Fastighetsägare

Fiberinvesteringen handlar inte bara om snabbare internet och möjligheten att ladda hem filmer. Det handlar om hyresgästens valfrihet. Det innebär att du överlåter till hyresgästen att själv välja sina internettjänster - lika självklart som att var och en väljer sin egen morgontidning.

Vad kostar en fiberanslutning?

I de allra flesta fall är avgiften förutbestämd för anslutning av fastigheten. Du betalar bara denna avgift en gång, för själva anslutningen. Därefter betalar du enbart för de tjänster som du använder.

Fastighetsägare grundpris
• Gruppanslutnig till flerbostadshus: 25 000 kr + 1 000 kr/lgh - offert info.oppetstadsnat@ystad.se
• Prisexempel för 10 lägenheter: 35 000 kr

När kan jag anslutas?

Det är bra om fastighetsägaren utser en kontaktperson som ansvarar för kontakten med oss, men vi besöker gärna er också för att informera om vad det Öppna Stadsnätet innebär. Behöver ni tips och praktiska råd som rör installationen förmedlar vi gärna kontakten till specialister på området. Kontakta oss för offert och tidplan.

Läs mer och bläddra i foldern Vad händer när jag beställt Öppet Stadsnät?

Vad får jag för anslutningsavgiften?

Till dig som fastighetsägare gräver vi fram till en överlämningspunkt. Vi blåser fram fibern dit och driftsätter den. Du som fastighetsägare ansvarar därefter själv för fibernätet i fastigheten. Vi kan montera fiberterminalen och svetsa ditt fibernät som behövs i varje bostad mot en extra kostnad.

Publicerad 2020-05-21, Uppdaterad 2023-11-23

Beställ Öppet Stadsnät

 

Beställ tjänster

 

Driftinfo