Framtidsmässan

Framtidsmässan 10 oktober i Ystad Arena är en möjlighet för arbetsgivare att inspirera ungdomar till att bli intresserade av branscher i behov av kompetens

Vill ditt företag vara representerade på Framtidsmässan den 10 oktober?

Framtidsmässan är ett provapå-koncept där vi kombinerar gymnasie- och yrkesmässa. En ny arena i sydöstra Skåne för samverkan mellan arbetsliv och utbildning.

På ett nytt, intresseväckande sätt kommuniceras framtidsyrken till elever som står inför studie- och yrkesval. På så vis kan vi få fler att bli intresserade av de branscher som har störst behov av att anställa. 

Framtidsmässan är ett sätt att hjälpa näringslivet nå ut och visa upp sig för framtida medarbetare genom att inspirera, motivera och väcka intresse. Mässan skapar även goda förutsättningar för väl genomtänka studie- och yrkesval genom en ökad valkompetens, vilket minskar risken för omval och avhopp på gymnasiet.   

Mässan kommer besökas av ca 2000 grundskoleelever från Ystad, Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Skurup. Alla gymnasieskolor i dessa kommuner kommer erbjudas att vara utställare. Det innebär en fördjupning av den tidigare Gymnasiemässan och bidrar till en tydlig röd tråd mellan yrken och utbildningar.

Är du som arbetsgivare intresserad av att delta på Framtidsmässan? Välkommen att kontakta jenny.randowo@ystad.se

Framtidsmässan_Ystad

Publicerad 2023-05-04, Uppdaterad 2023-05-08