Enkelt att skaffa solceller

Att välja solceller från Ystad Energihandels samarbetspartner är lönsamt, tryggt och enkelt. Vi hjälper dig med ALLT - före, under och efter installationen. Våra experter tar fram en optimerad lösning för ditt hus. Du får också en av marknadens bästa ersättningar för ditt överkott.

Kom igång

Det är enkelt att skaffa solceller. Du anmäler intresse, samtalar och får offert - sen är du igång och ser din elräkning sjunka och vet att du gör en fin insats för miljön. Grattis till en garanterat lönsam investering.

7 steg till solceller

För att sätta upp solceller och komma igång med att producera egen förnybar el är det några saker att tänka på. Vi hjälper dig som sagt med allt, men det kan vara intressant att veta vilka steg som krävs.

1) Placering

Vad har du för takyta eller markyta som kan vara lämplig för solceller? Vilket väderstreck är mest effektivt att montera solpanelerna i? Hur mycket el vill du producera? 

2) Offert

Vi ger dig pris på ett komplett solcellspaket. Solpaneler, montering och installation ingår i alla våra solcellspaket. Om du vill utföra installationen själv kan du välja att endast köpa solpanelerna.

3) Anslutning

Elnätsbolaget som äger elnätet där du vill sätta upp din solcellsanläggning kontrollerar om anläggningen kan anslutas till elnätet.

4) Bygglov

Behövs det bygglov för dina solceller? Detta vet kommunen. 

5) Bidrag

Ansökan om bidrag för solceller görs hos Länsstyrelsen. Är ditt hus äldre än fem år kan du få ROT-avdrag för installationen. Tänk på att ROT-avdraget inte kan kombineras med solcellsstödet. Vi hjälper dig.

6) Installation

Om du valt ett komplett solcellspaket sköter vi både montering och installation.

7) Produktion

Om du producerar mer el än du använder kan du sälja ditt överskott. När din produktion är igång kan du följa den på Mina Sidor.

 

Publicerad 2021-03-11, Uppdaterad 2023-11-08

Beställ solceller

 

Beställ YstadElen

 

Priser YstadElen