Piano

Louise Piano

Piano

Piano är ett populärt instrument som kan användas på olika sätt. Man kan ackompanjera sin egen sång eller andra instrument, spela i en liten ensemble, i en stor orkester eller spela solostycken.

Det finns många olika sorters tangentinstrument. Några av dem är orgel, olika sorters synthar och elpianon. Det finns också akustiska pianon och flyglar där ljudet faktiskt kommer från strängar och hammare som sitter inuti. På Kulturskolan lär vi oss framför allt tekniken för det akustiska pianot och på lektionerna spelar du på en flygel.

Som nybörjare får du lära dig att spela enkla melodier och ackord, där även notspel ingår. Detta kan leda till mer avancerat solospel. Som elev har du stor möjlighet att påverka lektionerna, men vi försöker alltid sträva efter en så stor bredd som möjligt i början. När du kommit en bit kan du även få spela med andra instrument eller med andra pianister.

Det är viktigt att du har tillgång till ett piano med minst en pedal där du kan öva mellan lektionerna. Akustiskt piano eller flygel brukar vara det bästa, men även ett elektriskt piano med så naturlig pianokänsla som möjligt går bra!

Piano kan du börja spela från att du är 6 år.

 

 

 

Publicerad 2011-08-29, Uppdaterad 2020-05-27

Kontakt

Gith Vikström
Kulturskolan Expedition
0411-57 75 40

Adress:
Björnstjernegatan 10
271 80 Ystad

På telefon nås vi lättast mån-tors kl. 10.00 - 11.30. Ingen besökstid, endast bokade besök. Kulturskolans expedition är stängd på fredagar.