Hjärtan, ljuv poesi och en å annan superhjälte: Fullspäckade veckor innan lovet!

Publicerad: 2024-02-23 11:59

Det känns som om det hänt massor precis innan lovet -och inte har vi hunnit uppdatera bloggen heller- så här kommer ett axplock av allt roligt och lärorikt vi haft för oss!

Edvinshus 6:or ställer ut dikter på bibblan:

Alla 6:or på Edvinshus har med inspiration av musik, bilder och andra texter sen fått skriva egna dikter. Lite smått skeptiska till att börja med blev sen resultatet jättelyckat! Och alla klassernas dikter blev dessutom till en liten utsällning på stadsbiblioteket! Våra kollegor där fixade en fin upphängning på deras ungdomsavdelning så alla kan ta del av klassens fina jobb:

poesiutställning på folkbiblioteketpoesiutställning på folkbiblioteket närbild

Och så har vi GIVETVIS haft det lite extra "hjärtligt" i början av februari:

Givetvis uppmärksammades Alla hjärtans dag ute på våra skolbibliotek. Här på biblderna håller Ulrika på Norreport på och skyltar om. In i skyltskåpet dök även ett bok-quiz som eleverna kunde svara på med hjälp av mobilen och QR-koder. 

Ulrika skyltar om skyltskåpskyltskåp tävling

...och så har vi sett till att preppa eleverna lite inför spännande sportlovsaktiviteter:

handbok för superhjältar skyltning

Folkbiblioteken ordnade under sportlovet rollspel med inspiration från bokserien: Handbok för superhjältar. Lägg märke till de slitna bokryggarna, det är en omåttligt populär serie hos oss på skolbiblioteken... 

Det har ju såklart hänt mängder av andra saker i verksamheten också och nu är dessutom lovet snart slut och vi gör oss redo att välkomna alla elever tillbaka igen för en ny skolvecka. Nu går det snabbt fram mot sommaren! 

 

 

Kommentarer

Kategorier