Opera i midvintertid

Opera i midvintertid

16 december 2018 kl 16.00 – När julens klassiska konsert lyfts till oanade höjder! Operafabriken presenterar en kavalkad av glödande operarior, stämningsfulla julsånger, smäktande pianotoner och röster som inte lämnar någon oberörd!


Arena/Plats: Ystads Teater

När julens klassiska konsert lyfts till oanade höjder!

Operafabriken presenterar en kavalkad av glödande operarior, stämningsfulla julsånger, smäktande pianotoner och röster som inte lämnar någon oberörd! Upplev en stämningsfull nordisk galakonsert med både gamla och nya favoriter. Från Winterstürme till O helga natt, till Casta diva, Jerusalem och Ave Maria, inleder vi juletidens fröjder med en härlig dos underbar musik!

Lämna vintermörktet bakom dig och stig in i en värld full av frid, värme och skönhet. Låt musiken omfamna dig och lyfta dig på sina vingar och upplev julens sanna magi!

MEDVERKANDE

Med oss har vi danske hovsångaren Stig Fogh Andersen, internationellt känd tenor som firat succér med sina tolkningar ur den Wagnerianska repertoaren, i roller som Siegfried i Nibelungens ring samt titelrollerna i Parsifal, Lohengrin och Tannhäuser. Han har även sjungit Herodes i Salome, titelrollen i Peter Grimes, Canio i I pagliacci och många flera. Stig har stått på scener som Metropolitan Opera, Covent Garden, Paris Opéra-Bastille och andra välbekanta operahus runt om i världen.

Ett glatt återseende är även barytonen Bengt Krantz, som under sin 40-års långa karriär kreerat över 100 roller, som titelrollerna i Falstaff och Macbeth, Swedenborg i Hemligheter, Amonasro i Aida, Rance i La Fanciulla del West, Giorgio Germont i La Traviata, Scarpia i Tosca, Iago i Otello, Barnaba i La Gioconda och många fler, och som sjungit både på nationella och internationella scener som exempelvis Kungliga Operan, Folkoperan, Norrlandsoperan, Malmö Opera, Opera Royal du Cheateau de Versailles, Opera Hedeland, Leith Theater i Edinburgh, Landestheater i Linz samt flera andra.

Leena Malkki, Operafabrikens drivande kraft, är sopranen som banat sig väg i den svenska operavärlden med sina tolkningar av roller som Desdemona i Otello, titelrollen i La Gioconda, Vitellia i La clemenza di Tito, Elisabetta i Maria Stuarda, titelrollen i Norma och några flera. Hon är även ofta verksam i konsertsammanhang och brinner för att presentera storslagna operaupplevelser med kvalitet och innehåll!

Vi har även äran att presentera den begåvade unga mezzosopranen Johanna Fiskaali, som just nu studerar vid Musikhögskolan i Malmö och som tidigare sjungit som solist i exempelvis Bachs Juloratorium och Johannespassionen, Pergolesis Stabat Mater och Mozarts Requiem. I år har Johanna sjungit med stor bravur rollen som Clotilde i Operafabrikens uppsättning av Bellinis Norma. En lovande talang som bara måste upplevas!

De fyra operasolisterna ackompanjeras av skickliga konsertpianisten Ilpha Kozhabekova, som varit verksam på exempelvis Den Konglige Opera i Köpenhamn och Malmö Opera. I hennes program kan man ofta urskönja en modern tolkning av den klassiska musiken, med känsla, virtuositet och passion.

RECENSION AV OPERAFABRIKENS KONSERT

”Vinterkonsert med operabravur! Riktigt stämningsfullt blev det när fyra sångstjärnor framträdde inför en välfylld teaterparkett med en varierad blandning av klassiska operaarior och traditionella julsånger” (Kristianstadbladet / Ystads Allehanda)

RECENSIONER AV MEDVERKANDE

”Leena Malkki sjunger titelpartiet som hon bemästrar imponerande med klara spintokvaliteter och stor spännvidd i sin sopran, som i mellanläget har tät, vacker klang.”

(Tidskriften Opera)

”Bengt Krantz dundrande succé får definitivt inte undanhållas läsarna: ingenstans på jordens rund lär man uppleva maken till rolltolkning. Med sin tordönsstämma – den mäktigaste sedan Joel Berglunds dagar – får han publiken att äta ur handen på sig.”

(Svenska Dagbladet)

"Pianisten Ilpha Kozhabekova gav upphov till be- och förundran över sin kapacitet. Här fanns den prydligaste och mest tveklösa fingerfärdighet och temperaments­fullt bett i exekutionen" (Sydsvenskan)

ARRANGÖR

Operafabriken


Boka biljett

Mat & dryck

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten!

Här bokar du enkelt bord, mat & dryck i Teatercaféet!

Gäller endast till caféet.