Stråk

Violin / fiol, altfiol, cello och kontrabas.

Stråk

Violin/fiol

Altfiol

Cello

Kontrabas

Spelar du något instrument inom stråk kommer du att lära dig spela massor med fina och roliga melodier i alla möjliga musikstilar såsom klassiskt, filmmusik, folkmusik, jazz, pop och rock. På Kulturskolan har du lektioner tillsammans med en av våra lärare och när du sedan kommit igång finns det möjlighet för dig att vara med i en grupp och spela med andra! 

Violin/fiol

Fiolen eller violinen är det minsta instrumentet och passar både som solo- och orkesterinstrument. Du kan även få hyra ett instrument på Kulturskolan som passar dig eftersom vi har instrument i alla storlekar. Från 6 år.

Tillbaka

 

Altfiol

Chris Altfiol

Altfiol kallas också för viola och ser ut som en lite större violin. Den har dock en annorlunda klang som är mycket mörkare och något mjukare än fiolens. Altfiolen är ett viktigt orkesterinstrument men man kan också så klart spela solo. Vill du spela ett ovanligt instrument som inte många andra kan så är violan perfekt för dig! Från 6 år

Tillbaka

 

Cello

Cello är ett stråkinstrument som är släkt med fiolen och passar både som soloinstrument och i orkester. Den är större än en fiol och man sitter och spelar. Du kan även få hyra ett instrument på Kulturskolan som passar dig eftersom vi har instrument i alla storlekar. Från 6 år.

Tillbaka

 

Kontrabas

Kontrabas är det största stråkinstrumentet. Man står upp och spelar eller sitter på en hög stol. På kontrabas spelar man ofta komp men det är också ett fint soloinstrument. Kontrabas finns i olika storlekar. Möjlighet att hyra ett instrument på Kulturskolan finns. Från 8 år.

Kontrabasen förekommer i de flesta musikstilar och kallas ibland för ”ståbas” i jazz- och rock.

Tillbaka

 

 

Publicerad 2013-09-18, Uppdaterad 2020-05-27

Kontakt

Gith Vikström
Kulturskolan Expedition
0411-57 75 40

Adress:
Björnstjernegatan 10
271 80 Ystad

På telefon nås vi lättast mån-tors kl. 10.00 - 11.30. Ingen besökstid, endast bokade besök. Kulturskolans expedition är stängd på fredagar.