Fritid LSS & SoL

Här hittar du vårt aktivitetsblad som innehåller aktiviteter för personer med funktionsvariation med LSS- och SoL beslut i Ystad kommun.

Inom kommunens verksamhet erbjuds fritidsaktiviteter för personer med funktionsvariation. Det är viktigt med en meningsfull fritid där tillgängliga aktiviteter och rekreationsinsatser finns.

Aktivitetsbladet är en samlad information med aktiviteter som ett komplement till samhällets övriga utbud. Aktivitetsbladet innehåller information om mötesplatser och aktiviteter från studieförbund, föreningar och organisationer. Programmet ges ut tre gånger per år. Se länk till aktuellt aktivitetsblad i kontaktrutan.

Du kan också få aktuellt aktivitetsblad samt ytterligare information genom att kontakta Fritidsassistent Magnus Lellky. Kontaktuppgifter hittar du längst upp till höger på sidan.

Aktuellt

Detta händer just nu:

Vi har nu startat upp bowling på torsdagar på O´Learys i Ystad. Tiden är 16:00 - 17:00 och priset per gång är 80 kronor.
Vi har fördelat speltiden på jämna/ojämna veckor där olika boende erbjuds att spela just dessa veckor, se nedan:

Ojämna veckor: 41, 43, 45, 47, 49 = Dragaregatan, Fridhem, Bellevue 15, Karl Xll, Pantzargatan, Palmelyders.

Jämna veckor: 42, 44, 46, 48, 50 = Aulingatan, Sven Grathes, Kommendörsgatan, Lykkegatan, Alrunan, Backsippan, Bellabacken, Övriga/boendestöd.

Mötesplatsen på Hyllegatan 14 är numera igång. Den genomförs varannan vecka, ojämna veckor onsdagar och är mellan 18:00 - 20:00.
Det serveras något enklare till en kostnad på 30:- som det finns möjlighet att köpa på plats.

Viktigt i dagsläget är att man anmäler sig om man vill komma då vi fortfarande har ett maxantal personer vi får ha i lokalerna. Anmälan görs till magnus.lellky@ystad.se

Vi uppdaterar efterhand när förändringar sker och ni kan även bli uppdaterade på vår Facebook sida, Fritid LSS Ystad.

Ta väl hand om er!

Vill du ha ett stimulerande och utvecklande extrajobb?

Vi letar efter dig som vill arbeta några timmar i veckan eller månaden med att stötta en person med funktionsvariation till en aktiv, social och meningsfull fritid. Som ledsagare, avlösare eller kontaktperson stöttar du en person med funktionsvariation på olika sätt, men med målet att personen ska kunna delta i fritidslivet, samhällslivet som alla andra. Dina arbetstider är förlagda på vardagar, kvällar och helger.

Kontakta Paula Kuylenstierna på mailadress: paula.kuylenstierna@ystad.se eller på telefon: 0411-57 70 25

Publicerad 2020-01-09, Uppdaterad 2021-11-17

Kontakt

Magnus Lellky
Fritidsassistent
0766 - 074 724

Adress:
Missunnavägen 9
271 80 Ystad

Lägerverksamhet