RSS

Skolbiblioteken i Ystad


Skolbibliotekariens nya farkost

Publicerad: 2019-09-24 12:18

Jag har massor och åter massor jag skulle vilja berätta för er här, men vet inte riktigt var jag ska börja. Ska jag börja lägga upp lektionsmaterial? (Turid har en hel pärm med material om hur man kan jobba med Barnkonventionen inför FN-dagen v. 43) Ska jag berätta om vad Susanne och Turid gjorde när de var på Backaskolan förra veckan? (Biblioteksråden är igång!) Ska jag lägga upp scheman över var vi är under hösten, på vilka skolor och hur ofta? Ska jag berätta vad vi ska lyssna på när vi åker till Bokmässan nu i veckan?

Alltså, vår skolbiblioteksvardag är så FULL av saker... Så av allt detta väljer jag det jag i skrivande stund har framför ögonen. En mycket praktisk grej. Cykelnycklar!

Jo, för vi i skolbiblioteksenheten har blivit med tjänstecykel. En vit sirlig damcykel med cykelkorg och med Ystads kommuns logga på pakethållaren. Nu ska denna cykel främst frakta mig själv och mina bokpratsböcker när vi kommer ut till skolorna tillsammans. Många mil ska vi trampa, cykeln, böckerna och jag. Borde jag sätta på en särskild ringklocka att pingla med när jag kommer?

cykelnycklar


Fint reportage om oss i tidningen!

Publicerad: 2019-09-23 12:12

Ystads Allehanda kom och besökte oss en helt vanlig torsdag när både Susanne och Turid var på Backaskolan. Vi pratade och visade skolbiblioteksverksamheten - i de nya fina lokalerna i studiehallarna - och reporter Cecilia Billgren fick prata med oss alla tre men framförallt med mängder av elever. Hon träffade biblioteksrådsmedlemmar i åk 5, och elever i åk 3 som just när hon besökte hade läsrast. (Läsrast = att de tillsammans med bibliotekspedagog Turid får stanna inne och läsa bok på förmiddagsrasten) Det var många som valde läsrast just idag!

läsrast

Dagen efter (2019-09-20) var det ett fint reportage om oss i Ystads Allehanda. Klicka här så kan du läsa den som inscannad pdf-fil.


Och vi är igång!

Publicerad: 2019-09-11 16:55

Äntligen är vi igång med vårt arbete på skolorna, jag, Turid och Susanne i skolbiblioteksenheten! Jag (Carolina) tänkte försöka uppdatera den här bloggen med nedslag från vår vardag och vad det är vi gör just nu ute på skolorna, och blanda det med boktips, lektionsidéer och rapporter från hur det går med skolbiblioteksutvecklingen för grundskolorna i Ystads kommun. 

Jag håller som bäst på att laborera med hur vår hemsida ska se ut, så rubriker och länkar kommer kanske att flyttas runt lite här. Men bloggformatet är det tänkt att vi ska behålla, så följ oss i din vanliga bloggläsare eller titta in på sidan ofta!


Kontakta oss:

Therése Gröhn
utvecklingsledare/samordnare
0411-577739
therese.grohn@ystad.se

Turid Ekberg
bibliotekspedagog
turid.ekberg@ystad.se
(Backaskolan F-3, Källan F-6)

Susanne Linde
bibliotekspedagog
susanne.linde@ystad.se
(Hedeskoga & Sövestads skola F-6, Edvinshus & Edvinshem F-6, Anpassad grundskola Ehem)

Malin Gunnarsson
bibliotekspedagog
malin.gunnarsson@ystad.se
(Köpingebro skola F-6, Svarte skola F-6, Löderups skola F-6)

Paula Stråhed
skolbibliotekarie
paula.strahed@ystad.se
(Västerportskolan F-9)

Ulrika Sneitz
bibliotekspedagog
ulrika.sneitz@edu.ystad.se
(Norreportskolan 7-9)

 

Följ oss på facebook!
Skolbiblioteken i Ystad

skolbibl på facebook

 

Följ oss på instagram!
@
skolbibliotekystad

instagram

Kategorier