Sång & kör

 

Sång & Kör

Sång

Sång kan du börja på från åk 4 och vi vill gärna att du samtidigt går i en av våra körer eller sånggrupper. Då får du en bra grundträning med rösten och samspel med andra. Ingår man i en kör eller sånggrupp ges också fler möjligheter att få uppträda vilket skapar en bra scenvana.

Här får du lära dig grunderna till en god sångteknik i alla möjliga stilar. Du får arbeta med andning, kroppshållning och övningar som stärker din rytm och tonkänsla blandat med att sjunga de sånger vi väljer tillsammans som passar just dig. Du får även möjlighet att sjunga i mikrofon och vara med på olika konserter.

Klassisk Sång

Kanske vill du lära dig hur man sjunger opera eller använder rösten med klassisk sångteknik? Då kan du välja sång med klassisk inriktning.Skriv gärna ”klassisk sång” på anmälan via minasidor.ystad.se

Körer

Barnkör & Rytmik åk 1-3

Barnkör & Rytmik passar dig som vill fortsätta att sjunga och spela rytminstrument tillsammans med andra barn. Här får man lära sig lättare notläsning och bl a sjunga i kanon. Sångerna är medryckande, roliga och vackra och vi rör oss gärna till musiken. Kanske blir det ett framträdande under året?

Vildvittrorna åk 4-6

I barnkören Vildvittrorna börjar man sjunga i enkla stämmor både på engelska och svenska. Tillsammans hittar vi ibland danssteg som passar musiken. Vildvittrorna brukar alltid uppträda flera gånger under året. Kanske händer det någon gång under detta läsår?

Nightingales åk 7-9

Nightingales heter ungdomskören som riktar sig till dig i åk 7-9. Här får du lära dig att sjunga i flera stämmor. Repertoaren är blandad och bestäms mestadels tillsammans i gruppen. Det händer att vi spelar in någon av våra låtar i vår studio. Då får man också lära sig att sjunga i mikrofon.

Körerna dag och tid:

Nightingales åk 7-9 Måndagar kl.16.15-16.55 i Stora salen

Vildvittrorna åk 4-6 Torsdagar kl.15.50-16.30 i Stora Salen

Barnkör & Rytmik åk 1-3 Torsdagar kl.17.00-17.30 i Torget, Vuxen utbildning

 

 

Publicerad 2014-08-21, Uppdaterad 2021-10-27

Kontakt

Gith Vikström
Kulturskolan Expedition
Kulturskolan@ystad.se
0411-57 75 40

Adress:Björnstjernegatan 10
271 80 Ystad

Karta

På telefon nås vi lättast mån-tors kl. 13.00-15.00. Ingen besökstid, endast bokade besök. Kulturskolans expedition är stängd på fredagar.

Marie Sandvik
Chef Kulturskolan
marie.sandvik@ystad.se

Anmälan

Anmälan till lediga platser på våra kurser sker via kurskatalogen i vårt nya system StudyAlong.

Kurskatalogen öppnar den 1 september. Då kommer det att finnas en länk till den här. 
För att boka en kursplats behöver du ett konto i StudyAlong. Om du inte redan har detta, så finns instruktioner här.

Läs mer om StudyAlong bland nyheterna på sidan På Gång.

Frånvaroanmälan

All frånvaro meddelas till din lärare direkt via elevens iRum i StudyAlong.
Vårdnadshavare kan även anmäla frånvaro via appen “StudyAlong”.

Följ oss på

Facebook & Instagram