Daglig verksamhet och sysselsättning

Daglig verksamhet och Sysselsättning

Innehållet i daglig verksamhet och sysselsättning varierar från aktivitet och sinnesupplevelse till individuell placering på företag. När insatsen blivit beviljad träffar du antingen verksamhetsutvecklare eller arbetskonsulent för att tillsammans göra en kartläggning kring dina önskemål, behov och intresse. Därefter erbjuds du en placering inom daglig verksamhet/sysselsättning. För att ingå i verksamheten krävs det att du inte har ett pågående missbruk. I våra verksamheter arbetar stödassistenter, stödpedagoger, verksamhetsutvecklare och arbetskonsulenter. 

Daglig verksamhet enligt LSS

Om du tillhör personkrets 1 eller 2 enligt LSS och har en funktionsnedsättning som medför att du inte står till arbetsmarknadens förfogande eller studerar kan du ansöka om daglig verksamhet hos en handläggare. Verksamheten är anpassad efter behov, önskemål, förutsättningar och intresse. I Ystad kommun finns ett brett utbud av verksamheter. Har du beslut om daglig verksamhet får du habiliteringsersättning för den tid du är i verksamhet.

Sysselsättning enligt SoL

Om du har en funktionsnedsättning som medför att du inte står till arbetsmarknadens förfogande eller studerar kan du ansöka om sysselsättning hos en handläggare. Sysselsättningen kan vara allt från att ingå i ett socialt sammanhang till att genomföra mer strukturerade arbetsuppgifter. Sysselsättningen kan bidra till att bryta isolering och ha en meningsfull vardag. 

Hur ansöker jag om daglig verksamhet?

Du ansöker om daglig verksamhet eller sysselsättning hos kommunens handläggare.

Våra verksamheter

Följ länkarna här intill. 

Publicerad 2020-11-30, Uppdaterad 2022-03-11

Kontakt

Sandra Elmvik
Enhetschef
sandra.elmvik@ystad.se
0411-57 72 69

Adress:
Missunnavägen 9
271 80 Ystad

Synpunkter

Har du synpunkter på någon verksamhet inom Social omsorg?

Du hittar information om hur du kan lämna dina synpunkter här.