Fritid LSS & SoL

Här hittar du information om våra aktiviteter för personer med funktionsvariation med LSS- och SoL beslut i Ystad kommun.

Inom kommunens verksamhet erbjuds fritidsaktiviteter för personer med funktionsvariation. Det är viktigt med en meningsfull fritid där tillgängliga aktiviteter och rekreationsinsatser finns.

Aktuellt

Kort info om fritiden. Vid mer info klicka på länken till proglambladet för fritiden

 

Grunden är ett härligt café där man har en planerad aktivitet varje träff samt en planerad måltid. Vi träffas dessa datum detta året. 18 januari, 1 februari, 15 februari, 1 mars, 15 mars, 29 mars, 12 april, 26 april, 10 maj och 24 maj

 

Bowlingen är igång på O’Learys i ystad. Det är varje Torsdag från 12 Januari - 27 april med uppehåll 23 februari. Dem öppnar upp för oss en timme innan öppningen för vi ska ha möjligheten och få bowla. Tider för denna aktivitet är 16.00-17.00.

 

Häng med oss ut är ett samarbetsprojekt mellan socialpsykiatrin och Friluftsfrämjandet. Syftet med projektet är att skapa möjligheter för personer med psykisk ohälsa att komma ut i naturen. Tyvärr är vår grupp full för tillfälligt.

 

Vi har ett samarbete med ”Sydöstra Skånes samarbetskommitté” (SÖSK) där vi bjuder in respektive kommunerna till våra aktiviteter.

Sjöbo kommun, Lss fritidsgruppen bjuder in på ett februaridisco
17/2 klockan 18.00-22.00 Insläpp från 17.00
Folketspark i sjöbo. Vid mer info kontakta Eva Åkesson på Eva.akesson2@sjobo.se 

Tomelilla bjuder in till ett temafest glitter. Fredagen den 17/3 klockan 18.00-21.30 med insläpp från 17.00. Teaterhallen, folkets park i Tomelilla, Östergatan 21. Vid mer info kontakta Christina Rohlin Fritidenslss@tomelilla.se

 

 

Vi har planer att våra invånare i Ystads kommun ska få möjligheten och önska aktiviteter och det är bara och skicka in till mailen nedan

Har ni några frågor så hör bara av er via telefon eller lägg ett mail.

herman.johansson@ystad.se
076-607 47 24

Ta väl hand om er!

- Fritidsassistent Herman Johansson

Vill du ha ett stimulerande och utvecklande extrajobb?

Vi letar efter dig som vill arbeta några timmar i veckan eller månaden med att stötta en person med funktionsvariation till en aktiv, social och meningsfull fritid. Som ledsagare, avlösare eller kontaktperson stöttar du en person med funktionsvariation på olika sätt, men med målet att personen ska kunna delta i fritidslivet, samhällslivet som alla andra. Dina arbetstider är förlagda på vardagar, kvällar och helger.

Just nu söker vi personer som vill ha uppdrag som kontaktperson.
Söker speciellt efter dig som kan använda tecke som stöd, och dig som är intresserad av japansk kultur med cosplay och manga-anime litteratur.

Kontakta Lena Jakobsson på mailadress: Lena.jakobsson@ystad.se
eller på telefon: 0411-57 72 77

Publicerad 2020-01-09, Uppdaterad 2023-01-26

Kontakt

Herman Johansson
Fritidsassistent
0766 - 07 47 24