RSS

Skolbiblioteken i Ystad


Lite snyggare nyhetsbrev

Publicerad: 2020-01-30 11:05

Lotta Larsson, som jobbar som kommunikatör för Ystads kommun, tipsade mig (bland mycket annat) för några månader sedan om att det finns verktyg för att skapa snygga nyhetsbrev utifrån en mall. Och igår eftermiddag tog jag äntligen tag i att testa det där. Först skulle jag verkligen bara göra det - testa - men Mailchimp (som verktyget jag valde heter) var så himla roligt att jobba i att jag verkligen fastnade. Jag bytte test-texter och test-bilder mot det jag verkligen ville skriva om, klurade med typsnitt och bildplaceringar och annat. Och eftermiddagen gick, så som eftermiddagar tenderar att göra när man blir fullständigt absorberad av något på sin datorskärm...

Och hej! Jag blev färdig! Ett nyhetsbrev var fött! Jag importerade en rad kontakter från Outlook och skickade iväg min skapelse, denna första vända till skolbiblioteksprojektets styrgrupp och rektorsgruppen. Men alla som vill ha det här brevet får det gärna! Maila mig på carolina.landin@ystad.se så lägger jag dig på sändlistan för nyhetsbrevet som hädanefter kommer att skickas ut sista fredagen i varje månad. 

(jag ska klura ut hur det kan finnas en liten anmälningsruta för det där här i hemsidans högerkolumn, men tills jag har fått ordning på det går det bra att maila mig)

nyhetsbrev


Högaktuellt med LasseMaja!

Publicerad: 2020-01-29 12:15

Den 7 februari har nya LasseMaja-filmen premiär: LasseMajas detektivbyrå - Tågrånarens hemlighetOch det där har förstås barnen i till exempel Sövestad koll på. Så när bibliotekspedagog Susanne nu var där så fick det bli ett snabbt fixat högaktuellt tema med just LasseMaja-böcker. Eller varför inte alla Martin Widmarks böcker när man ändå håller på? Han har ju skrivit så många bra! Och i skyltningen med alla böcker fick det slinka med en eller annan deckare av andra författare också, man ska inte vara knusslig. Om en skola vill ha ett LasseMaja/Widmark/deckare-tema så ska de få det också - här finns det väääldigt många böcker att välja på och locka med!

lassemaja

skyltar

boksnurra


Uppstart på skolorna i Köpingebro, Löderup och Svarte

Publicerad: 2020-01-28 10:24

Vårterminens start innebar för oss i skolbiblioteksenheten att vi har utökat vår skara med en ny bibliotekspedagog - välkommen Malin! Och därmed också att vi kunde börja arbeta på skolorna i Köpingebro, Löderup och Svarte.

De första veckorna har inneburit mängder av möten och planering. Turid och Malin (som tillsammans är på Köpingebro), och Malin (som är på Löderup och Svarte skolor) har träffat skolans personal för att starta upp samarbeten, planera lektioner och prata skolbiblioteksrutiner i kommande skolvardag. Men framför allt har det handlat om att komma ut i klasserna och presentera sig, och berätta om vad en bibliotekspedagog gör - så klart blandat med boktips och bok/språk-relaterade lekar.

Turid och Malin

turid och malin

skyltar


En forntidsresa

Publicerad: 2020-01-16 12:09


Och så blev det 2020

Publicerad: 2020-01-15 10:31


Kontakta oss:

Therése Gröhn
utvecklingsledare/samordnare
0411-577739
therese.grohn@ystad.se

Turid Ekberg
bibliotekspedagog
turid.ekberg@ystad.se
(Backaskolan F-3, Källan F-6)

Susanne Linde
bibliotekspedagog
susanne.linde@ystad.se
(Hedeskoga & Sövestads skola F-6, Edvinshus & Edvinshem F-6, Anpassad grundskola Ehem)

Malin Gunnarsson
bibliotekspedagog
malin.gunnarsson@ystad.se
(Köpingebro skola F-6, Svarte skola F-6, Löderups skola F-6)

Paula Stråhed
skolbibliotekarie
paula.strahed@ystad.se
(Västerportskolan F-9)

Ulrika Sneitz
bibliotekspedagog
ulrika.sneitz@edu.ystad.se
(Norreportskolan 7-9)

 

Följ oss på facebook!
Skolbiblioteken i Ystad

skolbibl på facebook

 

Följ oss på instagram!
@
skolbibliotekystad

instagram

Kategorier