett erkännande som en av Sveriges mest folkkära artister. Magnus har turnerat över hela världen under sina 25 år som artist, och har en låtskatt likt få andra i branschen.

Under våren är det dags för en rikstäckande konserthusturné med premiär den 15 mars, där Magnus tar dig med på en tur genom hela hans svindlande karriär fram till dags dato. Förbered dig på en kväll fylld av sköna hits, storslagen show, högljudd allsång och ren glädje!

Läs mer...


Boka biljett


Väckarklocka, jubileumsversionen

Arena/Plats: Ystads Teater

VAKNA!
VÄCKARKLOCKAN RINGER!

• 1838 fick kvinnor i en liten bit av Australien (Pitcairn) rösträtt.
• 1867 fick 1 kvinna rösta i Storbrittannien.
• Officiellt först var Nya Zeeland 1893, då fick alla rösta.
• Australien 1902 (obs, dock inte alla, inte aboriginer).
• Finland 1906.
• Sen kom: Norge, Danmark 1915.
• Och så Sverige 1919.
• Efter det följde de övriga europeiska länderna, bl a Italien 1946 (kvalificerade; mäktiga, rika och ogifta kvinnor, redan 1925).
• Sist ut var Lichtenstein 1984.

Hur gick det sen...?

Till antalet är rösträttsrörelsen en av världens största någonsin. Det är en av utgångspunkterna i Väckarklocka. Den andra är rösträttskämpen Elin Wägners liv, val och strider, hennes drivkraft men även hennes besvikelse över att krig fortsatte att rasa. Hennes ord och röst har varit vägledning också för det fysiska uttrycket i pjäsen. Kvinnors kraftuttryck. Djurisk instinkt. Det blir en kraft i sig när det djuriska beteendet används för att skildra en stark kvinna.

Att fånga 100 år av kvinnohistoria på två timmar och tio minuter kan te sig omöjligt. Men i föreställningen Väckarklocka blir det möjligt när Elin Wägner kommer på besök från tidigt 1900-tal till dagens Sverige och träffar fantastiska människor runt om i landet. Allt från pensionärspar och byalag i Ystad till ungdomsförbund och kvinnor som flytt från krig.

Pjäsen har formats till ett muntert firande av vunna kamper och en sorgesam insikt över allt som ännu finns kvar att kämpa för.

Vad är din väckarklocka? Dina ringsignaler? Vad är glädje? Sorg?

VÄCKARKLOCKA, JUBILEUMSVERSIONEN 22 mars kl 19.00 på Ystads Teater.

Kom till caféet redan kl 17.30 och prata med BODIL JÖNSSON, professor emerita och författaren till boken Tio tankar om tid, och hör vad hon har att säga om detta. År 2000 blev hon utsedd till Årets väckarklocka* och 2013 fick hon Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens guldmedalj av självaste kungen.

* Årets väckarklocka är ett litteraturpris som utdelas av Elin Wägner-sällskapet sedan 1993 till enskild eller organisation som arbetar i Elin Wägners anda. 

Läs mer...


Boka biljett


Fairytale Burlesque

Arena/Plats: Ystads Teater

Välkommen till sagornas magiska värld! Fräulein Frauke, Sveriges främsta burleskstjärna och producent, kommer tillbaka med en sprillans ny förtrollande föreställning! Hon har samlat ihop ett gäng fantastiska och mytomspunna artistvarelser i en spännande blandning av burlesk, cirkus, kabaret, sång, dans, drag och boylesque med storheter från både Sverige, England, Danmark och Frankrike.

Det blir lite av en helkväll med jazz och mingel i teaterns bar innan och efter föreställningen. Man får gärna klä upp sig, burlesken är roligast att uppleva tillsammans, där alla tar del av glamouren!

Själva showen, som ju utspelar sig på en av Sveriges vackraste teaterscener, ser några av Europas absolut största stjärnor inom burlesk- och kabaretvärlden:

Kvällens konferencier är ingen mindre än kabaretkungen (eller ska vi säga drottningen?) Joe Black från Storbritannien. Joe har många ”one man shows” under sitt glitterbeströdda bälte med fantastiska recensioner och han blandar humor, överdådiga kostymer och egenspelad musik i sina akter.

Från Paris har vi de två vintageinspirerade och ljuvliga artisterna Mara de Nudée och Aleksei von Wosylius. Mara är som en nymf uppfångad från en vacker stumfilm och Aleksei kommer direkt från balettens undersköna värld. Tillsammans skapar dem sagomagi av kända historier.

Från Nederländerna via Köpenhamn kommer poetiska cirkus- och kabaretartisten Michiel van Leeuwen och kombinerar fantastiska skills med skönhet och utstuderad estetik.

Fräulein Frauke är också på plats och delar med sig av sina mest ikoniska karaktärer. Det blir Disneyprincessor och vackra mytomspunna varelser, sång och striptease varvat i ett.

Fantastiska jazzpianisten Janne Sjöblom står för musiken i baren, tillsammans med Frauke på sång. Intimt och härligt!

Läs mer...


Boka biljett


Musikcafé: Monica Zetterlund – Enkel Vacker Öm

Arena/Plats: Ystads Teater

I föreställningen "enkel vacker öm" framför vi sånger ur Monicas fantastiska låtskatt. Vi berättar om hennes brokiga liv som artist, mamma och dotter. Hon arbetade med de finaste textförfattare och musiker i Sverige. Hon var älskad för sin glittrande humor och förmåga att berätta en historia med sin sång. I hennes röst fanns både humor, värme och vemod. De sista åren tillbringar hon i rullstol p.g.a. en ryggskada, fortfarande älskad och efterfrågad. Hon gav oss, både som sångerska och skådespelerska, många starka och minnesvärda kvinnoporträtt.

Sång: Petra Kvist

Piano: Martin Berggren

Kontrabas: David Andersson

Läs mer...


Boka biljett


Tomas Andersson Wij

Arena/Plats: Ystads Teater

Tomas Andersson Wij ger sig ut på en lång vårturné 2019!

Nu presenterar TAW en längre vårturné. Publiken kommer att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst.

Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder ska Tomas fylla landets teaterscener med instrument. Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas hyllade texter och mellansnack.

Föreställningen presenteras av Blixten & Co

Föreställningens längd: Ca 2 h, ingen paus

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Vivian Buczek/Martin Sjöstedt

Arena/Plats: Ystads Teater

Det är ingen tvekan om att Vivian Buczek är en av våra främsta jazzsångerskor med sin enastående bredd och känsla för jazzens idiom. Kvällens program speglar jazz ur en kvinnas perspektiv där Vivian hyllar några av sina främsta kvinnliga jazzlegender och inspiratörer. Musiken talar om en kvinnas utveckling, övergångar och erfarenhet som för med sig trygghet och självkänsla i en kvinnas liv. Allt från att bli mamma till att förlora sina föräldrar eller hur det är att härstamma från ett annat land.

Läs mer...


Boka biljett


Svensktoppskalaset

Arena/Plats: Ystads Teater

SUCCÈN SVENSKTOPPSKALASET ÄR TILLBAKA!

Succéföreställningen Svensktopps-Kalaset, Sveriges största Nostalgishow, med Nordens största dansbandsartister står återigen klara för en ny konserthus-turné. På publikens stora begäran gästas nu södra Sverige för en vårturné, med samma efterlängtade artistuppställning legendarer:

Thorleif Torstensson (från dansbandet Thorleifs), Christina Lindberg (vår stora Countrydrottning), Lasse Sigfridsson (grundaren av Lasse Stefanz), Agneta Olzzon (hyllad country/dansbandsstjärna) och Peter ”Till min kära” Grundström (Skandinaviens stora låtskrivarkung med över 2.000 låtar och otaliga dansbandsklassiker) + 6-mannaband. Konserten leds av populära programledarparet Agneta Olzzon & Peter Grundström

Möt artisterna, med över 100 svensktoppslåtar tillsammans, stora svensktopps-rekord, otaliga Svensktopps-ettor, älskade oförglömliga svensktoppshits och klassiker tillsammans. Vad sägs om: Dom sista ljuva åren, Gråt inga tårar, Till min kära och Främling, för att nämna några. Ni kommer att få njuta ett lååångt pärlband örhängen och hits man ej får höra på radion längre

Stående ovationer, publikens jubel, skratt och tårar. Artisternas galna anekdoter och turnéminnen. Och en allsång som aldrig ville ta slut, så såg Sverige och Finlands-turnén ut hösten 2018.

Läs mer...


Boka biljett


Nöjeskarameller

Arena/Plats: Ystads Teater

NÖJESKARAMELLER PÅ TURNÉ

Sveriges största buskiskung, Jojje Jönsson, med folkkära karaktärer som brevbäraren Dag-Otto, drängen Errolf och Blyge Örjan har fått hela Sverige att skratta under många år. Men också vår allas Willy Björkman, fixaren i ett av TV:s mest populära byggprogram, visar upp en sida du aldrig sett tidigare, där musik och komik bildar en härlig mix. Tillsammans med Nöjeskompaniet, hyllade underhållarna Håkan Windahl och Anders Jönsson med vänner från Blekinge, garanteras gästerna en okomplicerad musikalisk skrattfest ni sent kommer glömma. Tempot är högt och sketcherna varvas med härlig musik och sång i ett rasande tempo. Det är bara att gratulera alla er kära gäster, som nu får möjlighet att uppleva denna folkliga tillställning när vi nu åker ut på turné.

Föreställningen är ca 90 minuter lång (ingen paus).

Läs mer...


Boka biljett


Maria Lundqvist – Om att våga flyga...

Arena/Plats: Ystads Teater

En galet rolig föreställning av och med Maria Lundqvist

... att försöka älska och vilja tro ...

Vem är jag Var kommer jag ifrån Vart är jag på väg Och Varför

– Jag vill bjuda in publiken i tanken och känslans värld kring funderingar om att våga och vilja flyga när livet fortfarande känns oändligt och ändå inte ...!! Det blir tvära kast och mycket musik ... Färdiga nummer blandas med ofärdiga tankar...

Maria Lundqvist - en av våra mest aktuella och folkkära skådespelare, ständigt synlig på teaterscenen som på filmduken, åker våren 2019 ut på turné med en egenskriven föreställning. Efter en utsåld och publik- och kritikerhyllad Sverigeturné med föreställningen Shirley Valentine, kommer Maria tillbaka till utvalda orter och bjuder in till en ny föreställning med mycket humor och värme.

- Idag är det viktigare än någonsin att hålla fast vid vem man är, att våga bryta normer och tänja på gränser om vårat bry-sig-om.

”Maria berör på alldeles unikt vis”

”Det är helknäppt”

”Marias föreställning är så underbart rolig och träffande, jag skrattade så mycket att tampongen åkte ut!”

Ett piano, en kvinna, en kropp och tusen möjligheter ...

Kanske kommer Sally på besök...

Och visst kan jag tänka mig att dela scen med min älskade!

Föreställningen ges utan skyddsnät, och är helt specialkomponerad för kvällen!

Med på piano: Arvid Svenungsson

Vid min sida: Kristoffer Hellström

Föreställningen ges i en akt, ca 90 min.

Marias otroliga bredd som skådespelare har gjort henne synlig på såväl landets teaterscener, i film- och tv-sammanhang samt på krogscener, musikaler och julshower i över 30 år. Hon blandar sina ned-dimp i stora som små sammanhang, lika gärna med en symfoniorkester, storband som med ett ensamt piano. Maria har ett alldeles eget unik tilltal, få kan som hon blanda komik och allvar på ett sådant sätt att det är svårt att inte bli berörd.

Med tv-figuren Sally fick Maria en särskild plats i svenska folkets hjärtan och vem minns inte den sårbara mamman i SVT:s stora satsning ”30 grader i februari”? Maria blev flerfaldigt internationellt prisad för sin roll i kritikerrosade långfilmen ’Den bästa av mödrar’, en film hon dessutom blev Guldbaggebelönad för, ytterligare prisregn fick hon även för långfilmen ”Himlens hjärta” och ”Heartbreak Hotel”.

Läs mer...


Boka biljett


Titiyo

Arena/Plats: Ystads Teater

Klart: Titiyo åker ut på turné våren 2019!

Titiyo är äntligen klar för turné igen! År 2016 tog hon sitt Grammisnominerade och brett hyllade album ”13 Gården” ut på vägarna och gjorde sin första Sverigeturné på sju år. För en dryg månad sedan släpptes den nya singeln ”Som ingenting” – och nu står det klart att Titiyo ger sig ut på vägarna under våren 2019. Biljetterna släpps den 22 oktober!

Titiyo genomförde endast ett exklusivt och slutsålt gig under sommaren 2018. På Stockholms vackraste utomhusscen—Mosebacketerrassen—bjöd hon på både gammalt, nytt och osläppt material. 13 augusti gör Titiyo en exklusiv livespelning där både gammalt, nytt och osläppt material och drygt två veckor senare släppte hon den sprillans nya singeln ”Som ingenting”.

Som en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige är det i år nästan 30 år sedan Titiyo solodebuterade på superhippa labeln Telegram. Hon har samarbetat med artister som Jocke Berg, Peter Svensson, Kleerup och Goran Kajfeš, och har hunnit släppa hela sex fullängdare under eget namn.

Titiyos första svenskspråkiga album, ”13 Gården”, släpptes 2016 och tog henne ut på vägarna igen efter 7 års uppehåll. Både plattan och turnén hyllades som briljant hos så väl press som publik, och nu är det alltså dags igen.

Läs mer...


Boka biljett


Lasse Stefanz

Arena/Plats: Ystads Teater

Äntligen till Ystad - Lasse Stefanz exclusive, de första ljuva åren!

Efter vårens utsålda succéföreställning kommer nu Nordens största dansband Lasse Stefanz äntligen till Ystad Teater. Bandet som blivit både kult- och kultur, fått Guldklavar och Grammisar, ska i musikform berätta sin över 50-åriga imponerande historia!

Hör om repetitionerna som barn i hönshuset, genombrottet i tv, uppgångar och nedgångar och hundratusentals mil i turnébussen. Och självklart om alla framgångar!

Bandet bjuder på alla sina klassiska hits, från Vid en liten fiskehamn till Det regnar och regnar.

Konserten leds av radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som skrivit både biografi och gjort tv-program om det folkkära bandet med sångaren Olle Jönsson i spetsen.

Missa inte den unika konserten med Lasse Stefanz, och De första ljuva åren...

Läs mer...


Boka biljett


En alldeles särskild dag

Arena/Plats: Ystads Teater

Vacker och omtumlande berättelse om ett oväntat och innerligt möte mellan två människor.

En alldeles särskild dag är en nyskriven musikal baserad på Ettore Scolas hyllade genombrottsfilm från 1977 med Sophia Loren och Marcello Mastroianni. I centrum står hemmafrun Antonietta som utåt sett lever det perfekta livet med man och många barn mitt i Rom. Året är 1938 och nationalismen präglar allt större delar av Europa.

När Adolf Hitler besöker Benito Mussolini i det fascistiska Italien en dag i maj samlas folket på Roms gator för att fira. Det är en historiskt viktig händelse som alla vill uppleva på plats. Men Antonietta, som älskar Mussolini, kan inte vara med. Det kan inte heller hennes granne Gabriele, tidigare firad radiojournalist som nu bannlysts eftersom han misstänks vara antifascist. Av en slump träffas de och i humanisten Gabrieles närhet blir Antonietta smärtsamt medveten om sin ensamma och kärlekslösa vardag. Trots att de är varandras motsatser öppnar deras möte en helt ny värld.

Malmö Opera i samarbete med Helsingborgs Stadsteater

Efter en film av Ettore Scola & Ruggero Macari under medverkan av Gigiola Fantoni

Musik P O Nilsson
Sångtexter Bim Wikström
Svensk översättning Thomas Kinding

Kapellmästare P O Nilsson
Regi & bearbetning Annika Kofoed
Scenografi Karin Lind
Kostym Anna Ardelius
Ljus William Wenner
Ljud Åke Lindborg
Koreografi Gunilla Ohlsson Karlsson

ROLLER
Antonietta Tiberi - Anki Albertsson
Emanuele Tiberi - Tobias Borvin
Gabriele - Stefan Clarin
Portvaktsfrun - Evamaria Björk
Äldsta dottern - Oldoz Javidi

MUSIKER
Piano P O Nilsson
m fl

Läs mer...


Boka biljett


Jazzcafé: Miriam Aïda – Loving the Alien

Arena/Plats: Ystads Teater

David Bowie ägde modet att utmanade de sociala normerna och gå utanför de givna ramarna med ett budskap om att följa sitt hjärta och våga stå för den man är. 

Med detta budskapet närmast hjärtat och med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli tolkar Miriam Aïda och hennes grupp Bowies fantastiska låtar på ett personligt sätt.

Miriam Aïda – sång,  

Mats Andersson – 7-strängad gitarr,  

Ola Bothzén – slagverk  

Finn Björnulfson – slagverk 

Läs mer...


Boka biljett


Per Mellborg & Gustaf Brandt – Från Elvis till Fantomen

Arena/Plats: Ystads Teater

Per Mellborg och Gustaf Brandt hälsar Er välkomna till en uppsluppen stund där högklassig musik, humor och spontanitet står i centrum.

Per Mellborg – är prästen som musicerat med Elvis pianist Per-Erik Hallin, Cyndee Peters och Jenny Berggren ifrån Ace of Base.

Gustaf Brandt – meterologen, kyrkomusikern och läraren du säkert sett och hört bakom storheter som Anders Glennmark, Nisse Landgren och Loa Falkman.

Läs mer...


Boka biljett


OperettSingalong (INSTÄLLD)

Arena/Plats: Teatercafé

Föreställningen är inställd.

Succén från i höstas är tillbaka!

Oavsett om du är en van sångare eller endast sjunger i duschen garanteras du en rolig sångstund med radarparet Henrik Lagercrantz och Lisa Löfqvist. Sjung med i klassiker som "Du är min hela värd" och "Läppar friska".

En härlig blandning av sång och kända operettmelodier varvat med mycket skratt och anekdoter från teaterns värld.

Sjung med och bli glad helt enkelt!

Läs mer...


Boka biljett


Christoffer Zaar – Om du bara visste

Arena/Plats: Teatercafé

Christoffer Zaar växte upp i en musikalisk familj som efter ett par flyttar inom Skåne landade i Ystad. När Christoffer miste sin storebror bearbetade han sin sorg, inspirerad av broderns textrader och energi, med att skapa egen musik. För att finna sin identitet och utveckla sitt musicerande gjorde han i sista sekund en audition för att komma in på Rytmus Musikergymnasium i Malmö där basen blev hans huvudinstrument. Det stod sedan klart att låtskrivandet skulle utvecklas.

Som multiinstrumentalist i ett flertal konstellationer har han känt på alla möjliga genrer men återvänder alltid till sitt eget musikaliska språk. 2016 släpptes singeln ”Team på två” följt av ”Episkt” (2017), ”Vad Hände? (2017)” och ”Dumt” (2018). ”Vad Hände?” har spelats flitigt i Sveriges Radio och ”Dumt” har charmat många lyssnare i Oslo.

Nu är han aktuell med ny musik. ”Om du bara visste” är en EP om hjältar, självförtroende, innersta tankar, frågor kring vår egen lycka och en bråkdel av de känslor som vi människor helst inte vill prata om. Det är nu äntligen dags att materialet får möta sina lyssnare som kan förvänta sig pop, singer/songwriter, folk, rap och filmisk musik som bottnar i det akustiska.

Läs mer...


Boka biljett


Bob Hansson – Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt

Arena/Plats: Ystads Teater

Bob Hansson är en av Sveriges mest älskade poeter, och nu turnerar han med sin helt egna inspirational-stand-up-föreställning om lattevispar och konsten att älska livet: Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt

Med avstamp i nya boken Tankar för dagen – manual för ett snällare liv besvarar han eventuellt några av livets stora frågor. 

Till exempel: Varför skrattar ett barn ungefär 400 gånger om dagen men en vuxen bara 15? Varför är en av de vanligaste lögnerna ”jag mår bra”, och utbrändhet den vanligaste sjukdomen i världens friskaste land? Varför är lattevispar farliga? Varför pratade Darwin så mycket om kärlek? Varför håller Bob Hansson in magen när han uppträder? Varför är vi så skickliga i konsten att såga oss själva? Varför agerar vi ibland som om det vore förbjudet att vara människa? Och varför heter så många tandläkare Dennis?

En föreställning då allt kan gå fel i en värld som gör just det, men ändå lyckas vara obegripligt vacker flera gånger om dagen.

Med sin energi, visdom och rikliga komik är Bob Hansson en sällsynt klok och förändrande injektion i den svenska lagomheten.

Pironi Management / 28 Booking / Ascari PR

Läs mer...


Boka biljett


Tillsammans – familjeteater

Arena/Plats: Ystads Teater

Hockeyspelarna Ross och Momo har fått ett uppdrag. De ska testa en ny app och de ska öva samtycke. Och det är väl lätt? Samtycke, att tycka samma? I en rolig cirkusföreställning med Cirkus Saga visar de att tycka samma inte är så enkelt utan något som måste pratas om och dessutom övas, om det faktiskt ska fungera. För både små och stora.

Läs mer...


Boka biljett


Studio Danza – The Greatest Show

Arena/Plats: Ystads Teater

Studio Danzas avslutningsshow – en elevföreställning i två akter.

Studio Danzas mål är att sprida dansglädje och att lära ut de olika dansarterna med undervisning av hög kvalité.

Läs mer...


Boka biljett


Janne Björge live! INSTÄLLD

Arena/Plats: Ystads Teater

INSTÄLLD

Superinspiratören återvänder till Ystad!

En unik möjlighet, en exklusiv föreläsning och framför allt – ett spännande möte med entreprenören, superinspiratören och varumärkesproffset Janne Björge.

Det här är evenemanget du bildligt och bokstavligt inte har råd att missa …

För en kort tid sedan gjorde Janne Björge stor succé vid ett frukostmöte på Ystads Teater.

Den 29 maj är han tillbaka på samma plats och den här gången är tillställningen öppen även för allmänheten. Nätverket Österlen ger Dig chansen att ta del av en exklusiv show – för det är verkligen, det affärsmässiga budskapet till trots, en sådan det handlar om när Janne framträder – med en riktig världsartist!

Hyllad föreläsning

Omedelbart efter sitt proffsiga framträdande hos Nätverket Österlen uttryckte Janne Björge en önskan om att få komma tillbaka för att bjuda på hela sin repertoar. Sagt och gjort – nu kompletterar han sin lightversion med en 2,5 timme lång och av många hyllad föreläsning, under vilken han med humor, inspiration och konkreta exempel ur verkligheten lär oss hur vi skapar hållbara varumärken och kundupplevelser i världsklass.

Imponerande CV

Den sistnämnda etiketten går tveklöst att applicera på Janne Björge själv. Meritlistan inkluderar bland annat rollen som Sverigechef på Vagabond och hans digra CV innehåller även uppdrag hos IHM, Audi, SEB, Wise Professionals och Nordic Choice Hotels. Och när Björge lämnade Nine Yard – kommunikationsbyrån han själv startade och byggde upp – hade företaget gått från noll till 1,5 miljarder i omsättning under en remarkabel varumärkesresa.

Öka lönsamheten

Hur detta gick till, hur du gör dina tjänster och produkter intressanta i en värld där det finns ett likvärdigt alternativ till allt och hur du omvandlar engagemang hos ledare och medarbetare till ökad lönsamhet, är några av de frågor som Janne Björge besvarar på Ystads Teater den 29 maj. Under kvällen får ni dessutom många konkreta och inspirerande tips för hur ni kan bygga ert varumärke inifrån – och ha kul under tiden.

Oavsett om du är företagare eller inte kommer du garanterat att lämna teatern med sinnet fullt av insikter och kroppen fylld av energi. Antalet biljetter är förstås begränsat och beräknas gå åt som smör i solsken. Säkra en plats till denna unika föreställning redan idag!

RÖSTER OM JANNE BJÖRGE:

”Janne är oslagbar som föreläsare, rikt begåvad av erfarenheter som företagare, visionär och lösningsorienterad kommunikatör. Janne trollbinder!”

- Kia Cohn Linde, Marknadsföreningen i Göteborg

”Förutom hans kompetens inom brand experience och varumärkesutveckling har Janne en förmåga att trollbinda sin publik genom att använda storytelling, passion och skicklig presentationsteknik. Janne har blivit framröstad av våra studerande som den bästa föreläsaren på utbildningen.”

- Aida Winnerström, utbildningsledare, Landskrona stad.

”Med energi, humor och med en prestigelöshet som inte är självklar för en person med Jannes starka karriär, förmedlas "hemligheter" och kunskap på ett självklart manér. Janne Björge är Five Star!”

– Peter Norrman, Volkswagen Stockholm (Din Bil Sverige AB)

Läs mer...


Boka biljett


Festkonsert – Jazzfesten

Arena/Plats: Ystads Teater

Festkonsert med tre härliga skånska jazzgrupper.

We Float som blev årets band på P 2 Jazzkattsgala 2018, Makross samt Almaz Yebio Twist ‘n’ Shout.

Läs mer...


Boka biljett


Galakonsert – Jazzfesten

Arena/Plats: Ystads Teater

Galakonsert med stjärnglans.

På scenen kommer vi att se Viktoria Tolstoj, Monday Night Big Band, Helge Albin, Mimi Terris, Mathias Landaeus Trio, Elin Larsson , Jan Lundgren, Kristin Korb, Gilbert Holmström, Shitney m. fl.

Läs mer...


Boka biljett


Stahlhammer Klezmer Trio

Arena/Plats: Teatercafé

Stahlhammer Klezmer Band, bestående av Semmys farfar och farbröder, grundades 1920 i Polen, gav konserter och spelade på fester fram till 1939.

Ensemblen spelade traditionell judisk-östeuropeisk festmusik, det som idag kallas klezmer, men man spelade även annan musik som var populär för tillfälligt och sådant de tyckte om. De höll även en dansskola.

Andra världskriget satte stopp för ensemblen. Semmy har skrivit en bok om sin familjs öden, Kodnamn frisör, som beskriver tiden innan, under och efter kriget.

Semmy för familjetraditionen vidare med Stahlhammer Klezmer. Trion har konserterat sedan 2009 på åtskilliga festivaler, kammarmusikföreningar, kyrkor, synagogor och cirkustält. Turnéer i USA, Kanada och Makedonien. De har varit Ingmar Bergmanstipendiater samt spelat för SR och SVT. 2018 planeras CD-release.

Klezmermusiken förmedlar berättelser som berör. Alla kan känna igen sig i de arketypiska tonspråken. De är specifika och även universella. Genom blandningen av genrer kan också folk med olika social och etnisk bakgrund finna något bekant och kanske även få något helt nytt.

Läs mer...


Boka biljett


En nunna för mycket

Arena/Plats: Ystads Teater

SLUTSÅLT!

Kammaropera Syd är tillbaka med ännu en operett fylld av skratt, tårar och sång i världsklass med En Nunna För Mycket.


På scen står en stor ensemble med Sveriges främsta operasångare tillsammans med Sven Melander och Marianne Mörck. 


Texten är nyskriven av Rickard Söderberg, som också regisserar årets föreställning. Musiken är skriven av operettkungen Léhar och består av både välkända örhängen, såväl som nyupptäckta guldkorn som inte spelats på scen sedan Léhar själv dirigerade.


Föreställningen utspelar sig i en by på den skånska landsbygden under det glada 20-talet, innan börskrascher och krig. När det stora arvet från byns patriark ska delas ut är det många som vill ha sin del av kakan och i sann operettanda skyr byborna inga som helst medel.

Läs mer...


Boka biljett