Verdi, Wagner, Widqvist

Verdi, Wagner, Widqvist

24 februari kl 15.00 – Välkommen till en konsert med en unik orkester!


Arena/Plats: Ystads Teater

Välkommen till en konsert med en unik orkester! Torgny Hanson Wind Orchestra är en symfonisk blåsorkester som hämtar sina medlemmar från hela landet, och även från andra länder. 

Orkestern leds av förre försvarsmusikinspektören Torgny Hanson, född i Ystad och uppväxt i Malmö. Bland medlemmarna finns musiker från de stora institutionsorkestrarna och militärmusikkårerna, frilansmusiker, musiklärare, musikstudenter och hängivna amatörer.

Våren 2019 gästar THWO Ystad, och vid denna konsert ägnar vi oss åt tonsättare på V och W. Giganterna Verdi och Wagner bidrar med pärlor ur operans värld, och marschkungen Widqvist (han med Under blågul fana) med taktfast elegans. Från Ralph Vaughan-Williams får vi folkmusikinspiration, och filmmusikgeniet John Williams illustrerar både jubel och lidande. Stor konst i litet format får vi också av ytterligare V- och W-tonsättare.

För första gången har vi en gästsolist, och det är ingen mindre än violinisten Milos Kalla, tidigare en av Malmö Symfoniorkesters konsertmästare. Tillsammans med oss spelar han temat ur filmen Schindler’s List.

Finstämt och pampigt, lyriskt och rytmiskt, och allt med den humor, virtuositet och känsla som utmärker vår orkester. Varmt välkommen!


Boka biljett

Mat & dryck

Börja din teaterupplevelse mätt och belåten - eller förboka fika till pausen!

Här bokar du enkelt bord, mat & dryck i Teatercaféet!

Gäller endast till caféet.