Mer information om Löderupsgården

Inriktning

Löderupsgården är ett särskilt boende för äldre med 45 lägenheter fördelat på sex  enheter. 5 enheter är avsedda för personer med  demensdiagnos och 1 är avsedda för somatisk inriktining.

Boendemiljö 

Varje lägenhet har ett rum med toalett, dusch och pentry. I direkt anslutning till lägenheterna finns de gemensamma utrymmena. Här finns kök med matplats och sällskapsrum. På Löderupsgården finns det möjlighet att röra sig fritt, såväl inne i våra stora lokaler eller ute i vår vackra trädgård som är anlagd med gångar runt hela huset. Några lägenheter har egen uteplats.

Oberoende av årstiden är det på Löderupsgården alltid möjligt att få känna sandstrand mellan tårna och höra ljudet av havsbrus i vårt omtyckta "Solrum Österlen".

Kost och näring

Maten kommer från Löderupsgårdens restaurang som lagar god och näringsrik husmanskost. Du väljer själv om du vill äta din egen lägenhet, tillsammans med andra på enheten eller i restaurangen. Vi värnar om en lugn och trivsam måltidsmiljö.

Det är möjligt att låna restaurangmatsalen vid firande av födelsedagar eller annat. Det går även att beställa tårtor och dylikt. Personalen i restaurangen är behjälplig med att boka/ordna detta.

Aktiviteter och rehabilitering 

Det finns tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut som regelbundet kommer till våra enheter. De upprättar träningsprogram för dem som är i behov av detta och handleder personalen att tillsammans med brukaren fullfölja programmet.

Löderupsgården har även en terapiverksamhet "Terapania". Olika aktiviteter anordnas allt utifrån brukarnas behov och önskemål. Studiecirklar anordnas med olika utbud t.ex. mnnas till musik med mera. Under året anordnas kontinuerligt underhållning och fester för att uppmärksamma årets olika högtider.

Omvårdnad enligt Hälso- och Sjukvårdslagen 

Sjuksköterskor finns att tillgå dygnet runt. Löderupsgården har stationerade sjuksköterskor måndag till fredag 7.30-16.00. Övriga tider tillkallas sjuksköterska ute i hemsjukvården. En läkare är knuten till Löderupsgården och besöker brukarna efter tidsbeställning via sjuksköterskan.

Kvalitetsarbete

På Löderupsgården utgår vi från att brukaren ska få vara med och utforma sitt liv och sin vardag så långt det är möjligt. Vi arbetar med ankomstsamtal och kontaktmannaskap. Anhöriga är en viktig och nära samarbetspartner till oss. Vi upprättar en genomförandeplan tillsammans med respektive brukare.

Majoriteten av personalen har undersköterskekompetens och erbjuds kontinuerligt fortbildning inom verksamhetsområdet. Vårt mål är att hela tiden se över våra rutiner och arbetsformer för att kunna bedriva en bra verksamhet.

Publicerad 2020-04-10, Uppdaterad 2022-07-20

Broschyr om Löderupsgården