Babysimskola

Höstens babysimskola är fullbokad! Ny kurs startar till våren 2020, platserna släpps i december.

Babysimskola

Hösten 2019

Datum och tider

Höstens babysimskola startar fredag 6/9 och pågår i 10 veckor till fredag 22/11 (uppehåll två fredagar mitt i kursen pga simtävlingar, 20/9 och 18/10). Det finns två klockslag att välja på:

 • Kl. 12.00-12.30

 • Kl. 12.40-13.10

 

Ålder

Babysimskolan inriktas endast till nybörjare. Barnet ska vara 3-12 månader gammal (minst 3 månader gammal och läkt navel vid första tillfället). Varje grupp består av 12 barn plus maximalt två badande vuxna per barn.

 

Boka och betala

Platserna släpps torsdag 1/8 kl. 12.00. Priset är 1000 kr för 10 gånger och då ingår endast tiden under babysimskolan. Bokning och betalning görs direkt via en anmälningssida, klicka på länken längst ner.

De 12 platserna plockas bort för varje fullbordad bokning med betalning som sker, så det är först till kvarn som gäller. På anmälningssidan måste man börja med att skapa ett kundkonto, men detta är förstås gratis. Skriv ut bokningsbekräftelsen som mailas till angiven adress och visa upp den vid kursens första tillfälle.

Vid problem inne på bokningssidan hänvisar vi till kundservice under flikarna längst upp på sidan!

 

Information inför första tillfället

 • Vid uppvisande av bokningsbekräftelse i receptionen vid första tillfället får familjen ett armband som fungerar som passage i grindarna, lås till skåpet och passage in till Multibassängen.

 • Armbandet börjar fungera i grindarna 30 minuter innan lektionen startar.

 • De två instruktörerna jobbar enligt ett rullande 3-veckorsschema och kan variera från vecka till vecka.

 • Barnet ska använda blöjbadbyxor eller badblöja som sluter tätt kring både midja och ben. Det finns badblöjor (20 kr) och blöjbadbyxor (140 kr) att köpa i receptionen.

 • De vuxna som ska bada måste duscha och tvätta hela kroppen innan bad, men barnet behöver inte duscha eftersom små barn lätt kan bli nerkylda.

 • Tänk på att ha en varm handduk till barnet som täcker hela kroppen.

 • Efter badet ska blöjbadbyxor/badblöja tas av direkt för att förhindra nerkylning.

 • Babysimskolan är helt och hållet på barnets villkor, anpassa deltagandet efter barnets sinnesstämning. Försök se till att barnet har sovit och ätit innan lektionen för att få bäst förutsättningar till en mysig stund. Stressa inte till lektionen, detta påverkar barnet på ett negativt sätt. Ta det lugnt och kom till lektionen när ni är färdiga.

 • Babysimskola skapar samvaro mellan förälder och barn, ger vattenvana, skapar respekt för vatten och gör familjen trygg tillsammans i vatten.

 

Varmt välkommen till Ystad Arenas babysimskola!

Publicerad 2017-02-21, Uppdaterad 2019-08-21

Kontakt

Ystad Arena Bad

Fridhemsgatan 27
271 45 Ystad

 

Reception
ystadarena.bad@ystad.se
0411-57 73 37

 

Johan Hägg
Verksamhetschef
Ystad Arena och idrottsanläggningar
johan.hagg@ystad.se
0411-57 73 10

Borttappade saker

Avvikande öppettider och information

Från och med 9 september höjs åldersgränsen för barn som badar utan medföljande vuxen till 12 år.

Ystad Arena Bad stängt pga simtävling 19-20 oktober