Arbete och balans

Flexibelt arbetsliv

I Ystads kommun utgår all verksamhet utifrån de som vi är till för. Detta försöker vi kombinera med ett modernt arbetsliv genom möjlighet till flexibel arbetstid. 

Du har själv möjlighet att styra din arbetstid, givetvis med hänsyn till verksamhetens behov. Inom de administrativa jobben finns möjlighet till flextid. Inom den vissa vård- och omsorgsverksamheter använder vi istället önskescheman där du själv planerar dina arbetspass.

Har du ett jobb som inte kräver att du arbetar från en särskild plats? Med smarta verktyg, kreativt nytänkande och digitala lösningar finns möjligheten att arbeta när och varifrån du vill, givetvis med hänsyn till verksamhetens behov.

Balans i livet

I Ystads kommun är det viktigt att du som anställd har en balans i livet. Det handlar om såväl återhämtning, semester, friskvård och möjlighet till företagshälsovård. 

Generösa semestervillkor

Som medarbetare i Ystads kommun har du minst 25 semesterdagar. När du fyllt 40 får du 31 dagar. När du fyller 50 år får du 32 dagar, alltså drygt sex veckors semester. Som nyanställd har du dessutom rätt till semester redan under ditt första anställningsår.

Möjlighet till fler semesterdagar - byt ditt semesterdagstillägg mot extra ledighet

Om du har en semesteranställning hos oss har du möjlighet att, om verksamheten tillåter, inför varje nytt semesterår/kalenderår byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Om du är 39 år eller yngre får du 5 extra lediga dagar och är du över 40 år får du 6 extra dagar.

Friskvård

I Ystads kommun tycker vi att det är viktigt att du tar hand om dig och din hälsa! Syftet med friskvården är att utöka eller behålla kondition och styrka.
 
Som anställd i Ystads kommun får du ett unikt friskvårdserbjudande. Vi har tecknat avtal med olika friskvårdsleverantörer i Skåne där du som anställd kan träna två gånger i veckan, helt kostnadsfritt. 

Publicerad 2022-06-30, Uppdaterad 2023-08-14