Länktips

Här har vi samlat tips på olika länkar dit du kan vända dig för att få stöd och hjälp.

 

Sjukvårdsupplysningen 1177
Om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver råd av en sjuksköterska ring sjukvårdsupplysningen 1177. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt. Vid akuta fall ring alltid 112.
Telefon: 1177

Sjukvårdsupplysningen 1177 om diagnoser och besvär
Man kan drabbas av många olika slags problem som påverkar ens liv, hälsa och skola. Här presenteras några vanliga diagnoser och tillstånd. Det är bra att skaffa sig mer kunskap för att förstå sig själv, sitt problem och var man kan söka hjälp.
Telefon: 1177

Barnens rätt i samhället (BRIS)
Till BRIS  kan alla under 18 år skriva eller ringa och prata med en vuxen. Inget problem är för stort eller för litet. BRIS betalar samtalet och det syns inte heller på telefonräkningen att man har ringt.
Telefon: 116 111

Barnombudsmannen
Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter och intressen.

Koll på soc
Du har rätt att må bra. Som barn och unga har du rätt till någon som tar hand om dig. På sidan Koll på soc kan du bland annat få veta hur det ska vara hemma och vad du kan göra om du inte har det så. 

Barn- och ungdomslinjen på Inspektionen för vård och omsorg (IVO)
Barn och unga inom vård och omsorg kan vända sig till Ivos Barn- och ungdomslinje för att ställa frågor om sina rättigheter och berätta om det som inte fungerar bra i socialtjänsten eller i hälso- och sjukvården.

Barn och unga kan ringa, mejla eller chatta anonymt med oss.

 

Jourhavande kompis (Röda Korset)
Jourhavande kompis är en verksamhet inom Röda Korsets Ungdomsförbund. Personer under 25 år kan chatta om vad som helst, det kan handla om kärlek, mobbing, ensamhet eller familjesituationen.

Kuling.nu
Mötesplats för dig som har en förälder med psykisk sjukdom. Här finns chatt, forum och information.

Maskrosbarn
Stödjer unga som lever eller har levt i familjer där det förekommer missbruk eller psykisk ohälsa. Maskrosbarn startades av två tjejer som själva har erfarenheter av förälder med missbruk och/eller psykisk sjukdom.

UMO – ungdomsmottagningen på nätet
UMO är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. Här kan du hitta information om allt som kan vara intressant för dig som är ung; sex, hälsa, droger, relationer, självskadebeteende, ätstörningar och mycket annat.

RFSL Ungdom
RFSL Ungdom är ungdomsförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.

Tjejzonen
Tjejzonen arbetar med att förebygga psykisk ohälsa hos flickor mellan 12 -25 år genom enskilda stödsamtal via våra chattar.

Ungdom.se, för dig som är ung och vill förändra världen
En av Sveriges största webbplatser för ungdomar. Här kan du prata med andra ungdomar i deras forum, läsa artiklar och intervjuer, ställa frågor till deras stödpanel om allt möjligt m.m.

Publicerad 2022-09-04, Uppdaterad 2024-06-22

Kontakt

Social Omsorg
Öppenvårdsenheten

Kultur o utbildning
Barn- och elevhälsan

En väg in/BUP
Tel: 020-51 20 20
mån-fre: 8.00-16.30

BUP akutmottagning
utanför telefontid ovan
Tel: 040-33 17 11