Pernilla Andersson – Vintersånger från Garbo

Pernilla Andersson – Vintersånger från Garbo

12 dec 19:00 >> Pernilla Andersson åker på julturné och spelar hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik. Allt stilfullt framfört tillsammans med fullt band på ett fåtal utvalda scener.


Arena/Plats: Ystads Teater

Pernilla Andersson på stämningsfull julturné med ​”Vintersånger från Garbo”

Pernilla Andersson åker på julturné och spelar hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik. Allt stilfullt framfört tillsammans med fullt band på ett fåtal utvalda scener.
Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson 2017 för att göra ett julalbum. Förra året tog hon med sig hyllade skivan ”Vintersånger från Garbo” och nysläppta singeln ”Det fryser på Norrmälarstrand igen” på turné. Och turnén blev en stor succé. Och i år är det dags igen.

– ”Det fryser på Norrmälarstrand igen" är en sång om att trots svårigheter se framåt med tillförsikt. ”Vi höjer våra glas på Pelikan, för det nya som kommer och för dom som vi förlorar, för alla vi har älskat och förrått, för vägen vi valde och för att vi ville nåt” sammanfattar i princip hela sången, berättar Pernilla Andersson.
– Jag och mitt band ser så mycket fram emot att åter få åka ut på turné och göra ett fåtal verkligt speciella julkonserter, få fram en fin stämning utan för mycket cellofan och julglätteri. Förutom ”Vintersånger från Garbo” har jag valt ut några av min uppväxts julpärlor som jag också berättar historier om. Konserten berör allt ifrån sorgen i att förlora någon till historien om när hela köksbordet började brinna då 80-talets hetaste ”it”-pryl, fonduegrytan, skulle invigas en nyårsafton för länge sedan, säger Pernilla Andersson.

Med på turnén är Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor).

Sagt om ”Vintersånger från Garbo”:
Aftonbladet: ++++
GP: ++++
Uppsala Nya Tidning: ++++
Kristianstadsbladet: ++++
Västerbottens-kuriren: ++++
Pernilla Andersson sjunger förkrossande om julen. – Aftonbladet
Pernilla Anderssons julskiva är ambitiös, varierad och distinkt. – GP

Med på turnén är Fredrik Rönnkvist (gitarr), Jerker Odelholm (bas) och Mikael Häggström (trummor).

Övrigt om Pernilla Andersson
Artisten, producenten och låtskrivaren Pernilla Anderssons släppte i våras en ny singel som väcker glädje och good vibes! Målet var att skriva en pick-me-up-sång, en glad sång som kan lyfta människor och detta resulterade i den nya singeln ”Låt Det Gå (långfinger upp)”.
Pernilla Andersson har alltid haft ett stort engagemang i samhällsfrågor. Det var i början av 2019 när Pernilla Andersson hittade sin pappa bortglömd av vården som hon tog initiativet att starta stiftelsen; ”Pernilla Andersson Dregen Stiftelsen” (padstiftelsen) som verkar för att skapa opinion kring äldrevårdsfrågorna och som lyfte rörelsen #Vårdupproret i början av 2019.
Pernilla är också med och finansierar mentorsutbildningen på Kungliga Musikhögskolan och verkar som en av nio framträdande personer med stor erfarenhet från arbetslivet och ger studenterna verktyg kring jämlikhet och jämställdhet.
”Har kämpat på ganska mycket med privata grejer under året och också förstått i min roll som mentor för några unga tjejer att de verkligen kämpar på med den här jädra perfektionen, leveransen av dundermänniskan. Skit i det, gör vad du vill, skaffa modet och civilkuraget att bli den du själv vill”, säger Pernilla Andersson.

Det är detta budskap som Pernilla vill lyfta fram i den nya singeln; att sluta bry sig så mycket om vad andra tycker och att istället vara stolt över sig själv.
”Vad ska du ha din skönhet till om du aldrig kan se den själv?”, fortsätter Pernilla.

Singeln ”Låt Det Gå (långfinger upp)” är skriven, inspelad, mixad & producerad av Pernilla Andersson i Shoebox Studios. Den föregås av det kommande albumet ”Soho Grand” som Pernilla Andersson skriver och producerar själv i New York. Albumet är planerat att släppas till hösten.

Pernilla Andersson född i Stockholm, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad. Tillsammans med Lars Nylin och Niclas Green har Pernilla startat skivbolagsetiketten Sheriff Records som bland annat gett ut Titiyo, Svante Thuresson och Staffan Hellstrand. Som producent utmärkte sig Pernilla genom att 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett majorbolag då hon producerade Svante Thuressons album "Nya Kickar". År 2013 tilldelades Pernilla Sir George Martin Music Award som utdelades personligen av Sir George Martin.

Studioalbum
1999 My Journey
2000 All Smiles
2004 Cradlehouse
2007 Baby Blue
2008 Gör dig till hund
2009 Ashbury Apples
2010 Ö
2012 Det är en spricka i allt, det är så ljuset kommer in
2016 Tigrinnan
2017 Vintersånger från Garbo


Boka biljett

Mat & dryck

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!

Här bokar du enkelt bord, mat & dryck i Teatercaféet!

Gäller endast till caféet.