YEAB_Elensdag_800x560px.jpg

Elens dag 23 januari

Tidigare år har vi firat värdet, vikten och nyttan av tillgången på el, i år är temat energieffektivisering. Detta är, som vi alla vet, ett högaktuellt ämne och extra viktigt nu efter att decembers höga elräkning chockat oss alla.

hELa Sverige hjälps åt!

Tillsammans med Energiföretagen - som står bakom Elens dag - vill vi gärna slå på stora trumman och lyfta fram hur bra den svenska elen är. Men på grund av den nuvarande energisituationen i Sverige och Europa är temat lite annorlunda än vanligt och själva firandet ligger vi lågt med. 

Det är viktigt att tänka på att vintern inte är slut och att vi sannolikt har ännu några tuffa månader framför oss. Därför vill vi, med hjälp av Energikontoren Sveriges nya broschyr, inspirera ännu mer till hur du kan mäta, täta, släcka och stänga hemma hos dig. Vi vet att många redan är insatta i hur man kan spara el, men ta dig gärna tiden att läsa. Du hittar den här, Spara energi hemma >>

Tillsammans sparar vi el i vinter - hELa Sverige hjälps åt!

Vill du veta mer? Håll utkik i våra sociala kanaler där vi löpande kommer fylla på med filmer och annat informationsmaterial från Energiföretagen.

3 måsten för att elpriserna i södra Sverige ska sjunka

  • Mer elproduktion i södra Sverige
  • Ökad överföring av el mellan norra och södra Sverige
  • Politik som uppmuntrar tilllångsiktiga investeringar och energieffektivitet

Vilket elavtal du har påverkar din elräkning

Men innan du ser över ditt elavtal behöver du få koll på de här två myterna:

Publicerad 2022-10-24, Uppdaterad 2023-01-16