Elhandel

Hitta snabbt:

 

Ystad Energi fortsätter att hålla igång Ystad! Vi är glada över att nu även kunna erbjuda egen el till nya och befintliga kunder. Leveranserna påbörjades 1 januari 2018 och säljs från Ystad upp till Varberg och Oskarshamn. Vi ser fram emot att få även dig som kund!

Högre elpris än normalt

De senaste tiden har elpriset i södra Sverige varit väldig högt. Det är många som just nu undrar varför elräkningen skjutit i höjden. Är det så att YstadElen höjer priserna för att kunna tjäna mer pengar? Självklart är det inte så. Elpriset påverkas av en rad faktorer så som nivåer i vattenmagasin, vind, tillgänglig kärnkraft, överföringskapacitet mellan norra och södra Sverige, priset på el i Europa, valuta m.fl. Just nu pekar alla dessa punkter på ett högt elpris. 

När det gäller fastprisavtal är det på grund av stora svängningar svårt att prissätta dessa. Därför kan vi i nuläget inte erbjuda detta. Så fort det är möjligt igen så har alla med rörliga elhandelsavtal möjlighet att teckna om till ett fastprisavtal hos oss, oavsett bindningstid. 

Med ett timprisavtal kan du i större utstäckning påverka ditt elpris

Konsumenternas Energimarknadsbyrå kan du också läsa mer om ämnet

Ystadbornas egen el

Vi har möjlighet att leverera el till kunder i södra Sverige. För oss är detta ytterligare ett steg i att investera lokalt och vi arbetar för en trivsam, trygg och grön miljö för våra invånare och företag. Köper du din el genom oss stannar pengarna dessutom i Ystad Kommun. Vinsten går alltså tillbaka till invånarna. Så var miljösmart du med, börja köp av din lokala leverantör - YstadElen är förnybar och framtagen specifikt för dig!

All el du köper från oss är 100% förnybar och kommer från sol, vind, vatten och biobränsle.

 

Publicerad 2018-05-07, Uppdaterad 2023-08-21

Beställ YstadElen

 

Priser YstadElen