YstadKomBo-13.jpg

Hyra bostad

Hyra eller köpa bostad i Ystads kommun

Den största förvaltaren och förmedlaren av hyreslägenheter i Ystad är det kommunala bostadsbolaget Ystadbostäder. Ystadbostäder förvaltar och hyr ut ca 1300 lägenheter i Ystad. Vill du ställa dig i deras bostadskö eller hitta mer information om deras fastighetsbestånd och aktuella nybyggnadsprojekt hittar du detta på Ystadbostäders webbplats eller på deras kontor på Stortorget 2, Ystad.

Du kan också prova de fristående sajterna Hyreskollen.se/ystad och Kvalster.se/ystad där du kan hitta lediga bostäder i Ystad.

I Ystads kommun finns det också ett antal privata hyresvärdar som hyr ut lägenheter i Ystad och i en del av de mindre tätorterna i kommunen. För att underlätta för dig att hitta din hyreslägenhet, har vi har sammanställt en lista på hyresvärdar i Ystads kommun (dock finns inte alla hyresvärdarna med på listan). Kontakta ansvarig för denna sida om du är hyresvärd och vill finnas med på denna lista.

 

Hyresvärdar

Köpa bostad

I Ystads kommun förmedlas de flesta av köpen av lägenheter, radhus och villor av de lokala fastighetsmäklarna. Merparten av dessa väljer att använda sig av förmedlingssidor som Hemnet och BoVision, för att marknadsföra aktuella objekt. Du kan även hitta boende på Blocket.

 

Publicerad 2022-10-02, Uppdaterad 2023-12-18