Drakar i olika kulörer på fritids i Svarte

Publicerad: 2020-03-13 10:45

Skolbiblioteket samarbetar med fritidspedagogerna på Svarte skola, både med olika rastaktiviteter och med aktiviteter på eftermiddagen efter skolans slut.

 

Det här fotot har jag lånat från Svarteskolans facebooksida, med tillhörande bildtext som jag citerar nedanför:

rastaktivitet

Rasten ❣️ Vi har fått ett samarbete med biblioteksenheten ( Malin )📚 Så var 4e vecka får man gå in till bibblan på rasten. En hel vecka man får lyssna på berättelser, läsa själv, ha speciella tema utifrån fritids osv. Malin är hos oss från 8.00 på morgonen & forsätter på fritids till 16.30 😃

Det kan handla om egen läsning, eller om gemensam högläsning med efterföljande aktivitet, som när bibliotekspedagog Malin först har högläsning ur Tam tiggarpojken (av Jo Salmson), där drakar har en väldigt viktigt roll i berättelsen, och barnen sedan får färglägga drakarna från boken. För er som (ännu) inte har läst böckerna om Tam (och gör för all del det, de är verkligen bra) så är det ju så att det finns ett antal drakar i kungariket. Alla drakarna har olika, klara färger, och Tam vet vad alla heter, vilken färg de har och vad deras drakriddare heter. Jo, för det sitter ju människor på de där drakarna och rider dem på olika uppdrag. Och vet ni? (spoiler alert...) Tam själv kommer förstås att bli en av de där drakriddarna så småningom, hur mycket tiggarpojke han än är i början av serien.

Tam tiggarpojken

tam tiggarpojken

isak läser

Kategorier: fritids- och rastaktiviteter, boktips, fantasy, högläsning, Hcf

Kommentarer

Kategorier