Stora ateljén – eget skapande och programverksamhet

Stora ateljén är alltid öppen så att du kan komma och skapa själv under museets öppettider. Det finns papper, kritor, pennor, sax och klister. Under sportlovet pågår även en utställning i ateljén med konstverk skapade av över 300 elever i årskurs 3. Kom och bli inspirerad av utställningen ”Svansjön och den annorlunda ankungen” som handlar om den stora längtan att få höra till, precis som du är.

Det kostar ingenting att besöka Stora ateljén, övriga utställningar har inträde, läs mer på hemsidan. Konstmuseet har även ett café där du kan köpa kaffe, kakor och festis. Välkommen ensam, med en kompis, eller med hela familjen! 

Sportlov på Ystads konstmuseum

Lördag 17 februari kl. 12—16
Vernissage för ”Svansjön och den annorlunda ankungen”

Kom och se konstverk skapade av elever i årskurs 3. Över 300 elever har samtalat och skapat kring identitet och den stora önskan att få höra till, precis som du är. Konstnären Jasmine Cederqvist och konstpedagogen Madelene Oldeman som hållit i projektet finns på plats. Utställningen är i Stora ateljén och det finns möjlighet att teckna, klippa och skapa själv i olika material under vernissagedagen.

 

Fredag 23 februari kl. 12.30—13.00
Familjevisning

Vi ser på utställningen ”Svansjön och den annorlunda ankungen” som består av konstverk skapade av över 300 elever i årskurs 3 och utställningen ”JAG ÅNGRAR ALLT! (Leif Eriksson 1939—2019)” som visas på museets tredje våning. Efter visningen kan du skapa själv i Stora ateljén.

Det kostar ingenting att komma på familjevisningen eller att greja i Stora ateljén. Konstmuseet har även ett café där du kan köpa kaffe, kakor och festis. Välkommen ensam, med en kompis, eller hela familjen!  

Från 5 år.

 

Publicerad 2023-11-30, Uppdaterad 2024-02-06