Öppet Stadsnät

Hitta snabbt:

 

Vad har du lust att göra idag? Behöver du jobba hemifrån? Bedriver du studier över nätet och skall göra ett prov? Vill du skypa med bästa vännen eller vill du dela en pizza med familjen och sedan krypa upp i soffan och se en bra film tillsammans?

Öppet Stadsnät = fiber = supersnabbt bredband

Ett Öppet Stadsnät är ett bredbandsnät av fiber som är lokalt etablerat. Fibernät överför information via ljus istället för via elektriska signaler och ger därför en stabil hastighet upp till 1 000 Mbit/s med möjlighet till högre hastigheter i framtiden utan ingrepp i fastigheten. Hastigheten är alltid samma oavsett hur många som använder det. Genom att ansluta din bostad blir det mesta möjligt. Du får omedelbart tillgång till ett stort antal digitala tjänster som extremt snabbt bredband, billig telefoni och en massa tv-kanaler. 

Vad innebär ett Öppet Stadsnät?

Det är vi på Ystad Energi som bygger själva ledningarna och ansvarar för att det fungerar. Internet, tv och andra tjänster svarar andra operatörer för. Det ’öppna’ betyder att flera operatörer som t ex ComHem, Viasat och Bahnhof får leverera tjänster i nätet och på lika villkor. Konkurrensen mellan operatörerna gör att priserna kan pressas. Vilken tjänsteleverantör du vill ha väljer du själv.

Därför är Öppet Stadsnät toppen

Det är supersnabbt, tryggt och stabilt. Det innebär stor valfrihet för dig som konsument, du väljer de leverantörer, tjänster och priser som passar just dig. Det Öppna Stadsnätet är ett fiberoptiskt nät med näst intill obegränsad kapacitet. Du får tillgång till en framtidssäkrad teknik där alla hemma hos dig kan använda nätet samtidigt utan att hastigheten påverkas det minsta. 

Vem kan ansluta sig?

I Ystad bygger vi nu ut bredbandet i hela kommunen. Oavsett om du bor i centrala delarna eller ute på landsbygden har du möjlighet att ansöka om att ansluta din bostad. Med vårt Öppna Stadsnät kommer världen hem till dig. Det förenar nytta med nöje och gör din vardag så mycket lättare och roligare!

 

Publicerad 2018-05-21, Uppdaterad 2024-06-17

Beställ ÖSY

 

Beställ tjänster

 

Driftinfo