Lärcentrum

Lärcentrum finns i Vuxenutbildningen Ystads lokaler och erbjuder stöd och service till dig som studerar på distans.

Lärcentrum

För dig som studerar på distans erbjuder lärcentrum studiehandledning, specialpedagogiskt stöd samt viss service. Du kan bland annat låna dator på plats, skriva ut, kopiera eller sitta och studera i lugn och ro. Lärcentrum erbjuder även extra stöd i matematik. Lärcentrum finns i Vuxenutbildningen Ystads lokaler. Du kan läsa mer om studiehandledning, specialpedagogiskt stöd och stöd i matematik nedan.

Studiehandledning 

För att du ska få de bästa förutsättningarna och nå så bra reslutat som möjligt erbjuder lärcentrum studiehandledning där du kan få pedagogiskt stöd. Vår studiehandledare kan till exempel hjälpa till med tips och råd om hur du kan planera och strukturera dina studier, studieteknik, hjälp med Hermods plattform Novo eller annat som rör dina distansstudier.

På grund av stängda lokaler för att minska smittspridningen av coronaviruset behöver du tillsvidare boka tid för besök i lärcentrum. För att boka tid för besök i lärcentrum kontakta Lisa Rosèn, studiehandledare i lärcentrum. 

Mejl: lisa.rosen@edu.ystad.se

Mobilnummer: 0730-490548

Specialpedagogiskt stöd

Du som läser på distans har tillgång till specialpedagogiskt stöd hos lärcentrum. Du kan få hjälp med inläst läromedel samt stöd i i dina studier utifrån dina behov och förutsättningar. Vår specialpedagog kan även råda kring stöd och anpassningar i undervisningen och samarbetar så väl med Hermods som med vår studiehandledare.

På grund av stängda lokaler för att minska smittspridningen av coronaviruset behöver du tillsvidare boka tid för besök hos specialpedagog. För att boka tid för besök eller om du har frågor och vill komma i kontakt med lärcentrums specialpdagog kontakta Peter Månsson.

Specialpedagog Peter Månsson, peter.mansson@edu.ystad.se, 0701-410817.

Handledning inom vård- och omsorgsutbildningen 

Lärcentrum erbjuder dig som studerar vård- och omsorgsutbildningen på distans via Hermods studiehandledning i dina kurser. För att boka handledning inom vård- och omsorgsutbildningen kontaktar du anna-karin.bengtsson@edu.ystad.se

Stöd i dina matematikstudier

För dig som läser matematik på distans och behöver extra stöd erbjuds en orienteringskurs där du får handledning och stöd i dina matematikstudier. Kursen ges på plats hos Vuxenutbildningen Ystad. 

Ta del av kursbeskrivning för vår orienteringskurs: Stöd och handledning i matematik på gymnasial nivå.


Kontakta studie- och yrkesvägledare om du är intresserad av denna orienteringskurs:

Studie- och yrkesvägledare för dig som bor i Ystad kommun

Fransisca Isaksson, fransisca.isaksson@ystad.se, 0709-917082

Ingela Holst Hägerhult, ingela.hagerhult@ystad.se, 0709-477551

Studie- och yrksvägledare för dig som bor i Tomelilla kommun

Malin Fogelberg, malin.fogelberg@tomelilla.se, 0417-183 41

 

 

 

 

 

Publicerad 2020-01-20, Uppdaterad 2020-11-20

Kontakta Lärcentrum

Mejla lärcentrum:

larcentrum@ystad.se

Sms:a eller ring lärcentrum:

0730-490548

 

Covid-19

Smittspridningen av covid-19 ökar i Skåne och Folkhälsomyndigheten har tagit beslut tillsammans med Region Skåne att skärpa allmänna råd i Skåne. Skärpta råd i Skåne gäller tills 13 december men kan förlängas. Vuxenutbildningen Ystad har utifrån detta tagit beslut att gå över från närundervisning till distansundervisning i alla kurser och utbildningar. Beslutet gäller fram till den 10 januari 2021. Du som vill sitta och studera i lärcentrum eller behöver studiehandledning eller träffa specialpedagog behöver under denna tid boka tid. Du hittar alla kontaktuppgifter här på lärcentrums hemsida!