SH_Göken.jpg

Seniorernas Hus Göken

På Seniorernas Hus Göken pågår en mängd aktiviteter. Här spelas bl.a. bingo, canasta, priffe och bridge. Den aktive kan delta i stavgång, vara med på lättgympa, dansa eller vara med på qigong. Vill du sitta ner och prata över en kopp kaffe, rekommenderas någon av våra sociala aktiviteter. Seniorernas Hus Göken är också hemmaplan för tre biljardlag, Göken 1, Göken 2 och Hvita Briggen som alla deltar i Österlenserien. Utbudet av aktiviteter varierar över året, håll därför utkik efter aktuellt program. Varje månad arrangeras någon intressant föreläsning, underhållning eller något annat spännande. Några gånger om året anordnas fest med musikunderhållning, ibland tillsammas med Seniorernas Hus Löderupsgården. Du är alltid välkommen att bara slå dig ner och läsa tidningen, titta på TV eller ta fram ett spel eller pussel.

Vi finns i den gamla dagcentralens lokaler på Petrigatan 10. Till oss kan du ta dig med Stadsbuss 3, hållplats Petrigatan. Det finns även ett fåtal parkeringsplatser med infart från Fridhemsgatan. Det finns två handikapparkeringar i direkt anslutning till entrén.

I angränsande lokaler finns Restaurang Göken som drivs i privat regi. Här finns möjlighet att äta lunch alla dagar i veckan. Restaurangen är öppen för alla, inte bara seniorer. För större sällskap och speciella evenemang finns det möjlighet att förbeställa mat eller fika. Telefonnummer till Restaurang Göken är 079-33 26 164. 

Publicerad 2016-03-30, Uppdaterad 2020-06-30

Seniorernas hus öppnar igen

Nu får vi åter igen öppna Seniorernas Hus Göken och Löderupsgården från och med den 19 oktober 2020.

Vi kommer att starta med vissa förhållningsregler:

 • På Seniorernas Hus Göken görs utlåning av lokaler till föreningar och frivilliga under eget ansvar.
 • Om du är sjuk, avstå från besök på Seniorernas Hus. Detta gäller även milda symptom.
 • Besökarna ska vara fria från feber, hosta och andra covid-19-symptom.
 • Håll god handhygien samt hosta eller nys i armvecket. Vid entré till verksamheten finns information om hygienrutiner samt möjlighet för dig att tvätta händerna med tvål och vatten och/eller handdesinfektion.
 • För att kunna hålla avståndet på 1 ½ meter har vi begränsat antal personer i våra lokaler
 • Håll avstånd och tänk på att det inte är ska vara fler på aktiviteter eller sällskap än det är tillåtet i samtliga rum.
 • På kommunens aktiviteter på Seniorernas Hus kommer det inte att vara möjligt att förtära medhav matsäck eller ske någon tillagning i köket (På Göken finns fika och mat att köpa i restaurangen och ska förtäras där).
 • Enligt folkhälsomyndigheternas rekommendationer uppmanar vi alla besökare på Seniorernas Hus att inte dela medhavd dryck etc.
 • Glöm inte bort att desinfektera dina händer efter varje aktivitet.
   

Tack på förhand och välkommen!

Kontakt

Seniorernas Hus Göken
Petrigatan 10
271 40 Ystad

Verksamhetssamordnare
Munevera Elkaz
0411-57 78 97

munevera.elkaz@ystad.se