Transporter

Ystads kommuns strategiska läge erbjuder flera fördelar för företag.

Närhet till Östersjön och Europa: Ystad ligger vid Östersjökusten och har en hamn som fungerar som en viktig knutpunkt för handel och transport till och från Europa. Detta ger företag möjligheten att enkelt nå marknader i hela Europa och dra nytta av internationell handel.

annons_hamnens_dag.jpg

Goda transportförbindelser: Ystads närhet till E65 och E22 gör det lättillgänglig för vägtransporter, och Ystads hamn erbjuder möjligheter för sjötransporter till närliggande länder. Dessutom finns det regelbundna färjeförbindelser till Danmark och Polen, vilket underlättar internationell handel och logistik.

e65.jpg

Attraktivt för logistikföretag: Med hamnfaciliteter och närhet till viktiga transportvägar är Ystad attraktivt för logistikföretag som behöver en strategisk bas för sina verksamheter.

img_2116-kopiera.jpg

Transportmöjligheter för personer:

Färjeförbindelser till Danmark och Polen: Ystad har regelbundna färjeförbindelser till Rønne på Bornholm och Świnoujście i Polen. Dessa färjor ger möjlighet för både lokalbefolkning och besökare att resa till och från Ystad till närliggande länder med sina fordon eller som passagerare.

Tågförbindelser: Ystad är knutpunkt för järnvägstrafik i södra Sverige och har goda tågförbindelser till andra städer i regionen och till resten av landet. Det finns regelbundna tågavgångar till Malmö, Köpenhamn och andra städer, vilket gör det enkelt för personer att resa både inrikes och internationellt.

Bra vägförbindelser: Ystad är väl ansluten till det svenska vägnätet med E65 och E22 som passerar genom staden. Detta gör det lätt för personer att komma till och från Ystad med bil eller buss.

Närhet till flygplatser: Även om Ystad själv inte har en flygplats finns det flera flygplatser i närheten, inklusive Malmö Airport och Köpenhamns flygplats. Dessa flygplatser erbjuder inrikes- och internationella flygningar och är lättillgängliga från Ystad med bil, tåg eller buss.

Cykelvänlig stad: Ystad är också en cykelvänlig stad med ett välutvecklat nätverk av cykelvägar och cykeluthyrningstjänster. Detta ger invånarna och besökarna en miljövänlig och hälsosam transportmöjlighet för korta resor inom staden.

 

Publicerad 2024-04-26