Nybrostrand

Nybrostrands nya området för bostäder innebär cirka 170 bostäder varav 71 är tomter för friliggande villa. Om du är intresserad av villatomt i detta område ska du ställa dig i tomtkön. Kartor och detaljplaner med mera finner du under kartor här till höger.

För att få möjlighet till att få köpa en tomt måste du anmält dig till tomtkön. Tomterna tilldelas enligt tomtkön. Förfrågan kommer skickas ut till dem i tomtkön som är aktuella för val av tomt.

Aktuellt

Alla tomterna i etapp 1, 2, 3 och 4 är sålda.

Försäljning av etapp 4 har startat. De tomter som ingår i etapp 4 är Blåmusslan 6, Rovborstmasken 1-10, Sandmasken 1-10 samt Tusensnäckan 2 och 3. Här ser du vilka tomter som ingår    och för tomtstorlekar klicka här

Elanslutning etapp 1: Vid tomtsläpp av etapp 1 uppkom problem med elanslutningen från E.ON. Anledningen till detta är att Eon inte ville gräva ner elanslutningar till tomterna förrän köparna gjort en beställning på anslutningen. Detta kan medföra att köparna till tomterna inte har tillgång till el på sin tomt vid byggstart. För att försöka underlätta och minimera problemen kommer vi att informera köparna om detta och uppmana dem att beställa elanslutningen så tidigt som möjligt. Vi kan tyvärr inte påskynda eller påverka E:ONs arbete.

Elanslutning etapp 2: Vi har fått bekräftat av E.ON att det är förberett elanslutning vid tomtgräns för tomterna i etapp 2, undantag är dock de tomter på Sjöstjärnegatan (Hjärtmusslan 1-6, information gällande detta går ut till köparna).
För att få en anslutning inkopplad behöver E.ON få in en föranmälan från elektriker. Utefter den skickar de en offert till berörd kund för godkännande. Man får räkna med att det tar upp till 8 veckor innan ett nytt ärende får en tilldelad tekniker. 

Vi har valt att dela upp även det norra området i etapper. Anledningen är att vi vill minimera risken för byggtrafikstockning. Byggtrafiken måste kunna flyta på bra under byggtiden så att alla kan komma åt sina fastigheter.

Här ser du vilka tomter som ingår i etapp 2.

 

Bygg ditt drömhus nära hav, natur och golf, med närhet till Ystad. Nybrostrand ligger alldeles vid havet, med härlig milslång sandstrand och ca 7 km från Ystad. Här finns bl.a. en liten livsmedelsbutik och grill, utomhusbad med tempererat havsvatten och Ystads golfklubb alldeles i närheten.  Utöver detta erbjuder Nybrostrand tennis, fotboll, fiskeklubb, boule, camping vid havet, Scouter, ridskola och agility. Sandskogen med fina promenadstråk och restauranger/caféer ligger alldeles inpå knuten.

I anslutning till området finns Nybrostrands förskola och i Köpingebro finns ytterligare förskolor och skola upp till klass 6. Läs mer om skolor och förskolor i Ystads kommun här.

Avståndet till Simrishamn är ca 3.5 mil och till Malmö ca 7 mil och ligger på bra pendlingsavstånd.

Läs mer om Nybrostrand på byalagets hemsida.

Nybrostrands vita sandstrand

Foto: Marika Hillblom

Publicerad 2022-01-21, Uppdaterad 2024-01-22

Kontakt

Försäljning, villatomter

Sandra Persson
Mark- och exploateringsingenjör
sandra.a.persson@ystad.se
0411- 57 73 87