Trelleborgs Musikkår & Trelleborgs Storband med Joachim Bäckström

Trelleborgs Musikkår & Trelleborgs Storband med Joachim Bäckström


Arena/Plats: Ystads Teater

Konsertens gästartist Joachim Bäckström, Tenor

Joachim Bäckström kommer också från Trelleborg och har redan sen debuten i januari 2010 som Don José på Operan i Köpenhamn, hunnit med en hel del inom operans värld. Hoffmann i Hoffmanns äventyr vid Musiktheater im Revier, Don José i Carmen på GöteborgsOperan och Det Kongelige Teater i Köpenhamn , Hertigen i Rigoletto vid NorrlandsOperan, följt av Tamino i Trollflöjten vid Operan i Genève och rollen som Laertes i Thomas Hamlet vid GöteborgsOperan, Tamino vid Operan i Köpenhamn, Finlands Nationalopera i Helsingfors, på Malmö Opera och på Opera Østfold i Norge. Han har sjungit Atis i Joseph Martin Krauss Proserpin i Potsdam Sanssouci och hans många roller vid Malmö Opera innefattar Tamino, des Grieux i Massenets Manon, Rodolfo i La Bohème och Romeo i Gounods Romeo och Julia, Pinkerton i Madame Butterfly, Steva i Jenufa och Cavaradossi i Tosca i en kammarversion på turné i södra Sverige m.fl. Denna säsong har Joachim inlett på Metropolitan Opera där han varit cover för rollen som Tamino. Under våren har Joachim framträtt som Den falske Dmitrij i Boris Godunov och Theseus i Monster in the Maze på GöteborgsOperan vilket följs av Don José i Carmen vid Wuppertaler Bühnen. Kommande säsong sjunger Joachim Erik i Den flygande holländaren på Finlands Nationalopera och Turiddu i Cavalleria Rusticana på Göteborgs Operan.

Joachim Bäckström medverkade i årets tv sända Trettondagskonserter från Berwaldhallen, tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Ville Matvejeff.

Joachim Bäckström har mottagit en rad stipendier såsom Birgit Nilsson, Christina Nilsson, Jussi Björling Society, Oscar Crawford, Odd Fellow och Idella Foundation.

Nu skall han ta sig an storband och musikkår, en spännande kombination.


Boka biljett

Mat & dryck

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!

Här bokar du enkelt bord, mat & dryck i Teatercaféet!

Gäller endast till caféet.