Sång & kör

 

SÅNG & KÖR

Läsåret 2018/2019

 

Sång

Sång kan du börja på från åk 4 och vi vill gärna att du samtidigt går i en av våra körer eller sånggrupper. Då får du en bra grundträning med rösten och samspel med andra. Ingår man i en kör eller sånggrupp ges också fler möjligheter att få uppträda vilket skapar en bra scenvana.

Här får du lära dig grunderna till en god sångteknik i alla möjliga stilar. Du får arbeta med andning, kroppshållning och övningar som stärker din rytm och tonkänsla blandat med att sjunga de sånger vi väljer tillsammans som passar just dig. Du får även möjlighet att sjunga i mikrofon och vara med på olika konserter.

Klassisk Sång

Kanske vill du lära dig hur man sjunger opera eller annan klassisk musik? Då kan du välja sång med klassisk inriktning! Här får du lära dig allt om klassisk sångteknik. Klassisk sång kan du börja på från åk 8.

Sånggrupp

Vi har två sånggrupper som i första hand är för de med mer vana av körsång och/ eller de som redan går på individuell sång; Bluebirds för åk 8-9 och Skylark Singers för gymnasiet elever.

Nightingales åk 6-8
Nightingales heter ungdomskören som riktar sig till dig i åk 6-8. Här får du lära dig att sjunga i flera stämmor. Repertoaren är blandad och bestäms mestadels tillsammans i gruppen. Nightingales kommer att göra en del projekt tillsammans med Vildvittrorna under läsåret.

Vildvittrorna åk 3-5
I barnkören Vildvittrorna börjar man sjunga i enkla stämmor både på engelska och svenska. Ibland gör vi även danssteg till låtarna. Kören medverkar både i större och mindre konsertsammanhang under året! Detta läsår kommer t.ex Vildvittrorna och Nightingales att delta i Star For Life på Ystads Arena den 9 okt.

_____________________________________________________________________

 

Körerna:

  • Vildvittrorna åk 3-5: Torsdagar kl.15.50-16.40 i Stora Salen
  • Nightingales, åk 6-8: Onsdagar kl.15.40-16.25 i Gröna Rummet
  • Skylark Singers gymnasiet elever Måndag 16.45-17.35 Gröna Rummet

 

 

 

Publicerad 2014-08-21, Uppdaterad 2019-09-23