Bästa fågelboken för barn!

Publicerad: 2020-03-25 14:27

Jag bara måste tipsa om en fågelbok för barn idag! Det är ju precis nu när de försiktigt har börjat stämma upp inför vårens storslagna kvittersymfonier som vi vill plocka fram fågelhandböckerna och se vilken fågel som är vilken. Och det har alldeles precis kommit ut en fågelbok som är lite annorlunda, mycket fin och lockande:

Svenska fåglar av Martin Emtenäs och Jonas Källberg

svenska fåglar

Varför är den så speciell, då? Jo, för den är nämligen utformad på ett sätt som många barn direkt känner igen - som en pokémon-handbok! Fåglarna är helt korrekt återgivna, men lite bulligare, lite tjockare streck, lite busigare, lite gulligare. Faktan är korrekt och bra anpassad till barnens nivå - och layouten känns igen från de "uppslagsverk" där diverse pokémons listas i nummerordning med familj och specialiteter... 

svenska fåglar

svenska fåglar

Längst bak finns en översikt med alla fåglarna i "nummerordning" precis som pokemons har i en "pokédex". En del fågelsorter har färgbild, en del bara grå siluett eller bara en siffra. Det har att göra med om man har sett/fångat dem eller ej, nämligen.

alla svenska fåglar

Det är så himla snyggt gjort! Och smart. Och, som sagt: lockande. Till och med jag, som inte annars brukar gå runt med kikare och kolla efter fåglar (jag är mer en lyssna-på-koltrast-om-vårkvällen-typ), till och med jag vill nu gå ut med den här boken och bocka av fågelsorter längst bak i listan. (och ja, jag är också hängiven Pokemon Go-spelare...)

Kategorier: boktips, fåglar

Kommentarer

Kategorier