Fritid LSS & SoL

Här hittar du information om våra aktiviteter för personer med funktionsvariation med LSS- och SoL beslut i Ystad kommun.

Inom kommunens verksamhet erbjuds fritidsaktiviteter för personer med funktionsvariation. Det är viktigt med en meningsfull fritid där tillgängliga aktiviteter och rekreationsinsatser finns.

Aktuellt

Kort info om fritiden. Vid mer info klicka på länken till proglambladet för fritiden

 

Grunden är ett härligt café där man har en planerad aktivitet varje träff samt en planerad måltid. Vi har haft våra sista träff innan uppehållet. Vi kommer dra igång efter sommaren.

 

Vi bowlar på O’Learys i ystad. Det är varje Torsdagar mellan 16:00 och 17:00. Dem öppnar upp för oss en kvart innan öppningen för vi ska ha möjligheten och välja klot samt ta på oss rätt skor. Bowlingen kommer dra igång igen 1/6. 

 

Häng med oss ut är ett samarbetsprojekt mellan socialpsykiatrin och Friluftsfrämjandet. Syftet med projektet är att skapa möjligheter för personer med psykisk ohälsa att komma ut i naturen. Tyvärr är vår grupp full för tillfälligt.

 

Vi har ett samarbete med ”Sydöstra Skånes samarbetskommitté” (SÖSK) där vi bjuder in respektive kommunerna till våra aktiviteter.

 

Vårt årliga Kropp och Knopp loppet kommer att arrangeras den 17 Juni. Vi kommer att befinna oss på Saltsjöbadsvägen 17, 271 39 Ystad på löparbannan. Mellan klockan 12.00-16.00. Maila gärna så vi har ett ungefär på hur många som kommer att delta.

 

Vi har planer att våra invånare i Ystads kommun ska få möjligheten och önska aktiviteter och det är bara och skicka in till mailen nedan

Har ni några frågor så hör bara av er via telefon eller lägg ett mail.

herman.johansson@ystad.se
076-607 47 24

Ta väl hand om er!

- Fritidsassistent Herman Johansson

Vill du ha ett stimulerande och utvecklande extrajobb?

Vi letar efter dig som vill arbeta några timmar i veckan eller månaden med att stötta en person med funktionsvariation till en aktiv, social och meningsfull fritid. Som ledsagare, avlösare eller kontaktperson stöttar du en person med funktionsvariation på olika sätt, men med målet att personen ska kunna delta i fritidslivet, samhällslivet som alla andra. Dina arbetstider är förlagda på vardagar, kvällar och helger.

Just nu söker vi personer som vill ha uppdrag som kontaktperson.
Söker speciellt efter dig som kan använda tecke som stöd, och dig som är intresserad av japansk kultur med cosplay och manga-anime litteratur.

Kontakta Lena Jakobsson på mailadress: Lena.jakobsson@ystad.se
eller på telefon: 0411-57 72 77

Publicerad 2020-01-09, Uppdaterad 2023-05-25

Kontakt

Herman Johansson
Fritidsassistent
0766 - 07 47 24