Sång & kör

 

Sång & Kör

Sång

Sång kan du börja på från åk 4 och vi vill gärna att du samtidigt går i en av våra körer eller sånggrupper. Då får du en bra grundträning med rösten och samspel med andra. Ingår man i en kör eller sånggrupp ges också fler möjligheter att få uppträda vilket skapar en bra scenvana.

Här får du lära dig grunderna till en god sångteknik i alla möjliga stilar. Du får arbeta med andning, kroppshållning och övningar som stärker din rytm och tonkänsla blandat med att sjunga de sånger vi väljer tillsammans som passar just dig. Du får även möjlighet att sjunga i mikrofon och vara med på olika konserter.

Klassisk Sång

Kanske vill du lära dig hur man sjunger opera eller använder rösten med klassisk sångteknik? Då kan du välja sång med klassisk inriktning.Skriv gärna ”klassisk sång” på anmälan via minasidor.ystad.se

Sånggrupp

Vi har två sånggrupper som i första hand är för de med mer vana av körsång och/ eller de som redan går på individuell sång; Bluebirds från åk 9 och Skylark Singers för elever på gymnasiet.

Körer

Nightingales åk 6-8

Nightingales heter ungdomskören som riktar sig till dig i åk 6-8. Här får du lära dig att sjunga i flera stämmor. Repertoaren är blandad och bestäms mestadels tillsammans i gruppen.

Vildvittrorna åk 3-5

I barnkören Vildvittrorna börjar man sjunga i enkla stämmor både på engelska och svenska. Ibland gör vi även danssteg till låtarna.

 


Körerna:

Vildvittrorna åk 3-5: Torsdagar kl.15.50-16.20 i Stora Salen

Nightingales, åk 6-8: Måndagar kl.15.40-16.10 i Stora Salen

 

 

Publicerad 2014-08-21, Uppdaterad 2020-09-22

Kontakt

Gith Vikström
Kulturskolan Expedition
0411-57 75 40

Adress:
Björnstjernegatan 10
271 80 Ystad

På telefon nås vi lättast mån-tors kl. 10.00 - 11.30. Ingen besökstid, endast bokade besök. Kulturskolans expedition är stängd på fredagar.