YEAB_pengar_lampa.jpg

Dags för utbetalning av elstöd

Det börjar närma sig utbetalning av elstöd. Det första om 79 öre/kWh får du som är konsument och om du stod för elnätsavtalet 17 november 2022 på en eller flera anläggningar. Hur mycket du får beror på elförbrukningen på anläggningen under perioden 1 oktober 2021 till 30 september 2022. Detta kan du se på fakturan för september 2022 eller på Mina Sidor.

Har du anmält ditt konto?

Anmäl och kontrollera ditt bankkonto i Swedbanks kontoregister så kommer pengarna snabbast. Utbetalningarna inleds hos Försäkringskassan måndag 20 februari och pågår fram till den 7 mars. Det dröjer några bankdagar innan pengarna kommer in på kontot, men det tar längre tid om de inte hittar något konto för utbetalning. Du anmäler ditt konto här >>

 

YEAB_Ipad_Swedbank

Ystad Energis uppgift

Vi har fått i uppdrag att förse Försäkringskassan med förbrukningsunderlag för att de ska kunna genomföra korrekta utbetalningar. Har du frågor kring din förbrukning under perioden 1 oktober 2021 till 30 september 2022 hänvisar vi dig till Mina Sidor. Du ser bara förbrukningsstatistik för den period som du stått för elnätsavtalet. Har du inte tillgång till Mina Sidor kan du se den beräknade årsförbrukningen på fakturan för september 2022. 

Varning för bedragare!

Varken Försäkringskassan, banken, Svenska kraftnät eller någon annan kommer att kontakta dig för att be dig logga in någonstans eller lämna ut personliga koder i samband med utbetalningen av elstöd. Om någon söker upp dig på det sättet kan det handla om ett bedrägeriförsök. Avsluta därför sådana kontakter direkt. Har du äldre i din närhet, informera dem om detta.

Läs mer om elstödet på Försäkringskassans hemsida >>

 

 

Publicerad 2022-11-16, Uppdaterad 2023-03-24