IMG_3971.jpg

Sustainalink

Genom vårt samarbete med den ideella organisationen Sustainalink har företag i Ystad, Simrishamn, Sjöbo och Tomelilla under 2024 möjlighet att kostnadsfritt få hjälp av universitetsstudenter för att påbörja eller vidareutveckla sitt miljö- och hållbarhetsarbete

Vill du få hjälp att lösa en hållbarhetsutmaning i ditt företag?

Studenter är nyfikna, drivna och påhittiga och kan hjälpa till att lösa utmaningar som ni står inför eller ta tag i något ni länge velat göra men kanske inte själv har tiden till. De kan t.ex. hjälpa till med frågor kring energi och klimatpåverkan, avfall, biologisk mångfald, CSR, Globala målen, ta fram förslag på hur ni kan minska er miljöpåverkan, göra korta omvärldsbevakningar, samla information och mycket, mycket mer.

Sedan Sustainalink startade har de hjälpt mer än 600 verksamheter så de är vana vid att forma projekt som är till nytta för företag samtidigt som de är spännande och utvecklande för studenterna. Projekten gör studenterna framför allt som en del av sin utbildning, som examensarbeten, grupparbeten inom ramen för olika kurser, praktikplatser alternativt som kortare ideella uppdrag vid sidan av studierna.

Om ni tycker det låter intressant är ni välkomna att kontakta Malin Planander på Sustainalink, malin@sustainalink.se alt 0732-75 04 29. Ni behöver inte ha några tydliga projektidéer innan utan Sustainalink tar ett förutsättningslöst möte och bollar tankar och idéer, så ser ni därefter om det är något projekt som ni vill gå vidare med. Mer information finns på Sustainalinks hemsida.

Bakgrund till satsningen

Inom konceptet FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer identifierar man som företagare olika områden för affärsutveckling. Ibland kan man tex behöva hjälp med att veta vilka satsningar som ger störst effekt, hur man kan synliggöra sin verksamhet på ett transperent sätt eller kanske undersöka om det finns efterfrågan av produkten eller tjänsten och dess mål och syfte.

För att underlätta för små och medelstora företag att lösa upp eventuella knutar så har kommunerna i sydöstra Skåne ingått ett samarbete med Sustainalink. Detta är tredje året som denna möjlighet ges och på ystadmodellens hemsida kan du läsa om företagare som varit med.

Publicerad 2023-11-22