Mer information om Ejdern

Inriktning

Ejderns särskilda boende har inriktning mot personer med en demenssjukdom. Vi ger omvårdnad och service dygnet runt. Vi arbetar utifrån de boendes behov och önskemål.

Boendemiljö

Boendet ligger på två plan med vardera 8 lägenheter och en stor balkong på varje plan. Lägenheterna är cirka 35 kvm, i alla lägenheter finns ett litet pentry samt toalett och dusch. Telefon och Tv-uttag finns i varje lägenhet. På båda plan finner du ett gemensamt kök och sällskapsrum.

Utemiljö

På respektive plan finns det en stor balkong. Där har vi skapat en stimulerande utemiljö med porlande vatten, växter med olika struktur, färger, former och dofter. Eftersom Ejdern ligger nära ankdammen och klostret finns det möjlighet att njuta av en härlig utemiljö.

Kost och måltider

From 22/1-18 får Ejdern maten från Bellevue, men vi tillagar frukost och kvällsmaten själv. Finns intresset kan man delta i bakningen, duka eller hjälpa till med disken. Måltiderna äts i hemlik miljö i det gemensamma köket eller om man vill, i sin lägenhet.

Aktivitet och rehabilitering

Det finns tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut som regelbundet kommer till Ejdern. Finns behovet av någon specifik träning, upprättas ett program och personalen handleds för att kunna hjälpa till vid träningen.

Kvalitetsarbete

På Ejdern utgår vi från individens önskemål att själva utforma sitt liv och sin vardag så långt det är möjligt. Vi arbetar därför med ankomstsamtal och kontaktmannaskap. Anhöriga är en viktig och nära samarbetspartner med oss. Det upprättas en individuell plan som följs upp vid behov eller en gång per halvår.

Majoriteten av personalen har undersköterskekompetens och erbjuds kontinuerligt fortbildning inom verksamhetsområdet. Vårt mål är att hela tiden se över våra rutiner och arbetsformer för att kunna bedriva en bra verksamhet.

Publicerad 2020-01-14, Uppdaterad 2022-04-13