Klostersommar

I sommar händer det mycket på och runt Klostret. Barnens egen vikingaby finns på klostret för alla som är nyfikna på hur vikingarna bodde och levde. Klostret har också workshops för de yngre. Vi erbjuder guidade promenader i klosterträdgårdarna och visningar av klostret.  Ni kan hälsa på vår tornväktare i Mariakyrkan eller besöka vårt systermuseum, Charlotte Berlin.

Vikingaliv "på riktigt"

Vikingar i vikingaskepp i lekutställning

Besök barnens egen vikingaby och lär er mer om vikingaliv genom lek, bokläsning eller en ta det lugnt i vårt sommarpedagogiska rum.

Mer information hittar ni under utställningar

Vill ni delta i våra vikingaworkshops eller ta en promenad genom vikiganbyn tillsammans med en äkta vikingaguide? Läs mer under sommarens program

Klostret är alltid gratis att besöka för de minsta!

 

Visningar av klostret

Taket i klosterkyrkan

Under sommaren guidar våra medarbetare er genom klosterhistorien. Se vårt program för visningstider. Ni behöver inte boka - bara komma i tid. Först till kvarn... Ingår i entrébiljetten.

Vill ni boka en egen visning så går det också bra. 

 

 

Vandra i klostrets trädgårdar

Klosterträdgård med borgmästerhuset i bakgrunden

Mitt i Ystad, runt klostermuseet, finns fem trädgårdar att besöka. Rosariet, kålträdgården, pionträdgården, apelgården och örtagården. Du kan själv vandra runt i de vackra trädgårdarna men klostret erbjuder även guidade turer i trädgårdarna i sommar. Se vårt program för vilka dagar som vår guide är på plats. Här kan du läsa mer om klosterträdgårdarna

Träffa stadens Tornväktare

Tornväktaren blåser i sin lur

Ystads tornväktare är ett levande kulturarv. Tornväktaren finns på riktigt och vaktar staden om kvällen. Varje kvart blåser väktaren i sin lur från tornet på Mariakyrkan. Du kan själv träffa tornväktaren klockan 19.45 utanför Mariakyrkan, under sommaren. Läs mer om tornväktaren här.

 

Besök Charlotte Berlin

Fotografi på Charlotte Berlin

Den högst originella fröken Charlotte Berlin bodde i ett  hus på Dammgatan 23 i Ystad. Hon levde mellan 1841 och 1916. Idag är hennes hem ett museum som du kan besöka. Museet har sommaröppet 17 juni till 1 september. Observera att det endast är förbokande visningar.

 

Publicerad 2024-06-01, Uppdaterad 2024-06-10