Till vårdnadshavare för ungdomar folkbokförda i Ystads kommun som idag åker eller som planerade att åka med Skånetrafikens linje 308 ( Blivande åk 7-9 elever)

Publicerad: 2019-05-07 12:26

Skånetrafiken har valt att lägga ner linje 308 (from höstterminen 2019) som går från Skurup via Sjörup, Snårestad, Marsvinsholm till Ystad. Det är kommunens ansvar att se till att grundskolans eleverna kommer till skolan och de kan fortsätta att åka med befintliga linjer i Skånetrafikens regi eller så måste vårdnadshavare ansöka om det som kallas Y-tur, en busslinje i kommunens regi. Den går endast en gång på morgonen och en gång på eftermiddagen och ni kan endast välja ett av alternativen. Samtliga turlistor kommer publiceras på hemsidan senast en vecka innan skolstart.

Ni som väljer att få/fortsätta med jojokort behöver inte göra något utan korten delas ut på respektive skola någon dag in på terminen ht-19.

Ni som väljer att åka med Y-turen behöver skicka in en ansökan så fort som möjligt så att vi kan planera hur turen ska se ut och hur många ungdomar det berör. Gå in på länken Ansökan

Kommentarer